Senegal 4 kids

Dakar - Petite Côte - Sine Saloum - Bandia - Lac Rose - Désert de Lompoul - Saint-Louis - Dakar

9 dagen / 7 nachten  8-DAAGSE PRIVE RONDREIS MET HET GEZIN DOOR SENEGAL  Vrij vertrek

• Leer djembé spelen samen met een lokale    muzikant
• Beleef hoe de vissers in hun kleurrijke boten    terugkeren van de visvangst
• Laat een lokale kleermaker de kinderen    Senegalese kledij op maat maken
• Ga roeien met een kano naar het    schelpeneiland Fadiouth
• Ga op zoek naar de grootste baobab van    Senegal
• Per jeep op zoek naar giraffen, reeën,    antilopes, apen, gazellen, … in het    babawoud
• Lekker griezelen tijdens een lunch tussen de    krokodillen
• Zingen rond het kampvuur en overnachten in    tenten in de woestijn
 • Dag 1

  Brussel – Dakar – Petite Côte (80 km/ong. 1u30 rijden)

  Vlucht naar Dakar. Ontvangst transfer naar la Petite Côte. Installatie en overnachting in hotel Le Royam ****.

 • Dag 2

  Petite Côte (OLA 30km / ong. 1u)

  Informatievergadering met uw gids en vertrek naar het dorp Nguerigne. Djembee initiatie sessie door een lokale muzikant en traditionele lunch in de schaduw van de mangobomen, opgediend op een grote mat. Initiatie in het ritueel van de 3 Senegalese theesoorten. Na de siësta gaan we naar de haven om de thuiskomst van de vissers in hun kleurrijke boten bij te wonen. Hier beleven we een groot spektakel! Bezoek aan de overdekte markt en de wijk van de kleermakers. De kinderen ontmoeten er hun kleermaker die hen een Senegalese kledij op maat zal maken. Levering op het einde van het verblijf. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Petite Côte – Fadiouth – Sine Saloum – Petite Côte (OLA 120 km / ong. 2u rijden)

  ‘s Morgens, bezoek van Fadiouth met een kano met roeiriemen: het kerkhof waar christenen en moslims naast elkaar begraven worden en de graanzolders op palen. Lunch aan de kust tegenover het schelpeneiland. Verder langs de piste naar de delta van Saloum. Ontdekking van de “tanns”, uitgestrekte vlaktes van gedroogd zand, de mangrove en de grootste baobaboom van Senegal. Halte in verschillende kleine Sérerre dorpjes. Doortocht van het palmyra palmwoud Samba Dia. In de avond, terugkeer naar la petite Côte. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 4

  Petite Côte – Bandia – Lac Rose (OLA 70 km / ong. 1u30)

  Safari met een 4x4 in de mooiste reserve van het land gelegen in het geklasseerde baba woud van Bandia. Langs de pistes verwijst de dierengids naar bepaalde diersoorten uit West-Afrika: giraffen, reeën, antilopen, apen, gazellen, … Lunch in het restaurant van de reserve dat over de plas met krokodillen uitsteekt. Verder naar het Noorden en de frisheid van de Atlantische kust. Aankomst aan het roze meer in het midden van de namiddag. Installatie in het hotel Traza***. Ontspanning aan het zwembad. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Lac Rose – Désert de Lompoul (OLA 180 km / ong. 2u30)

  Ontdekking van het meer met zijn zout raapsters, daarna zwemmen in het zoutwater en spoeling in een zoetwaterbron, in de schaduw van de bananenbomen. Langs de piste naar de botanische reserve van  Noflaye, beschermingcentrum van een van de grootste schildpaden ter wereld. Traditionele lunch en terug op de baan langs groenachtige teeltgronden van Niayes. Aankomts in de duinen bij zonsondergang en installatie in het tentenkamp, omringd door oranjekleurige duinen. Avondmaal en kampvuur. Afrikaanse wake onder de sterren, begeleid door djembee muziek. Overnachting in sahel tenten. 

 • Dag 6

  Désert de Lompoul – Parc de la Langue de Barbarie (OLA 150 km / ong. 2u30 )

  Verder naar het Noorden dwars door uitgestrekte savanne van acacia’s tot aan de eerste rijstplantages van de delta van de rivier Senegal in de streek van Saint Louis. Lunch en namiddag in de peul boerderij van Geulakh, schoolvoorbeeld van geïntegreerde ontwikkeling. Ontvangst door de verantwoordelijke van het project dat de exodus van de jongeren uit de landbouwstreken wilt tegenwerken door hen een beroep aan te leren. Mogelijkheid om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Er is ook een kleine school voor de jongeren dat kan bezocht worden in functie van het uurrooster.(geen schoolactiviteiten tijdens het WE). Verder naar het Parc de la Langue de Barbarie en installatie in de lodge Océan et Savanes***(*) aan de rand van de lagune in het park. Avondmaal en overnachting in de lodge.

 • Dag 7

  Parc de la Langue de Barbarie – Saint-Louis (ALO 50 km / ong. 1u)

  In de voormiddag, bezoek per boot van het Parc National de la langue de Barbarie. Spotten van zeevogels tussen de lagune en de oceaan. Lunch op het kamp. In de namiddag, bezoek van de vroegere koloniale stad Saint Louis (op ongeveer 1 uur piste) en van het Musée de l’Aéropostale, dat eer brengt aan de bekende Franse piloot Jean Mermoz. Rondsluieren en shopping. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 8 - 9

  Région de Saint-Louis - Dakar (ALO 270 km / ong. 4u)

  Ontspanning in openlucht vóór de terugvlucht. Verschillende optionele activiteiten : initiatie tot de palangrotte ( traditioneel vissen ) op de kalme wateren van de lagune, kanovaren, kitesurf, bezoek van een school, een markt, een dorpje of van een visserijproject, quad, dromedaris, … Daarna transfer naar de luchthaven van Dakar. Aankomst in Brussel op dag 9

 • Prijzen

  sengal 4 kids prijzen 2018

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Een Senegalese kledij per kind.- Ovenachtingen in accomodaties zoals vermeld of gelijkwaardig.- Excursies zoals vermeld in het programma (of gelijkwaardig naargelang het seizoen). - Maaltijden zoals vermeld.- Transport in geclimatiseerde berline of minibus.- Franstalige gids/chauffeur of chauffeur en gids naargelang het aantal deelnemers.
 • Niet inbegrepen
  - Internationale vluchten- Persoonlijke uitgaven, fooien, dranken.- Internationaal pasport.- Reis en/of annulatieverzekering.
 • Extra informatie
  - Kinderen vanaf 4 jaar.O=ontbijt / L=lunch / A=avondmaal
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera