Ierland 4 kids

11-daagse fly & drive, Laat u verrassen

 • Dag 1

  Brussel - Dublin - Wicklow

  Rechtstreekse Aer Lingus vlucht naar de Ierse hoofdstad Dublin. Ophalen van de huurwagen en vertrek naar de ‘tuin van Ierland’: Wicklow. Onderweg kunt u een stop maken bij de tuinen van Powerscourt, waarschijnlijk de mooiste tuinen van Ierland. Breng zeker ook een bezoek aan Glendalough, ofwel het ‘Dal van de Twee Meren’ en laat je betoveren door de kloosterruïnes en de prachtige meren. Vanavond overnacht u in een typisch Ierse bed & breakfast.
 • Dag 2

  Wicklow - Kenmare

  Vandaag reist u verder naar het gezellige Kenmare. Rock of Cashel ligt op uw route, dit is een op een rots gebouwde vesting en was meer dan duizend jaar het symbool van de wereldlijke en geestelijke macht. U kunt een stop maken in de culinaire hoofdstad van Ierland: Cork. Met zijn kleine en compacte stadscentrum is deze stad makkelijk te voet te bezoeken. 10 km van Cork bevindt zich Blarney Castle met de beroemde Blarney Stone, kus de steen en je zou volgens een mythe zeer welbespraakt worden. Overnachting in het Kenmare Bay Hotel 3*.
 • Dag 3

   Kenmare

  Ontdekking van Killarney Nationaal Park met paard en kar (1u)! Het is een prachtig park met meren, bergen, bossen, vervallen abdijen en kastelen,… Tijdens de namiddag kunt u het afgelegen Beara Peninsula ontdekken, het schiereiland omvat dunbevolkte vissersdorpjes en spectaculaire landschappen. Of verken (een deel van) de Ring of Kerry, die start en eindigt in Killarney. De kustroute over het schiereiland Iveragh is een mooie combinatie van smaragdgroene weilanden, dorpjes, stranden en geweldige uitzichten over de kust.
 • Dag 4

  Kenmare

  Vandaag gaat u walvissen spotten (4u)! Met een beetje geluk komt u oog in oog met een walvis, werkelijk een unieke ervaring. De Zuidkust van Ierland is een van de beste plaatsen voor het spotten van walvissen en dolfijnen. De boottocht start in Baltimore (85km rijden), u kunt kiezen voor de ochtend-, of namiddagexcursie.
 • Dag 5

  Kenmare - Dingle

  Vandaag reist u verder naar één van de mooiste schiereilanden die Ierland rijk is: Dingle. Ontdekking van het gezellige stadje Dingle. In Dingle start de Slea Head Drive, een mooie autoroute met spectaculaire uitzichten. Onderweg kunt u een stop maken in Dunquin waar een korte overtocht u naar de Blasket Islands brengt, enkel bewoond door zeehonden en vogels. Als u de zee in de gaten houdt spot u misschien wel reuzenhaaien, dwergvinvissen en, als je erg veel geluk hebt, een orka. Hebt u nood aan wat rust? Het schiereiland omvat heel wat mooie zandstranden. Overnachting in Benners Hotel 4*.
 • Dag 6

  Dingle - Co. Clare

  De beroemdste inwoner van Dingle is de dolfijn Fungie die u tijdens een toffe boottocht gaat spotten (1u)! Fungie leeft sinds 1983 in de beschutte haven van Dingle, of het nu aan de zeelucht of aan het accent van Kerry ligt dat hij hier blijft, één ding is zeker, hij is niet van plan om te vertrekken. Tijdens de namiddag reist u verder naar County Clare, bij goede weercondities kunt u de duizelingwekkende Connor Pass nemen die over Dingle Peninsula loopt. Verder kunt u ervoor kiezen om via een korte ferryovertocht (Tarbert-Killimer) naar County Clare te reizen of via het pittoreske Adare. Overnachting in een bed & breakfast. Mits supplement is het mogelijk om te overnachten in een kasteel, bijvoorbeeld het sprookjesachtige Dromoland Castle 5*.
 • Dag 7

  Co. Clare - Galway

  Vertrek naar de indrukwekkende Cliffs of Moher. De kliffen zijn een beschermd gebied omwille van de vele zeevogels die in de wanden wonen, o.a. de vrolijke papegaaiduiker. U ontdekt de kliffen tijdens een boottocht. Vervolgens kunt u een rit maken door het bijzondere landschap van kalksteen The Burren. Vanavond overnacht u in Galway: Salthill Hotel 4*. Ontdekking van Galway, een coole, Boheemse stad. Deze stad wordt vaak de meest Ierse van alle steden genoemd en heeft een zeer levendige sfeer door de vele oude pubs.
 • Dag 8

  Galway

  Vroeg vertrek om een volledige dag het noordelijk gelegen wilde Connemara te ontdekken. Het Connemara Nationaal Park omvat enkele van de meest fantastische landschappen van Ierland. Tussen het wilde, ruige landschap bevindt zich Kylemore Abbey, een romantisch sprookjeskasteel met een Victoriaanse ommuurde tuin. Het geheel is prachtig gesitueerd aan een meer. Met een beetje geluk ziet u ook een kudde Connemara pony’s, die hier half in het wild leven.
 • Dag 9

  Galway - Dublin

  Vandaag reist u verder naar Dublin. U ontdekt veelzijdig Dublin tijdens de Viking Splash Tour (ook mogelijk op dag 10), een leuk alternatief voor de bekende hop-on-hop-of bussen. De vrolijke gele bus gaat zowel over land als water en brengt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin. In Dublinia, gelegen naast Christ Church Cathedral, maakt u op een compacte en interactieve manier kennis met de geschiedenis van Dublin in de tijd van de Vikingen en de Middeleeuwen. Vanop de middeleeuwse St Michael’s Tower hebt u een mooi uitzicht over Dublin. Overnachting in het Ashling Hotel 4*.
 • Dag 10

  Dublin

  Volledige dag om uw bezoek aan de Ierse hoofdstad verder te zetten.
 • Dag 11

  Dublin - Brussel

  Tijdens de namiddag rit naar de luchthaven voor het inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Zaventem.
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera