Gastronomische rondreis Australië

Vertrek Down Under voor een 20 dagen tellende gastronomische foodie tour. Het uitgestrekte Australië brengt verschillende lokale producten voort. De ongecompliceerde creatieve keuken staat garant voor authentieke en innovatieve smaken die je moeilijk zal kunnen weerstaan. Ook de wijnen genieten wereldfaam. Ga mee op deze unieke culinaire reis en ontdek de originele ingrediënten verwerkt in een verrassende fusion cuisine. De natuurlijke setting is even onvergetelijk als wat je op je bord krijgt!

  • Prijsinfo:


    Klantenprijs/persoon :

    01/04/17 – 14/09/17 : € 10.709 (vanaf)

    15/09/17 – 15/11/17 : € 10.849 (vanaf)

    16/11/17 – 31/03/18 : € 10.709 (vanaf)

    ** op basis van de dagkoers **

    Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Contacteer ons zo snel mogelijk.

  • Dag 1

    Nachtvlucht

    Vlucht naar Melbourne via Dubai.

  • Dag 2

    Melbourne

    In de avond aankomst in de luchthaven van Melbourne. Onthaal en privétransfer naar het stadshotel. Intrek en vrije avond.

  • Dag 3

    Melbourne (B, D)

    Na het ontbijt heb je een vrije dag. In de late namiddag verken je met een groepje van maximum 8 personen de steegjes van Melbourne. Tijdens deze activiteit zal de Engelstalige gids, gepassioneerd door eten en wijn, samen met de groep 3 unieke restaurants ontdekken. Je ervaart de sterke invloed van de sommeliers op de keuze van het menu en de wijnkelder. Het is een bijzondere ervaring voor levensgenieters. Terug naar het hotel en overnachting.

  • Dag 4

    Melbourne (B, L)

    Na het ontbijt verken je verschillende wijken samen met een culinaire expert tijdens een privé-uitstap door Melbourne. Je start met de Italiaanse wijk Carlton met z’n leuke cafés, bakkerijen en voedingszaken. Je ontdekt ook Richmond met z’n Vietnamese wijk, de Melbourne CBD met zijn merkwaardige voedselzaken, en Chinatown. Je sluit de uitstap af in de Cumulus Inc restaurant waar je proeft van een lekker glas wijn en enkele degustatieborden. In de late namiddag terug naar het hotel.

  • Dag 5

    Mornington Peninsula (B, L)

    Een Engelstalige privégids brengt je naar «Mornington Peninsula», oftewel de 'Foodie Heaven'. Je gastheren bezitten een domein waar ze olijven, druiven en groenten van topkwaliteit kweken. Zij fokken er ook schapen en kippen en toveren lokale producten om tot lekkernijen. Je leert samen met de chef om te bakken op een houtoven en geniet van lekkere producten met een prachtig uitzicht. Na de middag rijd je door wijngaarden en proef je frisse wijnen, verse geitenkaas, aardbeien en kersen. In de late namiddag terug naar het hotel en vrij.

  • Dag 6

    Melbourne – Adelaide (B)

    Vandaag reis je naar een andere boeiende Australische stad, Adelaide. Na het ontbijt transfer met de taxi (niet inbegrepen) naar de nationale luchthaven van Melbourne voor je vlucht naar Adelaide. Bij aankomst neem je de taxi (niet inbegrepen) naar het centrum (10’) en intrek in een stadshotel. Vrije tijd.

  • Dag 7 & 8

    Adelaide (B, L)

    Na het ontbijt vertrek je met een Engelstalige gids naar culinaire aantrekkingspunten in Adelaide. ‘s Avonds terugrit naar het hotel. De volgende dag trekken we naar «Adelaide Central Markets». Je kiest verse producten voor de kookles van Rosa Matto, één van de grote vrouwelijke chefs en expert in Australische producten. Na de kookles proef je van je kookkunst. Tijdens die late lunch proef je ook wijnen van lokale wijnboeren. Terug naar het hotel en vrij.

  • Dag 9

    wijnvalleien Adelaide (B, L)

    De komende twee dagen bezoek je in kleine groep met een Engelstalige gids vier verschillende wijnvalleien rondom Adelaide: Adelaide Hills, Barossa Valley, Clare Valley en McLaren Vale. Op de eerste dag ontdek je Clare Valley. Je geniet van wijndegustaties en een gastronomische lunch. Je verblijft te midden van de wijngaarden in Thornpark.

  • Dag 10

    wijnvalleien Adelaide (B, L)

    Ontdek de «Riesling Trail» te voet of fiets doorheen de prachtige landschappen van de regio. Opgefrist volg je een kookles tijdens dewelke verse lokale producten worden bereid. Je proeft je kookkunst en in de late namiddag terugrit naar het centrale stadshotel.

  • Dag 11

     Adelaide – Alice Springs (B, D)

    Ontbijt en transfer per taxi (niet inbegrepen) naar de luchthaven voor de vlucht naar Alice Springs. Ophalen van je huurwagen en rit naar het hotel. In de namiddag vertrek naar de WestMacdonnels. Bob (Penuka) Taylor van RT Tours is je gastheer, gids en privé chef. Het avondmaal wordt bereid in een brousse-oven of op een barbecue met Mulgahout. Je proeft typische smaken uit de Australische bush. Bob leert je meer over de keuken van de Aboriginals. Terug naar het hotel.

  • Dag 12

    Alice Springs – Kings Canyon (B, D)

    Na het ontbijt rit naar Kings Canyon (rit +/- 6u). Deze indrukwekkende canyon maakt deel uit van het Watarrka National Park. De wanden zijn meer dan 300m hoog. Een deel van dit park wordt aanzien als een heilige plek van de Aboriginals. Aankomst te Kings Canyon en intrek in het hotel. Van april tot oktober geniet je in de late namiddag van een prachtige zonsondergang, gevolgd door een 5-gangen menu onder de sterren. Terug naar het hotel.

  • Dag 13

    Kings Canyon – Ayers Rock (B)

    In de voormiddag ontdek je al wandelend de canyon (+/- 3u, goede lichamelijke conditie vereist), vervolgens rit naar Ayers rock (+/- 3u30). Aankomst en intrek in het hotel. Vrije avond. Talrijke optionele activiteiten zijn mogelijk (ter plaatse te boeken).

  • Dag 14

    Ayers Rock (B, D)

    Na het ontbijt ontdek je de Aboriginalcultuur op het grondgebied Uluru met een groepje van max. 11 personen. Samen met de Engelstalige gids leer je over het belang van de traditionele voeding van de lokale bevolking en ontdek je hoe ze overleven in het hete klimaat. In de late namiddag terug naar je hotel. Beetje vrij. Later een diner (buffet) onder de sterren. (Voor het diner is het een groep van +/- 100 personen (8-10 p/tafel). Kleine groep met tafels voor 2 personen kan mits toeslag.)

  • Dag 15

    Ayers Rock – Sydney (B)

    Vrije voormiddag bij Ayers Rock. Nadien drop-off van de huurwagen aan de luchthaven. Vlucht vanuit Ayers Rock naar Sydney. Vrije transfer naar je hotel, in de levendige en historische buurt «the Rock». Je hotel ligt op 5’ wandelen van Opera House. Rest van de namiddag vrij om deze levendig en meest bevolkte stad van Australië te ontdekken. Het was een van de eerste steden opgericht door de Europese kolonisten eind 18de eeuw. 

  • Dag 16

    Sydney (L)

    Vandaag maak je in een groepje een cruise van ongeveer vier uur in de baai van Sydney aan boord van een yacht. Je kapitein zal je het rijke verleden vertellen van de haven van Sydney. Je verkent vanuit de zee sites zoals: Sydney Harbour Bridge, de Opera en de baaien in de buurt. Rond de middag geniet je op de yacht van een 3 gangen-menu met wijn en lokale bieren. Wie wil, kan zwemmen, vissen, kajakken of gewoon rusten op een ligstoel. Terug naar de haven en rest van de dag vrij.

  • Dag 17

    Blue Mountains (L)

    Uitstap vanuit je hotel met een Engelstalig groepje. Je ontdekt het Blue Mountains National Park. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed. Het uitzicht is subliem: diepe ravijnen, watervallen ... Ter plaatse (optioneel) kun je afdalen in de «Jamieson Valley». Op de terugweg bezoek aan Featherdale Wildlife Park waar je de schattige koala’s en andere typische Australische dieren kan bewonderen. In de late namiddag terug in je hotel.

  • Dag 18

    Sydney (L)

    Afspraak met je gids in je hotel in Sydney. Je vertrekt naar de stranden ten noorden van Sydney. Onderweg haltes om lokale producten en zeevruchten te kopen. In een lokale woning volg je een kookles. Nadien geniet je van je kookkunst en proef je wijn. Later een wandeling door de «bushland Angophora». Terug in de woning proef je een nagerecht met Aboriginaltoetsen. Je maakt thee met lokale planten. Terugrit naar je hotel in Sydney (inbegrepen) of de Manly Ferry naar Circular Quay (optioneel).

  • Dag 19

    Sydney - Terugvlucht (L)

    Een watertaxi brengt je naar het watervliegtuig in Rose Bay (de watertaxi ligt op 5 minuten wandelen van je hotel). Dan vlieg je met een watervliegtuig naar een prachtige plek «Cottage Point Inn». Daar krijg je een fijn 3-gangenmenu. Op de terugweg geniet je van een prachtige vlucht over de baai van Sydney. Al wandelend terug naar je hotel. Vervolgens taxitransfer (niet inbegrepen) naar de internationale luchthaven van Sydney voor je terugvlucht naar België. Nachtvlucht.

  • Dag 20

    Aankomst te Brussel

    In de late namiddag aankomst in Brussel.

Kenmerken en info van de reis

  • Inbegrepen
    Transfers
    De internationale en binnenlandse vluchten met Qantas/Emirates in economy klasse
    De huurwagen, max. cover, gps
    Alle vermelde maaltijden (B=ontbijt ; L= middagmaal; D= avondmaal)
    Overnachting op basis van een twin kamer in de vermelde of gelijkwaardige hotels
    Lokale taksen
  • Niet inbegrepen
    Fooien
    Persoonlijke uitgaven
    Alle diensten niet vermeld in het programma of in de rubriek « inbegrepen
    De optionele reisverzekeringen
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera