Douro

Laat u betoveren door de culturele en landschappelijke rijkdom van de Douro Vallei...

De Douro zoekt zich een weg langs ruwe en romantische landschappen door het Noorden van Portugal, om zich in Porto in de Atlantische Oceaan te storten. Hier staat de wieg van de beroemde Portowijn. De enige echte Porto is afkomstig uit de streek "Pais do Vinho", land van de wijn. Landschappelijk, authentiek en cultureel is deze cruise een voltreffer! Excursies, folklore, typische maaltijden, ... dit alles kan u ontdekken tijdens deze riviercruise. Voor de liefhebbers is een individuele verlenging na de cruise mogelijk in een hotel in Porto.

De Portugese rederij Douro Azul staat garant voor een jarenlange traditie op de Douro. De Douro Serenity is één van de recentste schepen van deze rederij.

Kajuiten

Ze biedt haar passagiers 63 buitenkajuiten, die verdeeld zijn over 3 dekken. Alle kajuiten/suites zijn ruim (tussen 14 m² en 30 m²) en uitgerust met badkamer met douche/toilet en airconditioning. Er zijn ook 6 Junior Suites op het Bovendek met een oppervlakte van 22 m² en 2 Master Suites van 30 m². Alle Suites beschikken over een ‘French Balcony’. Alle kajuiten op het Bovendek en Hoofddek beschikken over grote panoramische schuiframen, die naar beneden kunnen geschoven worden (tot de helft). Deze kajuiten hebben een oppervlakte van 15 m². Op het Benedendek zijn de kajuiten iets kleiner (14 m²) en ook de ramen zijn kleiner en kunnen niet geopend worden.

Faciliteiten aan boord

Het restaurant ontvangt de passagiers in één enkele dienst en stelt een uitstekende keuken voor met alle dranken inbegrepen bij de maaltijden. Verder heeft het schip een Zonnedek, zwembad, lift, een mooi salon, een fitness en een spa.

 • Vertrekken op

  8/5/2018 - 5/6/2018 - 12/6/2018 - 19/6/2018 - 21/6/2018 - 11/9/2018 - 2/10/2018

 • Prijzen

  PRIJS IN € PER PERSOON - DOURO SERENITY •••••
  ALLE EXCURSIES INBEGREPEN
  Benedendek - 2 pers. kajuit achteraan  € 1.590
  Benedendek - 2 pers. kajuit  € 1.650
  Benedendek - 1 pers. kajuit  € 2.760
  Hoofddek - 2 pers. kajuit achteraan  € 1.760
  Hoofddek - 2 pers. kajuit  € 1.850
  Bovendek - 2 pers. kajuit  € 2.060
  Bovendek - 2 pers. Junior Suite  € 2.650
  Bovendek - 2 pers. Master Suite  € 2.860
 • Vaarroute

  DAG 1 - BRUSSEL – PORTO

  ’s Morgens, afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Porto. Onthaal en transfer naar het schip. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met deze prachtige stad. Rond 16u: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner aan boord.

  DAG 2 - PORTO – REGUA – PINHAO

  Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de hele voormiddag aan boord van uw “drijvend hotel” met lekker ontbijt, terwijl de indrukwekkende landschappen aan u voorbijglijden. Aankomst in Régua rond de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie: Bezoek aan het Paleis en de tuinen van Mateus. Ondertussen vaart het schip verder tot Pinhão, waar u terug aan boord gaat. ’s Avonds diner in het prachtige wijnlandgoed in Avessada.

  DAG 3 - PINHAO – VEGA TERRON

  Vertrek vanuit Pinhão rond 7u ’s morgens met aankomst in Vega Terron rond 11u. Lunch aan boord. In de namiddag excursie: Bezoek aan Castelo Rodrigo. Deze avond, Galadiner van de Kapitein aan boord.

  DAG 4 - VEGA TERRON (Spanje) – SALAMANCA (Spanje) – BARCA D’ALVA

  Na het ontbijt, vertrek naar Salamanca voor excursie: Bezoek aan de historische sites in Salamanca met typische Spaanse lunch. In de late namiddag, terugkeer naar het schip in Barca d’Alva. ’s Avonds diner aan boord.

  DAG 5 - BARCA D’ALVA – CAIS DE ESPINHO – REGUA

  ’s Morgens vroeg vertrek van het schip met aankomst in Cais de Espinho rond 13u30. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie: Bezoek aan Lamego, de meest historische stad van de Douro-vallei. Daarna bezoekt u een wijnlandgoed met wijnproeven. Na de excursie gaat u terug aan boord in Régua. ’s Avonds kan u genieten van het diner aan boord.

  DAG 6 - REGUA – ENTRE OS RIOS

  In de voormiddag blijft het schip in Régua liggen. Lunch aan boord. Na de middag vertrekt het schip terug vanuit Régua. Geniet de hele namiddag vanop het Zonnedek. ’s Avonds diner aan boord en een Portugese Folklore show.

  DAG 7 - PORTO

  Het schip vaart tot Cais da Lixa om vandaaruit te vertrekken voor de excursie in de voormiddag: Bezoek aan Porto. Ondertussen vaart het schip naar Porto, om daar tegen de middag aan te komen. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie: Bezoek aan Guimarães. ’s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

  DAG 8 - PORTO – BRUSSEL

  Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Brussel.

 • Inbegrepen excursies

  Bezoek aan Guimarães

  Als de eerste hoofdstad van Portugal stond Guimarães aan de wieg van het  nieuwe land. Het historische centrum van Guimarães werd in 2001 door Unesco tot cultureel werelderfgoed verklaard, vanwege de historische monumenten uit de middeleeuwen, en in 2012 Culturele Hoofdstad van Europa. Vandaag is Guimarães een levendig stadje, waar tradities en het moderne leven perfect samengaan.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 4u30

  Bezoek aan het paleis en de tuinen van Mateus

  Rit door de Tras-os-Montes regio met prachtige heuvellandschappen en pittoreske dorpjes. U brengt een bezoek aan de mooie tuinen en het paleis van Mateus met o.a. de bibliotheek, de zilverwerkcollectie uit de 18e eeuw en andere voorwerpen uit het Verre Oosten en Zuid-Amerika.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 3u30

  Bezoek aan Lamego

  Lamego is de meest historische stad van de Douro-vallei. De eerste koning van Portugal werd er gekroond en de eerste fles wijn gebotteld. Een kleurrijk en charmant stadje met mooie middeleeuwse gebouwen: kathedraal uit de 12de eeuw, bisschoppelijk paleis, Moorse kasteelruïne, … U bezoekt er de bekende bedevaartskerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 900 treden van de dubbele trap ervoor werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen! De trap is op de tussenliggende terrassen prachtig versierd met Azulejos. Bovenaan de kerk heeft u een prachtig uitzicht over de streek. U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 4u

  Bezoek aan Salamanca met lunch

  Bezoek aan Salamanca, de mooiste stad van Spanje en provinciehoofdstad van de regio Castilla – Léon. In de voormiddag: stadsbezoek met plaatselijke gids. Bezoek aan het monumentaal historisch centrum met o.m. de Plaza Mayor, hét groots barokplein omringd met arcadewoningen, de schitterende 16de eeuwse kathedraal (buitenkant), het adellijke "Huis der Schelpen", renaissance woning die aan één van de Ridders van St. Jacob van Compostela behoorde en de rijkelijke universiteit uit de 13de eeuw, de oudste van het Iberisch schiereiland. Aansluitend lunch en vrije tijd tot terugkeer naar het schip.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 10u

  Bezoek aan Castelo Rodrigo

  Een klein middeleeuws dorp net aan de Spaanse grens, gekend als het “witte dorp”. De kleine smalle straatjes met daarrond de stadsomwallingen doen u terugkeren in de tijd. Vanop de ruïnes van het kasteel zal u een magnifi ek zicht hebben over dit charmante plaatsje.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 3u

  Bezoek aan Porto

  Porto is de tweede stad en haven van Portugal. Deze stad aan de Douro, "de gouden stroom", is zeer gevarieerd: middeleeuwse omwallingen, barokke kerken, neoclassicistische paleizen. De elegante bruggen uit de 19de en 20ste eeuw, die de twee stadsdelen met elkaar verbinden, zijn ware emblemen van de stad geworden. Tijdens deze stadsrondrit zal u zowel een mooi beeld hebben van het prachtige oude stadsgedeelte, de Ribeira, maar brengt de autocar u eveneens tot aan de kust van de Atlantische Oceaan. Daarna bezoekt u het meer moderne gedeelte van de stad met onder meer de Casa da Musica, het concertgebouw. Op weg naar de Kathedraal, ziet u ook de hoogste kerktoren van de stad: de Torré dos Clérigos en het mooie São Bento Station met het prachtige tegelwerk met afbeeldingen uit de rijke geschiedenis. Deze stadsrondrit eindigt in Vila Nova de Gaia, bekend voor zijn groot aantal wijnkelders waar de Portowijnen langzaam liggen te rijpen.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 3u30

  De beschrijving van de excursies hierbij is gebaseerd op de informatie in ons bezit bij de publicatie van deze brochure. Het is niet uitgesloten dat er zich ter plaatse nog kleine wijzigingen voordoen. Ook kunnen bepaalde monumenten of kerken tijdelijk om één of andere reden (volledig buiten onze wil om) gesloten zijn. Omwille van het waterpeil kunnen zich wijzigingen in het vaarprogramma voordoen, en bijgevolg ook bij de voorgestelde excursies.

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  • Rechtstreekse lijnvluchten met Brussels Airlines vanuit Brussel naar Porto en terug
  • Transfers van luchthaven naar schip en terug
  • Cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension
  • Alle excursies inbegrepen
  • Wijn, bier en water inbegrepen bij alle maaltijden aan boord (lunch en diner)
  • Welkomstcocktail en -diner
  • Galadiner van de Kapitein
  • Muzikale en folkloristische animatie aan boord
  • Speciale Fado show
  • All Ways Cocktail
  • Tweetalige All Ways begeleiding (Nederlands/Frans)
  • Nederlandstalige voordrachtgever aan boord
  • Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2017)
  • BTW
 • Niet inbegrepen
  • Alle andere dan bovenvermelde diensten
  • Overige dranken (uitgezonderd inbegrepen dranken bij de maaltijden)
  • Fooien aan boord (€ 12 per persoon, per dag) en tijdens de uitstappen
  • Eventuele brandstoftoeslagen, na 31/03/2017
  • Verzekeringen
 • Extra informatie
  INDIVIDUELE VERLENGING IN PORTO NA DE CRUISE (steeds op aanvraag)
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera