De smaken van Abruzzo

Volg een 5-daagse kookcursus in Abruzzo en geniet van de originele smaken die deze lokale keuken te bieden heeft. Nadien kan je tijdens een rondreis genieten van de regio en een bezoek brengen aan de verschillende gastronische restaurants in Abruzzo.

  • De kookcursus

    Dinsdagmiddag
    Aankomst in de kookschool in Civitella del Tronto.  Geniet van het prachtige uitzicht vanuit uw kamer. Ontdek één van de mooiste dorpjes in Italië en geniet van een aperitiefje op het terras of in de bar. Relax, want vanavond koken de twee chefkoks voor u.

    Woensdag, donderdag en vrijdag
    Na een Italiaans ontbijt, begint de dag met lessen over het belang van de ingrediënten.  U bezoekt de beste producenten van regionale produkten in de streek. In de lente of zomer bezoekt u een befaamde biologische boerderij of kaasmaker. In de herfst gaat u op bezoek bij wijnproducenten of stopt u bij een olijfperserij waar ze extra vergine olijfolie maken. U  bezoekt een markt met streekprodukten en u krijgt  een rondleiding in Ascoli Piceno met als afsluiter een traktatie in Caffè Meletti, een historisch café beroemd om hun anisette.  Afhankelijk van het seizoen en het weer , geniet u van een picknick of een lunch in een lokale trattoria.

    De namiddagen worden gereserveerd om de kneepjes van het koken te leren kennen en elk gerecht te perfectioneren. U krijgt van elk gerecht het recept (in het Engels) mee naar huis.  De cursussen richten zich op : creatieve antipasti, voorgerechten van handgemaakte pasta, lekkere hoofdgerechten en uitmuntende nagerechten. Elke kooksessie draait om verse seizoensgebonden producten uit de regio.

    Het diner, bereid door u en de chef koks, is een feest, vergezeld van heerlijke wijnen en aperitieven.

    Zaterdagmorgen
    • Ontbijt en vertrek.

  • Inbegrepen

    Vier nachten verblijf in het historische Hotel Zunica in een superior tweepersoonskamer met  badkamer, satelliet-tv en een panoramisch uitzicht
    Drie dagen kooklessen, in het Engels
    • Alle  materialen, instructies, recepten, een Zunica koksmuts en schort

    Vier ontbijten, drie lunches en vier diners, alle wijnen en dranken inbegrepen
    Drie rondleidingen met vervoer, op basis van seizoensgebonden evenementen en oogsten

  • Uitbreiding voor of na de kookcursus

    Er is zoveel te ontdekken in Abruzzo dat we aanraden om zeker een aantal extra dagen te voorzien om rond te toeren in deze onbekende regio in Italië.

    Mogelijk extensies:

    • Breng een bezoek aan de Campo Imperatore, een impressionante hoogvlakte, een unieke ervaring. Hier kan u genieten van een gezellige BBQ.

    • Ga eens lunchen in een trabucci aan de kust en geniet van een gezellig etentje met zicht op zee.

    • In de regio zijn er zoveel gezellige dorpjes te ontdekken, geniet van Santo Stephano, Chieti, Vasto,…. Geniet van de gezellige sfeer in deze dorpjes, waar je als toerist nog van harte welkom bent.

    • Een verblijf van een paar dagen aan de kust in Hotel 900, een heel gezellig nieuw boetiek hotel.

    • Probeer de lokale keukens of geniet van wat de verschillende sterrenrestaurants in de regio te bieden hebben aan heel aanvaardbare prijzen. Veel van deze restaurants hebben ook kamers waar je kan logeren. we raden o.a restaurant La Bandiera aan.  Ook het 3- sterren restaurant Reale is een unieke ervaring. U vindt er ook heel lekkere wijnen aan ongelooflijke prijzen.

    • Indien u echt wilt genieten van de smaken van Abruzzo, dan kunnen we voor u een perfecte gastronomische rondreis samenstellen op basis van de gastromische restaurants in de regio.

      We stellen met veel plezier uw rondreis samen.

Vertrekdata & prijzen

  • Prijs per persoon (2 tot 8 deelnemers) € 700-
  • single toeslag € 120-
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera