Cunard

 • Cunard was de eerste rederij die een regelmatige transatlantische passagiersdienst verzorgde (Britannia, 1840). Cunard introduceerde het eerste passagiersschip dat verlicht werd met elektriciteit, de eerste stoomturbine en het eerste fitnesscenter op zee. Van 1940 tot 1996 was Cunard houder van het record “grootste passagiersschip ooit gebouwd” (Queen Elizabeth, 1940). Cunard bood als eerste 3 verschillende wereldcruises aan in dezelfde periode maar is ook de enige rederij die heel het jaar door regelmatige transatlantische overtochten maakt. Al generaties lang staat Cunard synoniem voor luxe, comfort, stijl en moeiteloos exploreren. Ook vandaag nog overtreft Cunard de stoutste verwachtingen van haar passagiers. Tradities zoals de onweerstaanbare White Star Service “afternoon tea”, opgediend met witte handschoenen, worden hoog in het vaandel gedragen en de serviceverlening is werkelijk subliem. Deze schepen zijn grote drijvende hotels die staan voor verwennerij.

 • Waarom Cunard

  Ook op het gebied van luxe en comfort genieten de Cunard ocean liners een legendarische reputatie. De maaltijden zijn steeds een belangrijk aandachtspunt aan boord van elk schip en vormen een gastronomische belevenis waar uitstekende culinaire creaties trots opgediend worden door de speciaal in de kunst van de Cunard White Star Service getrainde obers. Eén maal in uw leven een grote cruise maken, de klassieke overtocht van de Atlantische Oceaan meemaken of rondom de wereld varen in grootse stijl aan boord van een Cunard-schip: wat een droom ! Een uitgebreid gamma van kajuiten - de kleinste luxekajuit heeft een oppervlakte van 18 m2. Deze schepen zijn echte volbloeden, majestueus met een zuivere lijn en ontworpen om de ruwste golven te doorklieven. De elegante ambiance, de alomtegenwoordige luxe en de uitstekende service aan boord zijn werkelijk uniek. Geniet nu al in gedachten van het ogenblik waarop u vanaf de reling toekijkt hoe de ankers worden gelicht voor een reis waarvan het doel het varen zelf is.

  De vloot van Cunard bestaat momenteel uit 2 schepen: het vlaggenschip Queen Mary 2 en Queen Victoria (die sinds december 2007 in de vaart is). De schepen verschillen erg van elkaar, maar staan ieder op hun eigen manier garant voor kwaliteit en service. Aan boord vindt men allerlei soorten accommodatie, gaande van binnenhutten tot luxueuze suites. In het Caronia Restaurant, het Mauretania Restaurant en het Britannia Restaurant worden de maaltijden in 2 zittingen geserveerd. Alle andere restaurants hebben een open zitting. De “haute cuisine” in de à la carte restaurants is een typisch kenmerk van Cunard. De rederij heeft altijd iets extra in petto om tegemoet te komen aan de individuele wensen van haar gasten. De aandacht voor traditie en gastvrijheid stamt uit de tijd dat de grote oceaanstomers streden om de gunsten van passagiers uit Europa en Amerika. De bijna klassieke elegantie aan boord herinnert aan dit glorieuze verleden. Waar u ook aan boord gaat van deze enige echte luxe-liner, wij zorgen ervoor dat uw afreis en aankomst tot in het kleinste detail georganiseerd zijn. Zo blijft elke dag als een droomherinnering voor altijd bewaard.

 • Belangrijke troeven

  - Nostalgie ten top bij Cunard
  - Jarenlange Engelse vaartraditie
  - Uitgebreide Engelse afternoon-tea
  - Regelmatig transatlantisch overtochten
  - Enorme diversiteit in accommodatie
  - Diverse bars, restaurants en lounges
  - Restaurants volgens hutcategorie
  - Zeer uitgebreide spafaciliteiten
  - Jaarlijks terugkerende wereldcruise
  - Bridge en danslessen aan boord
  - Zéér uitgebreid dagprogramma aan boord
  - Grote bibliotheek aan boord

 • Onze beoordeling

  Reeds meer dan 160 jaar doorkruisen de befaamde schepen van Cunard de zeven wereldzeeën. De schepen zijn grote, drijvende hotels die staan voor een uitmuntende service en verwennerij. Cunard behoort tot de absolute wereldtop wat cruises betreft. Deze rederij werd opgericht in 1840 en bezit nu het wereldrecord ‘aantal transatlantische overtochten’.Ook op het gebied van luxe en comfort genieten de Cunard ocean liners een legendarische reputatie. De maaltijden zijn steeds een belangrijk aandachtspunt aan boord van elk schip en vormen een gastronomische belevenis waar uitstekende culinaire creaties trots opgediend worden door de speciaal in de kunst van de Cunard White Star Service getrainde obers. Cunard is een ideale rederij voor mensen die houden van de charme en sfeer die je vroeger op alle cruiseschepen kon terugvinden. Hier kan je echt nog opsnuiven hoe het vroeger was toen cruisen enkel voor de “superrijken” was.

Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera