Azoren 4 kids

8 daags ontdekkingsprogramma van het eiland São Miguel.

Op de Azoren heerst er een maritiem klimaat met milde temperaturen variërend tussen de 16° in de winter en 25° in de zomer. Regen kan er alle dagen vallen maar minder frequent in de zomer. Een bekend gezegde op de Azoren is dat je de 4 seizoenen in één dag kan ervaren.

Ver in de Atlantische oceaan liggen de negen eilanden van de Azoren. De archipel is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en een ideale bestemming voor wie er, samen met de kinderen, eens helemaal uit wil zijn. Diep groene kraters van oude vulkanen, blauwe meren, geisers, warmwaterbronnen, een zeer gevarieerd landschap en eeuwenoude tradities vormen het decor van een actieve vakantie op São Miguel. Ontdek de rijkdom van het grootste eiland tijdens een jeepsafari en vaar mee uit om walvissen te observeren!

 • Dag 1

  Brussel - São Miguel

  Bij aankomst in Ponta Delgada, transfer naar het São Miguel Park Hotel 4*
 • Dag 2

  Jeep safari naar Sete Cidades

  Vertrek om 09u voor een boeiende daguitstap naar het westelijke gedeelte van het eiland. Een tocht met de jeep biedt de mogelijkheid om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken zoals de enorme vulkanische krater (omtrek van 12km!) maar laat ook toe om de asfaltweg te verlaten op zoek naar schitterende uitkijkpunten. Lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg via het Lagoa do Fogo meer is er een stop in Caldeira Velha, inclusief tijd om te baden in een natuurlijke warm waterbron!
 • Dag 3

  Whale watching

  Vandaag gaan we de oceaan op om een halve dag (±03u) walvissen te observeren! Na een korte briefing ivm de veiligheid en de verschillende diersoorten, varen we uit onder begeleiding van een ervaren schipper en bioloog. Met een beetje geluk spotten we één van de 24 soorten walvisachtige of dolfijnen die hier leven. Opmerking: excursie niet geschikt voor mensen met rugproblemen en zwangere vrouwen.
 • Dag 4

  Vrije dag in Ponta Delgada

  Vrije dag in Ponta Delgada, de belangrijkste havenstad van de Azoren. De stad werd oorspronkelijk bewoond door vissers die aangetrokken werden door de beschutte baaien. Vandaag is het een dynamische stad met een bloeiend economisch en cultureel leven. Bezoek zeker één van de mooie botanische tuinen die de stad rijk is.
 • Dag 5

  Wandeltocht Lagoa do Fogo

  Tijd om onze stapschoenen aan te trekken voor een gevarieerde maar soms wel steile wandeling. De smalle paden brengen ons naar Lagoa do Fogo of vuurmeer, gelegen op de bodem van een vulkaankrater. Onderweg genieten we van de rijke natuur in dit centrale berggebied. Picknick lunch. Opmerking: excursie van 6 à 7uur, waarvan ± 4 uur wandelen, afstand: ±11-15km, hoogteverschil: ±380 meter, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
 • Dag 6

  Excursie naar de mystieke Furnas krater

  Na een stevig ontbijt vertrek naar Furnas waar we per kajak het grote meer, omgeven door groene en steile hellingen verkennen. Na de lunch is er een fietstocht van ± 2 uur in de omgeving van Furnas, bekend om de stomende geisers en borrelende warm waterbronnen.
 • Dag 7

   Vrije dag in Ponta Delgada

 • Dag 8

  São Miguel - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Vertrekdata & prijzen

 • Prijs vanaf € 690-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - 7 overnachtingen in een standaard kamer met ontbijt.
  - transfers van en naar de luchthaven.
  - 3 dagexcursies met lunch: jeepsafari naar Sete Cidades, Wandeltocht in Lagoa do Fogo en Furnas (kajak + fietstochtje).
  - 1 halve dag whale watching (zonder lunch).
 • Niet inbegrepen
  - Vluchten: vraag naar onze beste beschikbare tarieven.
  - Annulatieverzekering.
 • Extra informatie
  Andere prijzen

  Extra bed 3de pax 540
  Extra bed 1ste & 2de kind 6-11j 170
  Extra bed 1ste & 2de kind 12j 310
  Half pension 166
  Half pension kind 3-12j 83
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera