Abruzzen

Abruzzo is één van de mooiste en meest ongerepte regio’s van Italië. In dit dunbevolkte gebied leeft slechts 3% van de Italianen. In het westen vind je de Apenijnen, in het oosten de Adriatische kust en tussenin groene glooiende heuvels. Deze regio bezit het grootste aantal nationale parken van Italië. Er zijn maar liefst 3 nationale parken. Het Parco Nazionale d'Abruzzo is de trots van de regio. 30% van het gebied is beschermd natuurgebied. Het park bestaat uit uitgestrekte wouden en is rijk aan een unieke flora en fauna.
De Sangro-vallei met zijn beboste hellingen, uitgestrekte wouden, hoge bergtoppen, meren en rivieren is het laatste toevluchtsoord van het Italiaanse ras van de bruine beer, de Marsicano.
Er worden ook regelmatig gemzen, herten, vossen, bergmarmotten, steenarenden en haviken gesignaleerd. In bepaalde gebieden wordt er geëxperimenteerd met het in halve vrijheid laten leven van een 20-tal wolven.
Abruzzo is een bijzondere en bijna onaangetaste regio waar je naast een overweldigende natuur, stadjes aantreft waar de tijd is blijven stilstaan. Veel restaurants en hotels hebben een uitstekende keuken, waar hoofdzakelijk lokale producten worden verwerkt.
Naast toerisme zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten de landbouw en voedingsmiddelenindustrie. Belangrijk is het kweken van safraan, noodzakelijk in vele gerechten, Het wordt ook wel eens het 'goud van Abruzzo' genoemd. In veel gerechten worden er ook truffels verwerkt.
De regio staat ook bekend om de productie van pastaproducten en olijfolie van hoge kwaliteit. Vergeet zeker de uitstekende wijnen niet te proeven, de Montipulciano d’Abruzzo is een aanrader voor elke wijnliefhebber.

Abruzzo ligt op slechts een goed uur rijden van Rome.

Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera