8 dagen Portugal

Het land van grote zeevaarders en beroemde dichters. Fado, prachtige stranden en cultuurschatten

Wanneer je in Spanje over ‘het land van de duizend rivieren’ spreekt, weet elke Spanjaard meteen dat je het over Galicië hebt. De rivieren stromen van het bergachtige binnenland tot aan de zachte stranden. Galicië staat dus niet alleen bekend om zijn pelgrimshoofdstad Santiago de Compostela, ook de natuur is uitzonderlijk en mooi. Na het bezoek aan Galicië maken we kennis met Noord-Portugal. De natuur in Noord-Portugal kenmerkt zich door imposante natuurgebieden, traditionele pittoreske dorpjes, stille eindeloze zandstranden, wijngaarden zover als het oog strekt en een aantal prachtige natuurparken.

 

 • Dag 1

  Lijnvlucht van Brussel naar Lissabon. Onze autocar wacht ons op aan de luchthaven. Vertrek richting Mafra voor een bezoek aan Palacio de Mafra, een imposant barokpaleis annex klooster, gebouwd in opdracht van de meest extravagante koning van Portugal, Joao V. De mooiste meubels en kunstwerken werden door de koninklijke familie meegenomen op hun vlucht naar Brazilië maar de schitterende bibliotheek en de ziekenboeg van de monniken is zeker nog een bezoekje waard. Verder door naar ons hotel in Caldas da Rainha voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. We genieten van een ochtendwandeling door het kuuroord Caldas, langs de ‘warmwaterbronnen van de koningin‘. Verder naar Peniche, waar we een bezoek brengen aan het historisch centrum. Naast het Sanctuarium Nossa Senhora dos Remédios, de kerken Igreja de São Pedro en Igreja da Misericórdia, vinden we er het Forte de Peniche. Dit fort werd in de 16e/17e eeuw gebouwd om samen met fort van Praia da Consolação en het fort van Ilha das Berlengas de kust te verdedigen. In de namiddag bezoeken we het authentieke middeleeuwse bloemenstadje Obidos, nog geheel omsloten door stadsmuren. Geleide wandeling doorheen de smalle straatjes en langs witgekalkte huizen met liefelijke binnenplaatsjes en bloemrijke balkons. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 3

  Na het ontbijt vertrekken we richting Alentejo om eerst een bezoek te brengen aan de 3de haven van Portugal, Setubal. Bij het centrum met parken en fonteinen ligt ook de oude stad met leuke voetgangersstraatjes en pleinen met winkels. Langs de uitgestrekte velden met olijfbomen en kurkeiken bereiken we Evora. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Ontbijt. Vandaag nemen we de ommuurde stad Evora onder de loep. Deze stad is een parel in Zuid-Portugal. Op een heuvel boven de weidse vlakte van de Alentejo liggen sierlijke huizen, paleizen en kerken aan smalle, kronkelige straatjes. Artistieke smeedijzeren tralies aan de huisgevels, marmeren bronnen, kunstig geplaveide straten, arcaden, middeleeuwse stadsmuren, mooie pleinen, een Romeinse tempel, … Évora is een stad met een heel eigen karakter. Ze werd in 1986 terecht door de UNESCO op de lijst van het Werelderfgoed gezet. Stadswandeling langs de kathedraal Se, de Romeinse tempel, de pousada en een bezoek aan de oude universiteit waarvan alle leslokalen worden gesierd met prachtige Portugese azulejos. Afsluiten doen we in de wat griezelige Capelo dos Ossos. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Ontbijt. Gelegen boven op een hoogvlakte is Santarém een uitkijkpost op het vruchtbare broekland van de lezíria. De vallei van de Taag is bekend om zijn landbouw, veeteelt en ook om de stierengevechten. We beginnen ons bezoek bij de tuin Jardim das Portas do Sol, waar ooit een Moorse vestiging stond die door D. Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, tijdens een nachtelijke verrassingsaanval in 1147 werd veroverd. Op weg naar het historisch centrum komt u de Torre do Relógio uit de 14e eeuw tegen, waar nu het museum Núcleo Museológicodo Tempo (museum van de tijd) is gehuisvest. De toren wordt ook de Torre das Cabaças (kalebastoren) genoemd. Nadien rijden we over de Vinho Verde- wijnroute langs een groen landschap, verdeeld over kleine wijngaarden die de hele Minho regio beslaan en zich in zuidelijke richting uitstrekken tot aan de rivier Rio Vouga. De vinho verde, een unieke wijnsoort in de wereld, is een goede reden om de regio te verkennen. De naam van deze wijn zou te maken hebben met de overheersende kleur van deze regio of met de typische zuurtegraad, alsof de druiven groen zouden zijn geplukt. We proeven natuurlijk enkele van deze lekkere wijnen op een wijngoed. Verder door naar ons hotel in Sintra.

 • Dag 6

  Ontbijt. Vertrek richting Lissabon voor een geleid bezoek aan Palacio dos Marqueses de Frontera met een grote collectie 17de en 18de eeuwse tegels en nog steeds bewoond door de familie van de markies. Vervolgens gaan we naar het historische centrum van Lissabon voor een wandeling door de Baixa, het Castelo Sao Jorge, de Sé en de Alfama wijk. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Sintra.

 • Dag 7

  Na het ontbijt starten we de dag met een bezoek aan Sintra en Quinta da Regaleira , een paleisje in neo-manuelstijl met een grote wonderlijke sprookjestuin. Ook mogelijkheid tot bezoek van het Palacio National, het zomerpaleis van de Portugese koningen, nog volledig gemeubeld en overvloedig gedecoreerd met typische Portugese tegeltjes. Voor de lunch rijden we naar Cascais, een flinke badstad met jachthaven en tal van gespecialiseerde visrestaurantjes. Bezoek aan de Boca do Inferno en wandeling langs de dijk naar Estoril. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Sintra.

 • Dag 8

  Ontbijt. In de voormiddag bezoek aan de moderne wijk van de expo 1998 met de Vasco Da Gama brug en het Oceanarium. In de loop van de namiddag vertrek naar de luchthaven met onze autocar voor de terugvlucht naar Brussel.

 • Hotels

  Hotel Sana Silver Coast **** in Caldas da Rainha

  Dit moderne hotel is gevestigd in een neoklassiek gebouw in het centrum van Caldas da Rainha. Het biedt ruime designkamers met donker-houten meubels, luxe stoffen en een lcd-tv. De kamers zijn met zorg ingericht in neutrale tinten. Ze zijn geluiddicht en comfortabel uitgerust met airconditioning en een chique badkamer met een ligbad, een douche en een haardroger.

  Hotel Evora **** in Evora

  Dit hotel bevindt zich te midden van Engelse tuinen en beschikt over 2 buitenzwembaden, een verwarmd binnenzwembad en een gezondheidsclub. De kamers van het Evora bieden uitzicht op de vlakte van Alentejo, de tuinen van het hotel of op het zwembad. Tevens zijn de kamers  voorzien van een minibar en satelliettelevisie.

  Hotel Vila Galé Sintra **** in Sintra

  Dit splinternieuw hotel opent zijn deuren begin 2018 en is gelegen in Várzea de Sintra, omringd door groene gebieden en heeft een adembenemend uitzicht op het Pena-paleis.

Vertrekdata & prijzen

 • 28/05/2022 - 04/06/2022
 • 10/10/2022 - 17/10/2022
 • prijs per persoon € 1 535-
 • Single toeslag € 1 310-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel ĖLissabon Ė Brussel
  - Rondreis per lokale autocar
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegang tot Sintra en Quinta da Regaleira en wijnproeverij Vinho Verde
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  ē Eventuele toegangsgelden
  ē Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  ē Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera