8 dagen AlbaniŽ

• Het land van de witte bergen

• De mysterieuze altijd-zon-bestemming

 • Dag 1

  Vlucht vanuit Brussel naar Tirana. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende gids die u zal begeleiden naar Durrës, gelegen aan de prachtige Adriatische kust. Terwijl u van een welkomstdrankje kan genieten, geeft de gids wat meer uitleg over het programma. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 2

  Na het ontbijt vertrekken we naar Berat, onderweg kunnen we genieten van de prachtige kustlijn en een zeer gevarieerd landschap. Berat wordt ook wel eens “stad van de vensters” genoemd en kan trots zijn op een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De traditionele huizen, waaronder vele huizen met een prachtige Ottomaanse architectuur, zijn typerend voor deze stad. Berat is als het ware een “levend kasteel” binnen zijn oude stadsmuren. Nadien rijden we door naar Saranda, in het zuiden van het land. Saranda ligt op amper 2 km van Corfu. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 3

  Ontbijt. Daguitstap naar de antieke stad Buthrint (UNESCO werelderfgoed). Volgens de geschiedenis zou deze stad door de Trojanen op doorreis naar Rome gebouwd zijn. Het goed bewaard gebleven amfitheater wordt nog steeds voor concerten en festivals gebruikt. Het gebied van Saranda heeft de grootste natuurlijke waterbronnen van het land, waaronder één van de mooiste “Syrit te Kalter”, ook wel Blue Eye genoemd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. De geschiedenis van Gjirokastra (UNESCO werelderfgoed) of de “Stone City” dateert uit de 3de eeuw na Christus en was een belangrijk centrum van het Byzantijnse Rijk. Het goed bewaard gebleven kasteel biedt een indrukwekkend en onvergetelijk uitzicht over de stad. Gjirokastra werd voor lange tijd onderdrukt door de Ottomaanse heerschappij, dit merkt men nog in de prachtige architectuur. Houtsnijwerk is één van de traditionele ambachten en vele huizen zijn hiervan nog een getuigenis. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 5

  Ontbijt. Het oversteken van de Llogara-pas is een uniek avontuur! De zuidkant van de bergen is erg kaal, maar zodra je bovenaan de top bent, kan je genieten eigen autocar  van een onvergetelijk uitzicht over de Ionische Zee. We bereiken de antieke stad van Apollonia, gewijd aan de god Apollo. Cicero beschrijft het als een gracieuze en grote stad. We brengen ook een bezoek aan het Ardenica klooster met zijn prachtige Byzantijnse kerk en mooie fresco’s, het uit hout gesneden altaar en de iconen zijn goed bewaard gebleven. Op onze terugweg naar Durrës vormen de vele stranden van de Albanese kust voor een aangename afwisseling. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Na het ontbijt vertrekken we op daguitstap naar Kruja, de eerste hoofdstad van Albanië in de 15e eeuw. We bezoeken het kasteel met elementen van de Byzantijnse, Venetiaanse en Ottomaanse periode. Ook het museum, gewijd aan Sanderbeg, de nationale held die in opstand kwam tegen de Turkse regering, wordt bezocht samen met het  etnografische museum. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 7

  Ontbijt. Vandaag zullen we de huidige hoofdstad van ons gastland ontdekken. Op onze tocht zullen we het Alexander plein, de Ethem Bey moskee, de klokkentoren, het Petrela kasteel, de Piramide van Enver Hodja en nog veel meer zien. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 8

  Ontbijt en vrije tijd. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 • Hotels

  Verblijf in **** hotels tijdens uw rondreis

  Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Vertrekdata & prijzen

 • 26/06/2015 - 03/07/2015
 • 26/08/2015 - 02/09/2015
 • prijs per persoon € 900-
 • Single toeslag € 120-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Tirana - Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden voor niet vermelde uitstappen
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera