5 dagen Zuidkust

Ontdek de grootste kustregio van het land

Het grootste natuurgebied van Zuid-Engeland

 • Dag 1

  Vertrek via Gent en Duinkerke naar Calais. Overtocht per ferry naar Dover. Verder over de Engelse snelwegen richting Brighton, de populairste badplaats langs de zonnige zuidkust van Engeland. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur. We brengen een bezoek aan het koninklijk paleis, het exotische Royal Pavilion. Verder door naar onze verblijfplaats Bournemouth voor een eerste kennismaking. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 2

  Na het ontbijt starten we de dag met wat vrije tijd, om te winkelen of te wandelen. We rijden richting Poole, waar we rond de middag aan boord gaan voor een vaartocht richting Swanage. Op de boot worden we voorzien van heerlijke fish & chips. Bij aankomst in Swanage gaan we per nostalgische trein richting Corfe Castle, een schitterende ruïne die hoog boven de omgeving uittorent. Corfe Castle, dat in de 11e eeuw door Willem de Veroveraar werd gebouwd, was ooit een robuust stenen fort. Hoewel er alleen nog ruïnes zijn overgebleven, is het vervallen kasteel op een mooie, groene heuvel nu een van de meest bezochte historische bouwwerken van Groot-Brittannië. Terug naar Bournemouth voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 3

  Na het ontbijt vertrekken we naar Compton Acres, gelegen in Poole. In deze tuin kunt u wegdromen in wel 10 verschillende werelden en hun karakteristieke tuinen. Verder door tot in Sandbanks waar we een korte overzet nemen naar Brownsea Island, het grootste van de vijf eilanden die samen Poole Harbour vormen. Het eiland kan bogen op prachtige natuur, waar bijvoorbeeld zeldzame en heel schattige eekhoorntjes wonen, maar ook herten, vogels en andere dieren. De geluiden van de blauwe pauwen dragen alleen maar bij aan de sfeer op dit bijzondere en mysterieuze eiland. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. We rijden richting Portsmouth waar we de ferry naar Isle of Wight, het romantische eiland, zullen nemen. Het landschap en de huizenbouw zijn typisch Engels met een landelijk karakter. Mooie cottages in gezellige dorpjes, zoals Shanklin, Godshill en Ventnor, en sfeervolle landweggetjes brengen ons terug naar een tijd zonder haast. Op dit eiland heeft zich veel afgespeeld in de geschiedenis en dat vinden we terug in het groot aantal interessante bezienswaardigheden. In de namiddag nemen we de ferry terug naar Portsmouth met aansluitend avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 5

  Na het ontbijt verlaten we Bournemouth en rijden richting Winchester, de voormalige hoofdstad van Engeland, in het hart van Hampshire. Het is een unieke plaats in de Engelse historie. Hoewel Londen tegenwoordig de hoofdstad is van Engeland, bleef Winchester een Koninklijke plaats en is tevens de geboorteplaats van Henry III. Willem de Veroveraar bouwde hier één van zijn eerste kastelen. Het enige overgebleven deel van dit kasteel is The Great Hall waar de legendarische ‘ronde tafel’ staat. Vrij middagmaal. We rijden door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Over de Franse en Belgische autosnelwegen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

 • Hotel

  The Cumberland by Oceana™ Hotel **** in Bournemouth

  Dit karakteristieke en uniek ingerichte hotel ligt op wandelafstand van het strand en heeft uitzicht op de baai van Bournemouth. Het hotel in art-decostijl uit de jaren 1930 biedt een spa en een seizoensgebonden verwarmd buitenzwembad met terras

Vertrekdata & prijzen

 • 30/05/2022 - 03/06/2022
 • 26/09/2022 - 30/09/2022
 • Prijs € 855-
 • Single toeslag € 90-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Overtochten Calais Ė Dover heen en terug
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Bezoek aan Royal Pavilion Brighton, Compton Acres, Corfe Castle en dagexcursie naar Isle of Wight
  - Lunchcruise Poole en treinrit Swanage
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
 • Reisdocumenten
  - geldig internationaal paspoort
 • Munten
  £ Britse ponden
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera