15 dagen island hoppen in de zuidelijke Cycladen

Santorini, Ios, Sikinos en Folegandros

Griekenland, de bestemming bij uitstek om te hoppen van het ene eiland naar het andere.  Dit is een 15 daagse island hopping in de zuidelijke Cycladen. Je vliegt met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Santorini. Je verblijft de eerste  nacht  van je reis in Santorini en je eindigt er ook in schoonheid.  Tijdens deze island hopping  ontdek je de typische eilandjes Folegandros, Sikinos en Ios. Stuk voor stuk eilanden met een eigen karakter.

 • Dag 1 Santorini

  Aankomst in Santorini waar we starten met onze island hopping. Geniet alvast al van een eerste avond op dit schitterend eiland. Een romantisch etentje met zicht op de Caldera behoort zeker tot de mogelijkheden.  Overnachting.

 • Dag 2-5 Ios

  Ferry-overtocht van Santorini naar Ios (+/- 1 uur varen).  Dit eiland staat bekend als het eiland waar Homerus begraven ligt. In de oudheid was Ios bedekt met eikenbossen die later werden gekapt voor de scheepsbouw. De lokale specialiteit is de Myzithra-kaas. Ios-stad bestaat uit een wirwar van kleine straatjes met witte huizen en kerken met blauwe koepels. Het eiland trekt heel wat jongeren aan door het bruisende nachtleven.  Er zijn heel wat leuke restaurants en hippe bars te vinden.

 • Dag 6-8 Sikinos

  Ferry overtocht van Ios naar Sikinos (+/- 1 uur varen), een typisch Grieks, authentiek en rustig eilandje gelegen tussen Ios en Folegandros. Het is amper 42 km² groot en een dor eiland met 280 inwoners. Sikinos-stad is verdeeld in 2 delen: Kastro en het mooie onbedorven middeleeuwse Chora op de rotsen. In de oudheid stond het eiland bekend als een Oinoe (wijneiland). Er zijn verschillende zandstranden in baaitjes. Het eiland is een paradijs voor wandelaars, er zijn verschillende wandelroutes op oude paden. De eilandbewoners produceren honing, olijfolie en wijn.

 • Dag 9-11 Folegandros

  Ferry overtocht van Sikinos naar Folegandros (+/- 45 min. varen). Het vulkanische eiland Folegandros is een langwerpige en rotsachtige uitloper met indrukwekkende kliffen, gelegen tussen Milos en Sikinos. Het heeft de typische charme van een Cycladen-eiland met zijn witte huisjes, zijn kerkjes en zijn terrasvormige olijfboomgaarden. De Middeleeuwse Kastro van de hoofdplaats Chora rijst hoog uit boven de zee. Chora (de hoofdplaats) is een gezellig stadje met pleintjes en typische straatjes.

 • Dag 12-14 Santorini

  Ferry naar Santorini (+/1 1u15 varen). Dit vulkanisch eiland werd in 3000 VC door de Minoërs gekoloniseerd. In 1425 VC was er een vulkanische uitbarsting waardoor het eiland halvemaanvormig werd. Door velen wordt het aanzien als het verdwenen koninkrijk Atlantis. De hoofdstad Fira/Thira hangt letterlijk tegen de klif geplakt. De zonsondergang in Oia (uitgesproken als Ia) is werkelijk adembenemend. Het mooiste eiland van Griekenland is een waar paradijs voor honeymooners, fotografen en levensgenieters.

 • Dag 12 Santorini-Brussel

  Terugvlucht naar Brussel.

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - 14 overnachtingen in standaard dubbele kamers met ontbijt
  - Alle ferry-overtochten
 • Niet inbegrepen
  - Transfers of huurwagens
  - Verzekeringen
  - Verblijfstaks (ter plaatse te betalen)
 • Extra informatie
  - Dagelijkse afreis mogelijk afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij
  Ė hotels met kamer met ontbijt.
  Wij bezorgen je een offerte met vlucht, ferryís en hotels. Facultatief kunnen transfers of huurwagen voorzien worden alsook een reisverzekering. Vlucht naar keuze met Aegean Airlines via Athene of rechtstreeks met Brussels Airlines of TuiFly (niet dagelijks). Verlengen of de reisduur aanpassen is uiteraard mogelijk. We helpen je graag verder!
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera