4 dagen Cotswolds

Een van de mooiste regio’s van Engeland
Typisch Engelse dorpjes

 • Dag 1

  Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden via de mooie graafschappen Kent en Surrey, naar het graafschap Oxfordshire. Bezoek aan de Victoriaanse universiteitsstad Oxford, de stad van dromende torenspitsen. De oude binnenstad van Oxford is één grote campus. Uiteraard mag een bezoek aanChrist Church College niet ontbreken. Een van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië, met z’n befaamde kapel, maar ook de dinerzaal van de tovenaarsstudenten uit deHarry Potter films. Facultatief middagmaal. Nadien verder naar onze verblijfplaats Swindon voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt rijden we richting Woodstock en bezoeken we Blenheim Palace, een nationale schat en de thuisbasis van de 12de Hertog en Hertogin van Marlborough en de geboorteplaats van Sir Winston Churchill. De plechtige tuinen omvatten waterterrassen, een Rozentuin, een Italiaanse tuin en een geheime tuin. In de namiddag maken we een prachtige tour door de Cotswolds en ontdekken we enkele van de meest geliefde landschappen van Engeland in een gebied dat bekend staat om zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en de honingkleurige tinten van Cotswold steen. Gelegen in het hart van Engeland, is het de thuisbasis van enkele van de meest ongerepte, historische en beroemde steden en dorpen in Engeland. Idyllische taferelen zorgen voor een typisch Engelse charme als geen ander in de wereld. Broadway, Chipping Campden, Stow-onthe-Wold en andere edelstenen wachten om ontdekt te worden. We rijden naar Bibury, een pittoresk dorpje, met z’n feeërieke 17e eeuwse cottages van Arlington Row. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. We rijden naar Tetbury, een belangrijke marktplaats voor de Cotswolds wolhandel. We bezoeken Chavenage House, een stukje ongerepte Elizabethaanse geschiedenis. We zullen weinig plekken tegenkomen die authentieker zijn. Chavenage House is praktisch onveranderd gedurende de laatste 400 jaar. Tijdens ons exclusief bezoek achter de schermen, worden we begroet door een lid van de huidige familie die het huis bezit en leren we over de geschiedenis van het huis, waaronder de beroemde door tapijten behangen Cromwell Room. Nadien worden we ontvangen in de Ball Room voor thee, koffie en gebak. In de middag bezoeken we Cirencester, de ‘hoofdstad van de Cotswolds’ en de tweede grootste stad in Engeland tijdens de Romeinse tijd. We stappen ook even terug in de tijd bij het Romeinse amfitheater. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. Deze voormiddag brengen we een bezoek aan Stratfield Saye House. Na de overwinning van de hertog van Wellington op Napoleon in de slag om Waterloo in 1815, koos de hertog Stratfield Saye als zijn landgoed. Het huis bevat veel van de bezittingen van de 1e hertog en wordt nog steeds bewoond door zijn nakomelingen. Nadien stoppen we nog even in Runnymede voor een bezoek aan het Magna Carta monument. Hier werd in 1215 de Engelse koning Jan zonder Land door de baronnen gedwongen de Magna Carta te ondertekenen. Dit charter wordt nog steeds beschouwd als het begin van de parlementaire democratie. Verder naar Dover en overtocht naar Calais. Via Gent naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

 • Hotel

  Best Western Premier Collection Blunsdon House Hotel **** in Swindon

  Het 4-sterrenhotel Blunsdon House bevindt zich op een landgoed van 12 hectare, op het prachtige platteland van Wiltshire. Het heeft 2 restaurants, 3 bars en recreatiefaciliteiten, zoals een binnenzwembad en een 9-holesgolfbaan. Vanaf de achterkant van het Best Western Premier Collection Blunsdon House Hotel kijkt u uit op de prachtige Cotswolds. In het hotel vindt u recreatieve faciliteiten, zoals een fitnessruimte, compleet met virtuele spinninglessen van Les Mills, tennisbanen en een schoonheidssalon.

Vertrekdata & prijzen

 • 20/05/2022 - 23/05/2022
 • 29/07/2022 - 01/08/2022
 • Prijs € 570-
 • Single toeslag € 110-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd
  en airco
  - Overtochten Calais Ė Dover heen en terug
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Exclusief bezoek achter de schermen van Chavenage House
  - Bezoek Blenheim Palace
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
 • Reisdocumenten
  ē Internationaal paspoort
 • Munten
  ē Britse Ponden
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera