Oman 4 kids

9-daagse individuele rondreis per 4x4 met chaffeur, inclusief kamelenrit door de woestijn, overnachting in een tentenkamp en spotten van dolfijnen.

 • Dag 1

  Brussel - Muscat

  Vertrek vanuit Zaventem naar Muscat via Zurich. Bij aankomst, onthaal door onze lokale agent en transfer naar uw hotel Park Inn****.
 • Dag 2

  Muscat (o-m-a)

  In de voormiddag bezoek aan Muscat. In de hoofdstad van het Sultanaat heerst nog de typische sfeer van de Oriënt zoals die beschreven wordt in de avonturen van zeerovers en piraten. Bezoek aan het Royal Opera House, een indrukwekkend complex in de stijl van een Arabisch paleis. Verder naar de Sultan Qaboos Grand Moskee, een opmerkelijk architecturale prestatie. Verder bezoek aan het Bait Al Zubair museum. Hier worden in de verschillende zaaltjes de geschiedenis, geologie, ambachten en tradities van het land uitgelegd. In de soeks van Muttrah heerst steeds een gezellige drukte. De toegang tot Muscat wordt bewaakt door de forten van Jalali en Mirani. Vrije namiddag.
 • Dag 3

  Muscat - Wadi Shab - Sur - Ras Al Hadd (o-m-a)

  Na het ontbijt vertrek per 4x4 voor een avontuurlijke trip langs de prachtige kustlijn naar Sinkhole, een stuk land dat ingezakt is en gevuld met helder zeewater. Onderweg picknick lunch met mogelijkheid om te zwemmen. Vervolgens gaat de weg naar een van de mooiste Wadi’s van het land: Wadi Shab. De rit gaat verder naar Sur, de belangrijkste stad aan de oostkust van Oman met een historisch verleden als havenstad om in de late namiddag aan te komen in Ras Al Hadd. Installatie in hotel Ras Al Hadd Beach**. ’s Avonds laat, bezoek aan Ras Al Junayz, waar de zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.
 • Dag 4

   Ras Al Hadd - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands (o-m-a)

  Na het ontbijt rit naar de Wadi Bani Khalid. Dit verborgen paradijs, een oase met weelderige plantengroei en helder blauw water, is een heerlijke plek voor een wandeling. Na de picknick lunch rit naar de Wahiba Sands, één van de meest fascinerende en mysterieuze streek van Oman. Wahiba Sands, de rode woestijn heeft een grote variëteit aan flora en fauna en de altijd veranderlijke duinen zijn een lust voor het oog. Installatie in het 1000 night camp. In de namiddag gaat u een deel van de woestijn per 4x4 terreinwagen verkennen.
 • Dag 5

  Wahiba Sands – Jabreen - Bahla - Nizwa (o-m-a)

  Na het ontbijt maakt u een kamelenrit van ongeveer 1u in de woestijn. Vertrek naar het machtige fort van Jabreen, een van de mooiste voorbeelden van de Omaanse architectuur. Daarna rijdt u naar Bahla, vooral gekend omwille van het aardewerk. De 6 eeuwen oude muur omwalt de Bahla-oase, het imposante Hisn Tamah Fort (fotostop) alsook de dadelplantages. Aankomst te Nizwa en installatie in hotel Falaj Daris***. In de namiddag bezoek aan ongetwijfeld Omans meest charmante stadje. Het beeld van Nizwa wordt gekenmerkt door de grote blauwe koepel van de moskee. Net achter deze moskee bevinden zich de levendige soeks. Hier in Nizwa ligt het centrum van de ambachten: houtsnijwerk, vervaardigen van khanjas (Omani kromdolken), enz..
 • Dag 6

  Nizwa – Jebal Shams (o-m-a)

  Vertrek naar Tanuf, een door de Britse Royal Air Force in 1950 gebombardeerd dorp. Verder reist u naar Al Hamra om er Bait Al Safah te bezoeken met een mooi traditioneel aarden huis dat meer dan 300 jaar oud is. Na een fotostop aan de via de Wadu Ghul vertrek richting Jebel Shams met onderweg schitterende uitzichten. Hier komt u in het ruige berggebied van de Jebel Shams. Dit is de hoogste berg (3009m) vanwaar je prachtige uitzichten hebt en de diepte kunt inkijken. Installatie in de Jebal Shams Resort*** of Sunrise Resort***.
 • Dag 7

  Jebal Shams - Nakhl - Muscat (o-m)

  Rit naar het bergdorpje Misfah, gelegen op een rots aan de rand van een canyon. U zult er kunnen slenteren in de kleine straatjes om te genieten van het dagelijks leven van de inwoners. Verder naar de Wadi Bani Awf met zijn diepe afgronden en steile rotswanden en prachtige uitzichten. De okergele burcht van Nakhl kan u reeds van ver zien. In de namiddag aankomst te Muscat en installatie in uw hotel Crown Plaza****+.
 • Dag 8

  Muscat (o)

  Na het ontbijt vertrek naar de haven voor het vertrek van de Dolphin cruise. In de vroege morgen (rond 08u) vertrek per boot voor het observeren van de dolfijnen (dit spektakel is bijna altijd gegarandeerd). Tegen de middag bent u terug in het hotel.Vrije tijd. In de late namiddag transfer naar de luchthaven van Muscat voor de terugvlucht.
 • Dag 9

  Muscat - Brussel

  Terugvlucht naar Zaventem.

Vertrekdata & prijzen

 • Prijs vanaf € 2 490-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Vluchten met Swiss (L-klasse).
  - Luchthaventaksen en fuel.
  - 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
  - Maaltijden volgens het programma.
  - Diensten van een Engelstalige chauffeur/gids.
  - Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het
  programma met a/c wagen en per 4x4 van dag 3 tot dag 7.
  - Documentatiemap per kamer.
 • Niet inbegrepen
  - Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.
  - Gebruikelijke fooien.
  - Visumkosten (+/- $55 - ter plaatse te betalen).
  - Annulatie- en/of bijstandsverzekering.
 • Extra informatie
  o= ontbijt m= middagmaal a= avondmaal

  Prijs kinderen
  Prijs kind -12 jaar in de kamer van de ouders: Ä 1.465
  Prijs indien 2 kinderen -12jaar in een afzonderlijke kamer: Ä 1.815 per kind
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera