• Dag 1

  Langs de Duitse autowegen, met gelegenheid tot middagmaal onderweg, naar Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Avondmaal en logies.

 • Dag 2

  ZAGREB: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Na een mooie rit door Oostenrijk passeren we de grens met Slovenie en Kroatie. Verder tot Zagreb, de hoofdstad van Kroatie. We maken een tour door Zagreb - de oude Midden- Europese stad met een traditie van bijna duizend jaar lang. Tijdens deze begeleide rondleiding hebben we de gelegenheid hebben om een aantal van de meest herkenbare symbolen van Zagreb, zoals ≪Gouverneur Jelacic Square≫, de kathedraal, de Stone Gate en St Mark›s Kerk te bezoeken. Nadien naar hotel voor avondmaal en logies in het hotel.

 • Dag 3

  ZAGREB: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Na het ontbijt vertrekken we naar Zagorje. Rit naar de heuvelachtige Zagorje regio naar een stad genaamd Krapina, die is bewoond sinds het Paleolithicum. Vandaag de dag is Krapina beroemd om een archeologische ontdekking van meer dan 800 fossiele resten die behoren tot de Neanderthalers. Bezoek aan het nieuwe moderne Museum van de Neanderthalers. Daarna rondleiding in het meest indrukwekkende kasteel in Kroatie - Kasteel Trakoscan, die dankzij haar schoonheid, ook wel het sprookjeskasteel van de regio genoemd word. Nadien terug naar Zagreb voor avondmaal en logies in het hotel.

 • Dag 4

  ZADAR: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Na het ontbijt richting Plitvice met korte fotostop in het unieke watermolen dorp  Rastoke, die vaak genoemd word als ≪Little Plitvice≫. Bezoek aan het meest bekende Kroatische Nationale Park - Nationaal Park Plitvice Meren, die ingeschreven staat in het UNESCO register van werelderfgoed. De belangrijkste attractie van dit unieke park zijn zestien meren met elkaar verbonden door watervallen. Nadien rijden we richting Zadar. Korte tour en avondmaal in deze mooie stad. Gezellige avond wandeling langs Zadar waterfront. Luister naar de geluiden die door de golven door de zee organen gemaakt worden, en geniet in een prachtig lichtspektakel van ≪Groet aan de Zon≫. Nadien proeven kersen likeur Maraschino en transfer naar hotel voor logies.

 • Dag 5

  ZADAR: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Vrije dag in Zadar. Optioneel bezoek aan de typische Dalmatische Coart. Na het verhaal over de traditie en de lokale gewoonten, kan je genieten van het proeven van prosciutto, kaas en Kroatische snoep. Avondmaal en logies in hotel.

 • Dag 6

  OPATIJA: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Na het ontbijt vertrek naar Nin voor bezoek aan de zoutpannen en het museum van zout. Korte bezoek aan Nin, de oudste Kroatische koninklijke stad. Nadien rijden we richting het eiland Pag. Korte stop in de stad van Pag. Geleid bezoek aan Dairy Gligora en proeverij van de gekende kaas. Verder door naar het noordelijke deel van het eiland Pag, via het dorp LUN waar  men een mooi uitzicht heeft op de 1000 jaar oude olijfbomen. We rijden verder in de richting van Zigljen. Aankomst op het vasteland per veerboot. Langs de prachtige Adriatische kust rijden we door naar Senj. Optioneel bezoek aan het van fort Nehaj in Senj of vrije tijd voor koffi e. Avondmaal en logies in het hotel.

 • Dag 7

  OPATIJA: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Na het ontbijt, vertrekken we voor een ganse dag excursie naar Istrie. Bezoek aan POREČ - optioneel toegang tot de meest herkenbare symbool van de stad – Euphrasius basiliek (beschermd door de UNESCO). Gelegenheid tot proeven van wijn, prosciutto en kaas. Verder door naar ROVINJ, een van de mooiste mediterraanse steden. Daarna rijden we naar de stad Pula. Optionele toegang tot het Romeinse colloseum en vrije tijd. Avondmaal en logies in het hotel

 • Dag 8

  OPATIJA: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Ontbijt. Vertrek naar FUZINE voor een boottocht langs het Bajer meer (welkomstdrankje en hapje inbegrepen: lokale wijn, zelfgebakken brood met granen en kaas ≪Skripavac≫). Nadien per toeristische trein naar de Vrelo gort. Na een bezoek aan deze grot, met de toeristische trein langs het meer naar het restaurant Bitoraj, waar de gasten de gelegenheid om 9 lokale specialiteiten te proeven. Avondmaal en logies in het hotel

 • Dag 9

  OPATIJA: VERBLIJF IN HALF PENSION

  Ontbijt. Vrije voormiddag om te genieten van de accommodatie van het hotel, het strand en de omgeving. In de namiddag verlaten we Kroatie en rijden door Slovenie en Oostenrijk naar de Duitse grens voor avondmaal en logies.

 • Dag 10

  OPATIJA: ONTBIJTBUFFET.

  Ontbijt . Via het Duitse autowegennet, met gelegenheid tot middagmaal en avondmaal onderweg, naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Vertrekdata & prijzen

 • 17/5 - 26/05/2013 € 1 375-
 • 20/09 - 29/09/2013 € 999-
 • 5% korting bij boeking voor 30/3/2013 en min 60 dagen voor afreis € 0-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  ē De reis per luxe touringcar ďFirst ClassĒmet bar, toilet, video/dvd en airconditioning
  ē Verblijf op basis van half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag
  ē Alle in het programma vermelde rondritten
  ē Toegang en bezoek aan Dairy Fligora, boottocht Fuzine en bezoek aan de grot, wijn en sherry proeverij en Plitvice Nationaal Park.
  ē Alle taksen, zoals baantaksen, btw, e.d.
  ē De basisvergoeding voor reisleid(st)er en chauffeur
 • Niet inbegrepen
  ē Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  ē De toegangsgelden voor overige musea en toeristische attracties
  ē De reis- en annulatieverzekering
 • Reisdocumenten
  ē Identiteitskaart
  ē Internationale Europese ziekteverzekeringskaart
  (World Assistance Card) op naam - te bekomen bij de mutualiteit - is aanbevolen.
 • Munten
  ē Euroís
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera