VAN SEVILLA TOT CADIZ MET CORDOBA EN GRANADA

Ontdek de mooiste streek van Spanje: Andalusië. De combinatie van cultuur, tradities, natuur en ook gastronomie maakt deze streek tot een unicum! Aan boord van het gezellige 4* riviercruiseschip ‘Belle de Cadix’ zal u deze regio in alle comfort kunnen ontdekken. Wij bieden u 3 vertrekdata aan, telkens 8-daagse cruises, met vluchten vanuit Brussel naar Sevilla en terug. Tijdens deze cruises ontdekt u prachtsteden als Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, Cadiz, gelegen aan de Costa de la Luz, Granada met het wereldberoemde Alhambra en Córdoba, stad van vele culturen. Uiteraard komen ook de vele Andalusische tradities aan bod, zoals de Flamenco en de Stierenfokkerij en zal u kunnen genieten van de heerlijke tapas en de fantastische wijnen. Deze cruise is een echte aanrader, want u ontdekt een schitterende regio aan een fantastische all-in prijs: ook alle excursies zijn inbegrepen in de prijs!

Vertrekken op 3/5/2018 - 5/9/2018 - 18/10/2018

 • Het schip

  Belle de Cadiz

  Het gezellige 4* riviercruiseschip Belle de Cadix is een mooi riviercruiseschip, dat u Andalusië laat ontdekken langs de Guadalquivir.

  Kajuiten

  Het schip beschikt over 88 tweepersoonskajuiten verdeeld over 3 dekken. Alle kajuiten zijn buitenkajuiten en beschikken over douche, toilet, airconditioning, televisie, haardroger en kluis. Alle bedden zijn 2 aparte benedenbedden, die ook samengezet kunnen worden. Op het Hoofd- en Bovendek kunnen de ramen worden geopend, terwijl de kajuiten op het Benedendek over een patrijspoort beschikken.

  Faciliteiten aan boord

  Het mooie restaurant biedt u een heerlijke traditionele Franse keuken aan. De gastronomie is dan ook een grote troef van deze cruise. In de Panorama Bar kan u overdag genieten van het mooie uitzicht en ’s avonds van de activiteiten aan boord. Verder is er ook een bibliotheek en een souvenirwinkel. Ook het Zonnedek nodigt uit om heerlijk te relaxen in de ligzetels. Het schip beschikt ook over een lift.

 • Prijzen

  PRIJS IN € PER PERSOON - BELLE DE CADIX ****
  ALLE EXCURSIES INBEGREPEN 
  Benedendek - 2 pers. Kajuit € 1.670
  Benedendek - 1 pers. Kajuit € 2.240
  Hoofddek - 2 pers. kajuit  € 1.895
  Hoofddek - 1 pers. kajuit  € 2.470
  Bovendek - 2 pers. Kajuit € 2.020
  Bovendek - 1 pers. kajuit  € 2.580
 • Vaarroute

  DAG 1 - BRUSSEL – SEVILLA

  ’s Morgens, afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek naar Sevilla. Onthaal en transfer naar het schip. Afhankelijk van de vluchturen, eventueel vrije tijd om wat rond te kuieren in Sevilla. Vrije lunch. Rond 17u: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner. Het schip blijft ’s avonds in Sevilla liggen.

  DAG 2 - SEVILLA – CADIZ

  ’s Morgens, ontbijt aan boord. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië met een schat aan culturele attracties. In de voormiddag, excursie: Stadswandeling Sevilla met o.a. bezoek aan het Plaza de Espana, één van de meest herkenbare pleinen van de stad, versierd met prachtige fresco’s en azulejo’s. Na de excursie, terug aan boord en rond 13u vertrek van het schip. Lunch aan boord. We varen richting Cadiz, terwijl u kan genieten van de mooie ongerepte natuur. U ziet het Nationaal Park Donana, door Unesco geklasseerd en ook Sanlucar de Barrameda. In de loop van de avond, aankomst in Cadiz. Diner aan boord. Voor de liefhebbers is er nog een avondwandeling voorzien om ‘Cadiz by night’ te ontdekken.

  DAG 3 - CADIZ – EL PUERTO DE SANTA MARIA – JEREZ

  De fascinerende stad Cadiz is eigenlijk een klein schiereiland, bijna in zijn geheel omgeven door water. In de voormiddag, excursie: Stadswandeling Cadiz. Lunch aan boord en terug vertrek van het schip rond de middag met aankomst rond 14u in El Puerto de Santa Maria. Dit is hét ideale vertrekpunt voor het bezoek aan Jerez, hoofdstad van de wijn en de paarden en wieg van de Flamenco. In de namiddag, excursie: Stadsbezoek Jerez met bezoek aan een Ganadería. ’s Avonds, Spaanse avond aan boord.

  DAG 4 - EL PUERTO DE SANTA MARIA – ISLA MINIMA

  In de voormiddag, excursie: Bezoek aan een wijnkelder met wijndegustatie. Daarna, terugkeer naar het schip en rond 13u vertrek vanuit El Puerto de Santa Maria naar Isla Minima, met aankomst rond 20u30. Na het diner aan boord, excursie: Bezoek aan Isla Minima, een prachtige Andalousische Hacienda, gelegen langs de oevers van de Guadalquivir. U zal kunnen genieten van een prachtig paardenspektakel. Na deze excursie vertrekt het schip rond 23u.

  DAG 5 - SEVILLA – GRANADA

  Na het ontbijt aan boord, vertrek voor een hele dag, excursie: Stadsbezoek Granada. Deze stad is prachtig gelegen aan de voet van de indrukwekkende bergketen, de ‘Sierra Nevada’ met als topattractie het Alhambra, een paleis van ‘Duizend en één nachten’. In de voormiddag bezoeken we de stad onder begeleiding van onze gids. Na de lunch ter plaatse, vrije tijd en terugkeer per autocar naar Sevilla. ‘s Avonds, diner aan boord met Flamencoshow

  DAG 6 - SEVILLA

  Ontbijt aan boord. In de voormiddag, vertrek per autocar voor excursie: Bezoek aan een natuurreservaat. Samen met een natuurgids trekken we de overweldigende natuur in en zullen we er ook de vele trekvogels kunnen bewonderen. Terugkeer aan boord voor de lunch en vertrek richting Sevilla, met aankomst in de late namiddag. Rest van de namiddag vrij in Sevilla. U heeft alle tijd om op uw eigen tempo het ‘grootste historische centrum van Europa’ verder te ontdekken. ’s Avonds, diner aan boord.

  DAG 7 - SEVILLA – CORDOBA

  ‘s Morgens vertrek per autocar voor een hele dag excursie: Stadsbezoek Córdoba. Deze historische stad werd beïnvloed door verschillende culturen. Dit is heel goed zichtbaar in de Mezquita, een oude moskee die nu dienst doet als kathedraal. In de voormiddag, stadswandeling. ’s Middags, lunch ter plaatse met de typische tapas en wat vrije tijd, alvorens terug te keren naar ons schip in Sevilla. ’s Avonds, Galadiner van de kapitein.

  DAG 8 - SEVILLA – BRUSSEL

  Ontscheping na het ontbijt. Afhankelijk van de vluchturen vrije tijd in Sevilla en vrije lunch. Daarna transfer naar de luchthaven van Sevilla en terugvlucht naar Brussel.

 • Inbegrepen excursies

  Stadswandeling Sevilla

  Vertrek te voet voor een stadswandeling met gids in Sevilla. Het bezoek begint bij de Plaza de España, één van de meest herkenbare pleinen van de stad. De tocht voert verder door de mooie wijk Santa Cruz, waar het zeer aangenaam wandelen is langs de typische Sevillaanse bloemenpatio’s. Deze voormalige joodse wijk, binnen de oude stadsmuur, vormt het historische hart van de stad. Vele bekende monumenten zijn hier te vinden. U eindigt de rondleiding met een bezoek aan het Alcázar. Dit paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa, dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het is één van de beste voorbeelden van de Mudéjar-architectuur, een bouwstijl in het door de christenen veroverde Spanje, die sterk beïnvloed was door de voorgaande Moorse cultuur. Het Alcázar is samen met de Kathedraal van Sevilla werelderfgoed.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 3u30

  Stadswandeling Cadiz

  Deze bijna volledig door water omgeven stad kan aanspraak maken op de titel oudste stad van Europa. De excursie start aan de kade bij het schip en brengt u tot aan het oude stadscentrum met de meest typische wijken van de stad. U vindt er prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen waarvan vele versierd zijn met geschilderde gevels en smeedijzeren balkons. In de 17de eeuw bouwde Cristóbal de Rojas hier in opdracht van Koning Felipe II belangrijke monumenten om de stad te beschermen tegen maritieme aanvallen. U kunt er de forten van Santa Catalina en San Sebastián bewonderen. Vervolgens wandelt u   richting Plaza de España. Dit plein wordt gedomineerd door het monument dat werd opgericht om de 100ste verjaardag van de liberale grondwet te vieren. U eindigt het bezoek op de Plaza de las Flores.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 2u

  Stadsbezoek Jerez met bezoek aan een Ganadería

  Vanuit El Puerto de Santa Maria, vertrek per autocar naar Jerez, vooral bekend om zijn wijnen, fl amenco, paarden en stierengevechten. Deze excursie start met een panoramische stadsrondrit door Jerez. U ziet de kathedraal die in 1695 werd gebouwd op de oude moskee en de oude kerk van Jerez. De klokkentoren die zich aan de buitenkant bevindt, werd vervaardigd uit de minaret van de moskee. Daarna ontdekt u het Alcázar, een ommuurd complex van mooie tuinen, dat nog veel van zijn oorspronkelijke vorm heeft behouden. Tenslotte bezoekt u nog een Ganadería (stierenfokkerij). De Ganadería stoomt stieren klaar voor stierengevechten.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 5u

  Bezoek aan een wijnkelder met wijndegustatie

  Vertrek te voet naar de wereldberoemde Bodega van Osborne, één van de oudste wijnkelders uit de regio. Hét uithangbord van het hele complex is een immense grote zwarte stier. Er worden 3 verschillende soorten wijn geproefd, vergezeld van enkele regionale producten.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 2u

  Bezoek aan Isla Minima

  Na het diner, bezoek aan een typische Andalousische Hacienda. U bezoekt er de belangrijkste gebouwen en de mooie patio en u zal er kunnen genieten van een prachtig paardenspektakel!

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 1u30

  Bezoek aan een natuurreservaat

  Vertrek per autocar voor een bezoek aan een natuurpark onder leiding van een natuurgids. De ongerepte natuur is werkelijk overweldigend. Vervolgens trekt u naar een observatiesite voor vogels.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 4u

  Stadsbezoek Granada

  Vanuit Sevilla vertrekt u per autocar naar Granada. Deze stad is prachtig gelegen aan de voet van de Sierra Nevada en heeft als topattractie het Alhambra, paleis van ‘Duizend en één nachten’! De excursie begint met het bezoek aan het Alhambra, wat rood betekent en verwijst naar de kleur van de muren bij zonsondergang. Het Alhambra is één van de belangrijkste monumenten uit de islamitische architectuur. Samen met de Grote Moskee van Córdoba vormt het Alhambra het belangrijkste bewijs van de aanwezigheid van de moslims in Spanje van de 8ste tot de 15de eeuw. Daarna bezoek aan het Generalife, het mooie buitenverblijf van de Nasridenkoningen, met prachtige tuinen ontworpen in de 14de eeuw. Na dit bezoek, lunch in een restaurant in het stadscentrum. In de namiddag is er voldoende vrije tijd om de wijk Albaicín op eigen tempo te verkennen. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada. In deze vroegere zigeunerwijk kan u heerlijk kuieren door de straatjes van het historische centrum. Daarna, terugkeer per autocar naar het schip in Sevilla.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 14u30 (lunch inbegrepen)

  Stadsbezoek Córdoba

  Vanuit Sevilla vertrekt u per autocar naar Córdoba. De stad kende haar glorieperiode in de 8ste eeuw, toen ze werd veroverd door de Moren. Er werden ongeveer 300 moskeeën en ontelbare paleizen en openbare gebouwen gebouwd om te kunnen wedijveren met steden als Constantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw, onder Ferdinand III, werd de grote moskee van Córdoba omgebouwd tot een kathedraal en werden ook andere forten gebouwd, zoals het prachtige Alcázar. Na dit bezoek, lunch in een restaurant in het stadscentrum. In de namiddag is er voldoende vrije tijd om het mooie stadscentrum op eigen tempo verder te verkennen. Daarna, terugkeer per autocar naar het schip in Sevilla.

  Prijs per persoon : Inbegrepen Duur : 10u (lunch inbegrepen)

  De beschrijving van de excursies hierbij is gebaseerd op de informatie in ons bezit bij de publicatie van deze brochure. Het is niet uitgesloten dat er zich ter plaatse nog kleine wijzigingen voordoen. Ook kunnen bepaalde monumenten of kerken tijdelijk om één of andere reden (volledig buiten onze wil om) gesloten zijn. Omwille van het waterpeil kunnen zich wijzigingen in het vaarprogramma voordoen en bijgevolg ook bij de voorgestelde excursies.

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  • Vlucht Brussel – Sevilla en terug
  • Alle transfers zoals vermeld in het programma
  • Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuff et, lunch, diner
  • Dranken gratis bij de maaltijden tijdens de cruise
  • Gratis Wifi in de Panorama Bar
  • Alle excursies inbegrepen
  • Welkomstcocktail en -diner
  • Galadiner van de kapitein
  • Muzikale en folkloristische animatie aan boord
  • All Ways Cocktail
  • Bijstands- en repatriëringsverzekering
  • Tweetalige All Ways begeleiding (Nederlands/Frans)
  • Nederlandstalige voordrachten aan boord
  • Hoofdtelefoon tijdens de excursies
  • Bagagedragers voor de cruise
  • Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2017)
  • BTW
 • Niet inbegrepen
  • Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven
  • Dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord)
  • Fooien aan boord (€ 5 per persoon, per dag) en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen
  • Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2017
  • Annulerings- en bagageverzekering
 • Extra informatie
  Bij deze route blijft het schip verschillende dagen in Sevilla liggen. De volgorde van de excursies kan nog wijzigen.
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera