Gambia 4 kids

Banjul – Serrekunda – Sandele – Foni Kalagi – Sindola – Kuntaur - Baboon Island – Wassu - Toubacouta - Fathala Game Park – Barra - Banjul 


• Durf je de grootste krokodil Charlie te strelen?    Hij is maar liefst 2 meter lang!

• Aapjes voederen in het Monkey Park in Bijilo.

• Ooit al eens een schapen-, geiten- en    koeienmarkt op zijn Afrikaans meegemaakt?

• Strek de benen: we gaan Afrikaans dansen en    leren drummen.

• Voor de stoeren onder ons: een slang rond je    nek hangen op een slangenfarm

• De vissers komen terug van een dag vissen op    zee: een kleurrijk spektakel

• Per boot over de Gambia Rivier op zoek naar    chimpansees

• Nijlpaarden, krokodillen, bavianen … op weg    per boot naar Baboon Island

• Hekserij op zijn Gambiaans: de mysterieuze    Stenen Cirkels in Wassu

• Jeepsafari op zoek naar giraffen, neushoorns,    buffels en antilopes in het Fathala Park

 • Dag 1

  Brussel – Banjul– Serrekunda (A)

  Vlucht naar Banjul. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar aparthotel Djeliba***.

 • Dag 2

  Serrekunda – Banjul – Serrekunda (OLA)

  We duiken de hoofdstad in om een beetje voeling te krijgen met Afrika. Na een bezoek in Serrekunda aan een tye & dye atelier nemen we een kijkje bij de Heilige krokodillenpoel Kachically: tussen zo’n 200 soortgenoten leeft hier een krokodil van maar liefst 2 meter lang, een beroemdheid op de Britse televisie. Na ons bezoek aan het Nationaal Museum, interessant om inzicht te krijgen in de slavernijgeschiedenis, duiken we de markt van Banjul in en gaan we daarna de aapjes voederen in het Monkey Park in Bijilo. Avondmaal en overnachting in aparthotel Djeliba***.

 • Dag 3

  Serrekunda – Tanji – Sandele (OLA)

  Na een bezoek aan een schapen- en geitenmarkt in Abuko trekken we zuidwaarts naar Sandele aan de Atlantische Oceaan en nemen onze intrek in Sandele Eco Lodge ***. Onderweg bezoeken we een lokaal schooltje en leren we Afrikaans dansen en drummen in een klein dorpje onderweg. Na de lunch gaan we even langs bij een slangenfarm: durf jij een slang rond jouw nek hangen? In het vissersdorp Tanji zien we  hoe de vissers terug komen uit zee met de visvangst van de dag. Avondmaal en overnachting in Sandele Eco Lodge.

 • Dag 4

  Sandele – Foni Kanilai – Sindola (OLA)

  In de voormiddag trekken we weg van de kust landinwaarts. We komen in Foni, het gebied van de Jola-mensen die meestal wonen in moerasachtige streken om er rijst te kunnen kweken. Na de lunch (opletten dat nieuwsgierige vogels je eten niet komen wegpikken), varen we tussen de mangroven naar de andere zijde van de stroom en rijden dan met een ezelskar naar het dorpje Kalaji en maken er kennis met de kinderen daar. ’s Avonds genieten we van Kanieleng-dansen tijdens ons avondmaal. Overnachting in Sindola Lodge ***.

 • Dag 5

  Sindola – Kuntaur – Georgetown – Wassu (OLA)

  Na ons ontbijt rijden we naar Kuntaur en stoppen onderweg bij de lokale markt van Soma.  Vanuit Kuntaur varen we zo’n 3 tot 4 uur stroomopwaarts naar Georgetown.  Tijdens onze boottocht zien we wellicht nijlpaarden, krokodillen , bavianen en andere apen terwijl inheemse vogels ons naroepen. Op Baboon Island zien we hoe de bavianen te eten krijgen. We lunchen aan boord. Na de boottocht trekken we verder naar Wassu om het geheim van de mysterieuze stenen cirkels te ontsluieren. Avondmaal en overnachting in het eenvoudige maar aangename Sensending Camp *** in Georgetown aan de oevers van de rivier.

 • Dag 6

  Georgetown – Kara – Toubacouta - Sine Saloum (OLA)

  Na het ontbijt vertrekken we naar de Sine Saloum-delta in Senegal, net over de grens met Gambia. Na de lunch kan je kiezen om een boottochtje te maken naar het kleine eiland Sipo of je kan lekker spelen aan het zwembad van het toffe hotel Les Palétuviers ****, vlak aan de rivier gelegen. Tip: ga na het avondmaal eens met mama en papa naar de oevers van de rivier, neem een ligzetel mee, vlei je neer en geniet van de heldere Afrikaanse sterrenhemel die nergens anders zo  mooi is als hier

 • Dag 7

  Sine Saloum – Barra – Banjul (OLA)

  Terugvlucht (aankomst in Brussel op dag 8).Na een vroeg ontbijt nemen we onze lunch mee en rijden naar het Fathala National Park.  Hier staat ons nl. een 2 uur durende safari te wachten waarbij we op zoek gaan naar giraffen, neushoorns, reuzenelanden, buffels en antilopes.  Hierna keren we terug naar Gambia en steken we bij Barra de Gambia-rivier over naar de andere kant. Kijk maar goed rond of je geen dolfijnen kan bespeuren.  Verder verblijf aan een strandhotel naar uw keuze of vertrek naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar huis.

 • Prijzen

  gambia 4 kids prijzen 2018

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  Vluchten met SN Brussels Airlines (L / E -klasse)
  BTW, luchthaventaksen en fuel (gekend op 01/01/2016)
  6 nachten in 3-4* hotelsMaaltijden zoals vermeld in het programma
  Uitstappen zoals vermeld in het programma (of gelijkaardig i. f. v. het seizoen) tenzij anders aangegeven
  Privťtransport Engelstalige gids-chauffeur
 • Niet inbegrepen
  Eventuele optionele excursiesPersoonlijke uitgaven zoals drank en fooien
  Andere maaltijdenToegangsticketten voor niet inbegrepen bezoeken
  Internationaal paspoortReis en/of annulatieverzekering
 • Extra informatie
  - In de meeste lodges slapen 2 kinderen op de kamer van de ouders hetgeen krap kan zijn.
  Mits supplement kunnen 2 aparte kamers genomen worden
  - Wij hebben ook prijzen beschikbaar voor gezinssamenstellingen met kinderen ouder dan 12 jaar of voor gezinnen met meer dan 2 kinderen
  O=ontbijt / L=lunch / A=avondmaal
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera