De Seine, van Honfleur tot Parijs

De Seine, inspiratiebron van vele impressionistische schilders en rechtstreeks verbonden met de geschiedenis van Frankrijk !

 

Deze cruise is een combinatie van een bezoek aan Parijs met het Kasteel van Versailles en een cruise langs de vele gezellige plaatsjes in Normandië : Rouen en het charmante havenstadje Honfleur ! De 5-daagse cruise is een echte aanrader voor wie eens iets anders wil dan de klassieke citytrip.

De Seine van Honfleur tot Parijs met Rouen en de Bloemenkust aan boord van Botticelli

5 dagen vanaf  785 € p.p.

 • Vaarroute

  Dag 1 : Brussel - Honfleur   

  In de voormiddag, vertrek per luxe-autocar vanuit België. Vrije lunch. Rond 18u: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

  Dag 2 : Honfleur   

  Na het ontbijt, bezoek aan Honfleur. Dit gezellige havenstadje, gelegen aan de monding van de Seine, is nog net zo charmant als in de 19e eeuw, toen het kunstenaars als Boudin en Pissarro aantrok. In de voormiddag, excursie: Stadswandeling Honfleur. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie: De Bloemenkust met bezoek aan Trouville, Deauville en een Calvados distilleerderij. Of rondrit: De Albastenkust. Terug aan boord in de late namiddag. Diner aan boord. Het anker wordt gelicht en het schip verlaat Honfleur. U vaart voorbij de prachtige "Pont de Normandie" alvorens op de Seine te komen.

  Dag 3 : Rouen   

  ’s Morgens ontbijt aan boord. In de voormiddag, excursie: Stadswandeling Rouen. Te voet bezoekt u de oude hoofdstad van Normandië met Jeanne d’Arc als hét bekende symbool! Lunch aan boord en vertrek van de cruise rond 12u30. In de namiddag vaart het schip verder richting Parijs. Geniet aan boord terwijl de mooie landschappen aan u voorbijglijden.

  Dag 4 : Poissy - Parijs   

  ’s Morgens ontbijt aan boord en excursie: Bezoek aan het kasteel van Versailles (verplichte reservatie op voorhand). Of bezoek aan de tuinen per fiets. Na deze excursie, terugkeer aan boord in Poissy. Lunch tijdens het varen. In de namiddag vaart u door een geleidelijk wijzigend landschap richting Parijs. Op de laatste avond maakt het schip een rondvaart door de lichtstad. Een unieke ervaring : u zal een onvergetelijke avond beleven met zicht op het Louvre, de Eiffeltoren en de Notre-Dame!

  Dag 5 : Parijs - Brussel   

  Na het ontbijtbuffet aan boord, ontscheping en terugkeer naar België per luxe-autocar.

   

 • Excursies

  01. Bezoek aan Honfleur en Pont l’Evêque Pont l’Evêque 68 €  

  Vertrek per autocar naar Pont l’Evêque, een charmant stadje in het Pays d’Auge. Tijdens een geleid bezoek aan de stad ontdekt u de buurt van Vaucelles en de huizen met houten panelen, de middeleeuwse tuin van het dominicanen-klooster of die van la Touques. Daarnaast is er uiteraard ook de Pont l’Evêque kaas, die al meer dan 700 jaar gemaakt wordt en die u hier degusteert. U keert per autocar naar Honfleur terug en maakt een wandeling met gids in de stad. U start het bezoek bij de oude vissershaven, zeker de meest charmante plaats van de stad. Daarna bezoek aan de Sint-Catharinakerk, de grootste houten kerk van Frankrijk, gebouwd door scheepstimmerlui. U eindigt bij de zoutopslagplaatsen en het bezoek aan de Saint Leonard kerk. Het prachtige flamboyante portaal kan beschouwd worden als een laatste uiting van de middeleeuwse kunst.

  Duur : 4u

  02. Rondrit "De Bloemenkust" 67 €  

  Voor deze excursie vertrekt u per autocar richting Deauville, één van de meest glamoureuze badplaatsen in Frankrijk.

  U kan er zalig rondwandelen en u ziet er ook één van de mooiste casino’s van Europa. Daarna rijdt u verder per autocar naar het kasteel van Breuil, één van de mooiste voorbeelden van het architecturale erfgoed van deze regio. In dit kasteel vindt u vandaag één van de meest prestigieuze Calvados distilleerderijen. Daar kunt u de verschillende stadia van de productie van de beroemde Calvados, Pommeau en Cider ontdekken. Het bezoek eindigt met een proeverij.

  Duur : 4u

  03. Rondrit 'De Albastenkust' 67 €  

  Vertrek in Honfleur met autocar voor de excursie langs de Albastenkust.

  U komt voorbij de hoge witte krijtrotsen omgeven door keistranden, bekend door de schilderijen van Monet. U ziet valleien met kleine riviertjes, de Pont de Normandie, Etretat, Fécamp, onmisbare sites aan de kust, die u na deze cruise met een andere blik zult bekijken. In Etretat begint dan de wandeling langs de rotsen. Geniet van de prachtige uitzichten en de mooie natuur.

  Daarna terugkeer naar het schip.

  Duur : 4u30

  04. Stadswandeling Rouen 24 €  

  Begeleide stadswandeling door Rouen. Op 5 minuten stappen bevindt zich het historisch centrum van de stad en de beroemde kathedraal. Ondanks de bombardementen tijdens de oorlogen, is het historisch centrum van Rouen goed bewaard gebleven. De kathedraal, een mooi voorbeeld van de flamboyant gotische architectuur, werd gebouwd tussen de 12de en de 16de eeuw. Via de Rue de l’Horloge, het symbool van Rouen, bereikt u het oude marktplein, waar Jeanne d’Arc op de brandstapel werd gegooid. U bezoekt er ook de kerk St. Jeanne d’Arc. Terugkeer te voet naar het schip.

  Duur : 2u

  05. Bezoek aan het kasteel van Versailles (reservatie op voorhand verplicht) 92 €  

  Vertrek met de autocar voor het bezoek aan het kasteel van Versailles. Het kasteel is één van de mooiste realisaties van de Franse kunst tot de 17e eeuw. Tot aan de Franse Revolutie hebben de verschillende koningen er hun eigen stempel op gedrukt en verfraaiingen aangebracht. De excursie begint met het bezoek aan de luxueuze appartementen van de koning. Daarna, bezoek aan de beroemde Spiegelzaal, de bekendste zaal van het kasteel, en de appartementen van de koningin. Na het bezoek heeft u nog wat vrije tijd om de prachtige Franse tuinen te ontdekken.

  Duur : 3u30

  06. Bezoek aan het park en de tuinen van Versailles per fiets 92 €  

  Bezoek Versailles op een originele manier: per fiets. Tijdens deze fietstocht ontdekt u alle schatten van het park en de tuinen. De tuin omvat veel vijvers, fonteinen, honderden beelden, zuilen-galerijen, paviljoenen en bloemenperken. De tuinen en bossen van Versailles zijn in vakken verdeeld door een netwerk van prachtige wegen die met bomen omrand zijn. Het is er zalig fietsen! Vertrek en terugkeer per autocar.

  Duur : 3u30

  DYNAMISCH EXCURSIEPAKKET 188 €  

  EXTRA KORTING OP EXCURSIES

  Boek op voorhand uw excursiepakket en geniet van extra korting!

  Wij stellen u het Dynamisch excursiepakket voor:

  188€ ipv 251€!

  Bezoek aan Honfleur en Pont l’Evêque

  Rondrit ‘De Albastenkust’

  Stadswandeling Rouen

  Bezoek aan het park en de tuinen van Versailles per fiets

  KLASSIEK EXCURSIEPAKKET 188

  EXTRA KORTING OP EXCURSIES

  Boek op voorhand uw excursiepakket en geniet van extra korting!

  Wij stellen u het Klassiek excursiepakket voor:

  188€ ipv 251€!

  Bezoek aan Honfleur en Pont l’Evêque

  Rondrit ‘De Bloemenkust’

  Stadswandeling Rouen

  Bezoek aan het kasteel van Versailles

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  • Vervoer per luxe-autocar België – Honfleur en Parijs – België • Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch, diner • Gratis Wifi in de Panorama Bar • Dranken gratis bij de maaltijden tijdens de cruise • Welkomstcocktail en -diner • Galadiner van de kapitein • Muzikale en folkloristische animatie aan boord • All Ways Cocktail • Bijstands- en repatriëringsverzekering • Tweetalige All Ways begeleiding (Nederlands/Frans) • Nederlandstalige voordrachten aan boord • Hoofdtelefoon tijdens de excursies • Bagagedragers voor de cruise • Haventaksen (gekend op 31/03/2017) • BTW
 • Niet inbegrepen
  • Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven • Dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord) • Excursies • Fooien aan boord (€ 5 per persoon, per dag) en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen • Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2017 • Annulerings- en bagageverzekering
 • Extra informatie
  Aan boord van onze riviercruises worden geen rolstoelen toegelaten. Indien u toch een rolstoel wenst mee te nemen, kan die enkel gebruikt worden tijdens de excursies én op voorwaarde dat uw reispartner u hierbij kan helpen. Het gebruik van een rolstoel wordt echter sterk afgeraden. Vele excursies zijn niet geschikt voor rolstoelen (veel trappen, oneffen terrein). Bovendien dienen alle passagiers die een rolstoel wensen mee te nemen dit op voorhand te melden (maximum tot 1 maand voor vertrek), zodat wij de cruisemaatschappij en eventueel luchtvaart-, trein- of busmaatschappij kunnen verwittigen en toestemming vragen. Wij moeten alle afmetingen kunnen doorgeven : hoogte, breedte (in gesloten en open toestand) en gewicht. Ook passagiers die een rollator wensen mee te nemen, dienen dit op voorhand te melden. Alle passagiers die gebruik maken van rolstoelen of rollators moeten zich aan boord zelf kunnen redden. Op de meeste riviercruises is er geen lift aanwezig, het is dus aangewezen dat de passagiers zelf trappen kunnen doen. Medische situaties : een lichamelijke handicap of een medische aandoening die om speciale zorg of apparatuur op het schip vraagt, dient bij reservatie te worden medegedeeld.
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera