• Kajuiten en prijzen

  • van 29-08-2018 tot 03-09-2018
  2 pers. kajuit Hoofddek - Cat Main double - Main  € 1455 per persoon in een tweepersoonskajuit
  2 pers. Kajuit Bovendek - Cat Upper double - Upper  € 1695 per persoon in een tweepersoonskajuit

  Single Hoofddek € 1.995 Single Bovendek € 2.220

 • Vaarroute

  Dag 1 : België - Rijsel - Nantes  

  ’s Morgens, vertrek per luxe-autocar vanuit België naar Rijsel en rechtstreekse TGV Rijsel-Nantes. Vrije lunch. Onthaal en transfer naar de haven. Rond 18u: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. ‘s Avonds, welkomstcocktail en –diner en excursie: Rondvaart op de Erdre, ontdek meer over de geschiedenis van deze rivier en haar vele kastelen.

   

  Dag 2 : Nantes - St-Nazaire  

  ’s Morgens, ontbijt aan boord. In de voormiddag, excursie: Stadsbezoek Nantes of Machines de L'Ile. Deze stad verwierf dankzij de zeehandel grote welstand. Bezoek aan de prachtige wijk Greslin met zijn neoclassicistische facades, smeedijzeren balkons, winkelgalerijen uit de belle-époque en art-nouveaucafés. U ziet er ook het mooie Château des Ducs de Bretagne, met museum gewijd aan de geschiedenis en scheepsbouw van Nantes. Na de lunch vaart het schip verder naar St-Nazaire, waar aankomst omstreeks 18u30. In de namiddag, excursie: Bezoek aan de scheepswerf van Saint-Nazaire. De zeehaven van Saint-Nazaire is de belangrijkste Franse haven aan de Atlantische Oceaan, met als voornaamste industrie de scheepsbouw en de luchtvaartindustrie. Voor deze excursie vertrekt u vanuit Nantes en keert u terug aan boord in Saint-Nazaire. ’s Avonds blijft het schip in Saint-Nazaire liggen. Dansavond aan boord.

   

  Dag 3 : St-Nazaire - Ancenis  

  ’s Morgens vroeg, vertrek richting Ancenis, met aankomst rond 14u. Geniet van een rustige voormiddag aan boord, terwijl de mooie landschappen aan u voorbijglijden. In de namiddag, excursie: De Muscadet Route, rondrit door de grootste wijnstreek van de Loire vallei, of helikoptervlucht. ’s Avonds blijft het schip in Ancenis liggen. Diner aan boord.

   

  Dag 4 : Ancenis - Bouchemaine - Angers  

  ’s Morgens, vertrek vanuit Ancenis en aankomst in Bouchemaine rond 14u. In de namiddag, excursie: Stadsbezoek Angers, de oude hoofdstad van Anjou. Deze stad heeft een zeer rijk erfgoed met o.a. het indrukwekkende Château d’Angers met één van de grootste collecties aan Middeleeuwse wandtapijten. Of bezoek aan het kasteel van Brissac. Daarna, terugkeer aan boord in Bouchemaine. ’s Avonds blijft het schip liggen.

   

  Dag 5 : Bouchemaine - Chateaux de la Loire - Ancenis  

  ’s Morgens na het ontbijt, vertrek voor de excursie: Bezoek aan de Kastelen van de Loire (lunch inbegrepen). De hele dag kan u genieten van deze prachtige regio en zal u verschillende Châteaux bezoeken. Een van de mooiste is het kasteel van Azay-le-Rideau, gelegen op een eilandje in de rivier de Indre, de prachtige tuinen van het Kasteel van Villandry (bezoek buitenkant), en tenslotte het romantische kasteel van Ussé met zijn vele torentjes. Dit kasteel heeft Charles Perrault geïnspireerd tot het sprookje ‘Doornroosje’. Ondertussen vaart het schip verder naar Ancenis, met aankomst in de namiddag. Na deze excursie, terugkeer naar het schip in Ancenis om te genieten van uw laatste avond aan boord met het Galadiner van de Kapitein.

   

  Dag 6 : Nantes - Rijsel - België  

  Ontscheping na het ontbijt. Vrije lunch. Transfer naar het station en terugreis naar Rijsel per TGV en aansluitend autocar terug naar België. *Bovenvermeld programma is steeds afhankelijk van de getijden. Ook de volgorde van de excursies kan hierdoor wijzigen.

 • Excursies

  01. Rondvaart op de Erdre  59 €  

  Na het diner, transfer per autocar naar de aanlegsteiger van één van de ‘Bateaux Nantais’. Omstreeks 21u30, vertrek voor een rondvaart op de Erdre, de mooiste rivier van Frankrijk volgens Francois I. Ontdek de geschiedenis van deze rivier met haar vele kastelen. Ontscheping rond 23u15 en transfer terug naar het cruiseschip.

  Duur : 2u45

   

  02. Stadsbezoek Nantes 61 €  

  ’s Morgens rond 8u, vertrek voor een begeleid bezoek aan Nantes. Uw lokale gids zal u de kleine steegjes van Bouffay leren kennen, de middeleeuwse wijk en de St. Pieters en St. Paulus kathedraal, een mooi voorbeeld van de gotisch flamboyante stijl. U bezoekt er ook het eiland Feydeau, een uitzonderlijk architecturaal geheel uit de 18e eeuw. U eindigt deze excursie bij de nieuwere wijken, die ontstaan zijn door de opkomende industrie in de 19de eeuw, en tenslotte aan het Kasteel van de Hertogen van Bretagne.

  Duur : 4u30

   

  03. Stadsbezoek Nantes en 'Machines de l'Ile' bezoek ‘Machines de L’Ile’ 58 €  

  ’s Morgens rond 8u, vertrek om de magische wereld van de ‘Machines de l’Ile’ te ontdekken. Dit is een kunstproject met levensechte machines, die tot de verbeelding spreken. Ze lijken zo uit de boeken van Jules Verne te zijn gewandeld. Een wondere wereld op een passende plek: de verlaten scheepswerf van Nantes. Sinds 2007 laten 2 architecten en vele technici hier de meest fantastische ontwerpen verrijzen. Hier wordt verbeelding werkelijkheid.

  Na deze fantastische trip, brengt u ook nog een bezoek aan de stad Nantes.

  Duur : 4u30

   

  04. Bezoek aan de scheepswerf van St Nazaire (reservatie op voorhand verplicht) 79 €  

  Rond 13u30, vertrek per autocar vanuit Nantes voor de excursie naar St-Nazaire. U start het bezoek bij l’Escal’Atlantic, waar de sfeer van de legendarische Transatlantische lijnboten de France en de Normandie is nagebouwd. Vervolgens bezoek aan de scheepswerf zelf, één van de grootste in Europa en wereldwijd beken, vroeger voor de Transatlantische schepen en op vandaag voor reuzegrote cruiseschepen. Dankzij een speciaal ontworpen parcours ontdekt u deze immense industriële site. U ontdekt de verbazingwekkende logistiek en de geavanceerde technologie, die gehanteerd worden om deze reuzen van de zee te creëren. Terugkeer naar het schip rond 18u.

  Duur : 3u30

   

  05. De Muscadet route 64 €  

  Vertrek met de autocar vanuit Ancenis naar Clisson, een charmant middelleeuws stadje. De boeiende geschiedenis van Clisson neemt u terug mee naar de welvarende middelleeuwen en de illustere figuren die het indrukwekkende kasteel bewoonden. Verder naar La Chapelle Heulin en stop aan het kasteel Cassemichère (of gelijkwaardig). Deze uitzonderlijke plaats nodigt uit om de wijngaard te bezoeken, met een rijke geschiedenis, en er de droge, fruitige witte wijn te proeven.

  Duur : 5u

   

  06. Stadsbezoek Angers 60 €  

  Vertrek per autocar voor de excursie naar Angers, stad van kunst en geschiedenis en de oude hoofdstad van Anjou, met een rijk cultureel patrimonium. U ziet er de kolossale stadsmuren van het middeleeuwse fort van koning René. Bezoek aan het Kasteel van Angers met het bekende Wandtapijt van de Apocalyps, het grootste ter wereld. Het indrukwekkende 14e-eeuwse wandtapijt is met een lengte van ongeveer 100 meter en een hoogte van 4,50 meter een geweven kunstwerk van uitzonderlijke grootte.

  Na dit bezoek, terugkeer aan boord voor het diner.

  Duur : 4u

   

  07. Helikoptervlucht ‘De Loire vanuit de lucht’ (reservatie op voorhand verplicht) 132 €  

  Vertrek vanuit Ancenis voor een helikoptervlucht over de Loire. Bewonder Ancenis, de heuvels en kastelen en de prachtige landschappen vanuit de lucht. Dit is een onvergetelijke ervaring!

  Duur : 10 minuten

  08. Bezoek aan het kasteel van Brissac 78 €  

  Vertrek per autocar naar het kasteel van Brissac, op 15 km van Angers. Dit is het hoogste kasteel van Frankrijk en wordt met zijn 7 verdiepingen en 204 zalen, de reus van de Loirevallei genoemd. In 1502 werd het kasteel gekocht door René De Cossé, de gouverneur van Brissac. Tot op vandaag is het nog steeds bewoond door de 13e hertog van Brissac. U ontdekt er het prachtige park met honderdjarige bomen, de plafonds bedekt met bladgoud, antiek meubilair en het raffisante belle epoque theater voor opera voorstellingen. U bezoekt ook de wijnkelders van het kasteel met degustatie.

  Duur : 4u

   

  DYNAMISCH EXCURSIEPAKKET 303 €  

  EXTRA KORTING OP EXCURSIES

  Boek op voorhand uw excursiepakket en geniet van extra korting!

  Wij stellen u een ‘Dynamisch’ pakket voor: 303€ ipv 406€!

  Rondvaart op de Erdre

  Stadsbezoek Nantes en bezoek

  Machines de L’Ile’

  Bezoek aan de scheepswerf van St-Nazaire

  Helikoptervlucht ‘De Loire vanuit de lucht’

  Bezoek aan het kasteel van Brissac

  Bezoek aan de kastelen van de Loire

   

  KLASSIEK EXCURSIEPAKKET 242 €  

  EXTRA KORTING OP EXCURSIES

  Boek op voorhand uw excursiepakket en geniet van extra korting!

  Wij stellen u het 'Klassiek' excursiepakket voor: 242€ ipv 323!

  Rondvaart op de Erdre

  Stadsbezoek Nantes

  Bezoek aan de scheepswerf van St-Nazaire

  De Muscadet Route

  Stadsbezoek Angers

  Bezoek aan de kastelen van de Loire

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  TGV in 2e klasse vanuit Rijsel naar Nantes en terug (op basis van het groepstarief gekend op 31/03/2017) • Luxe-autocar vanuit België naar station Rijsel en terug • Alle transfers zoals vermeld in het programma • Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch, diner • Gratis Wifi in de Panorama Bar • Excursie ‘Bezoek aan de kastelen van de Loire’ • Dranken gratis bij de maaltijden tijdens de cruise • Welkomstcocktail en -diner • Galadiner van de kapitein • Muzikale en folkloristische animatie aan boord • All Ways Cocktail • Bijstands- en repatriëringsverzekering • Tweetalige All Ways begeleiding (Nederlands/Frans) • Nederlandstalige voordrachten aan boord • Hoofdtelefoon tijdens de excursies • Bagagedragers voor de cruise • Haventaksen (gekend op 31/03/2017) • BTW
 • Niet inbegrepen
  • Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven • Dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord) • Excursies (uitgezonderd 'Bezoek aan de kastelen van de Loire') • Fooien aan boord (€ 5 per persoon, per dag) en voor chauffeurs en plaatselijke gidsen • Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2017 • Annulerings- en bagageverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera