De Donau tot de Zwarte Zee

De Donau, de grote boulevard van de Europese geschiedenis, is met een lengte van 2.860 km, na de Wolga, de langste stroom in Europa. Vanaf haar bron in het Zwarte Woud tot aan de Zwarte Zee, stroomt de Donau door Oostenrijk, Slovakije en Hongarije. Vervolgens wordt de Donau de grensrivier tussen Kroatië en Servië en tussen Roemenië en Bulgarije.
Ontdek tijdens deze cruises het hart van Europa en snuif de verschillende sferen op van een uniek cultureel erfgoed aan boord van uw luxueuze 5-sterrencruiseschip en tijdens de boeiende excursies!

 • Vaarroute

  Dag 1 : België - Würzburg (Duitsland)   

  ’s Morgens, vertrek per luxe-autocar vanuit België. Onderweg zijn er enkele stops voorzien. Vrije lunch. Mogelijkheid om per vliegtuig te vertrekken op 18/08 mits toeslag. In de late namiddag, aankomst in de historische stad Würzburg. Diner en overnachting in 4* hotel.

  Dag 2 : Würzburg - Passau (Duitsland)   

  Na ontbijt in het hotel, vertrek van de autocars richting Passau, onderweg vrije lunch. In de namiddag, aankomst in Passau. Rond 16u, inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 17u. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

  Dag 3 : Passau - Wenen (Oostenrijk)   

  Het schip legt aan in Wenen om 13u. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Schönbrunn paleis. In de namiddag, excursie: Stadsbezoek Wenen. ’s Avonds kan u genieten van een prachtig concert: excursie: Sound of Vienna.

  Dag 4 : Wenen (Oostenrijk)   

  Na het ontbijt, mogelijkheid tot deelname aan excursie: Bezoek Schönbrunn. Rond 13u verlaat het schip de haven van Wenen, richting Boedapest. De mooie landschappen glijden aan u voorbij, terwijl u geniet op het Zonnedek of in de Panorama Bar.

  Dag 5 : Boedapest (Hongarije)   

  Aanmeren in Boedapest van 8u30 tot 22u. In de voormiddag, excursie: Stadsbezoek Boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, vrije tijd om deze Koningin van de Donau verder te verkennen: een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, shopping of deelnemen aan excursie: Kasteel Godollo. Na het avondmaal kunt u genieten van een onvergetelijke avondcruise aan boord van uw schip, langsheen de verlichte stad. Een zigeunerorkest en een Hongaarse folkloregroep begeleiden dit mooie schouwspel.

  Dag 6 : Kalocsa - Mohacs (Hongarije)   

  Het schip legt aan in Kalocsa van 7u tot 13u. In de voormiddag, excursie: Hongaarse Puszta. In de namiddag vaart het schip verder richting Belgrado.

  Dag 7 : Belgrado (Servië)   

  ’s Morgens omstreeks 7u30 aankomst in Belgrado, hoofdstad van de Servische Republiek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan excursie: Stadsbezoek Belgrado. Lunch aan boord. Vrije namiddag of deelname aan excursie: Topola en Oplenac. Na het diner mogelijkheid tot deelname aan excursie: Skadarlija avondexcursie. Omstreeks 23u vertrekt het schip richting Bulgarije.

  Dag 8 : Iron Gate   

  Vandaag ontdekt u één van de hoogtepunten van uw cruise, de Cataract stretch (130 km lang), de Donau die zich een weg heeft gebaand door het Karpaten gebergte. De IJzeren Poort vormt de scheiding met het Balkan gebergte. Geniet van op het Zonnedek van het schilderachtige landschap of neem deel aan één van de activiteiten aan boord.

  Dag 9 : Svistov - Rousse (Bulgarije)   

  Het schip meert om 7u30 aan in de Bulgaarse stad Svistov. Na het ontbijt, vertrek van excursie: Veliko Tarnovo. Ondertussen vaart het schip verder tot Rousse, waar u terug aan boord gaat. Lunch aan boord. In de namiddag, mogelijkheid tot excursie: Stadsbezoek Rousse.

  Dag 10 : Rousse (Bulgarije) - Giurgiu - Oltenita (Roemenië)   

  ’s Morgens vroeg, varen naar Giurgiu, waar aankomst omstreeks 7u. Dagexcursie: Stadsbezoek Boekarest (lunch inbegrepen). Terug aan boord in Oltenita en vertrek rond 17u. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. De muzikanten aan boord zullen u een onvergetelijke avond bezorgen.

  Dag 11 : Zwarte Zee - St Gheorge - Tulcea (Roemenië)   

  Varen tot St Gheorge aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers: strandwandeling langs de kust van de Zwarte Zee.

  Dag 12 : Tulcea (Roemenië) - Brussel   

  Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Tulcea (vrije lunch). Terugvlucht vanuit Tulcea naar Brussel.

 • Kajuiten en prijzen

  Buitenkajuit - Cat C4 - Haydn deck  € 2050 per persoon in een tweepersoonskajuit

  Buitenkajuit - Cat C1 - Haydn deck  € 2150 per persoon in een tweepersoonskajuit

  Buitenkajuit met groot panoramisch schuifraam - Cat B4 - Strauss deck  € 2290 per persoon in een tweepersoonskajuit

  Buitenkajuit met groot panoramisch schuifraam - Cat B1 - Strauss deck  € 2430 per persoon in een tweepersoonskajuit

  Buitenkajuit met groot panoramisch schuifraam - Cat A1 - Mozart deck  € 2700 per persoon in een tweepersoonskajuit

  Buitenkajuit met groot panoramisch schuifraam - Cat Suite - Mozart deck  € 3130 per persoon in een tweepersoonskajuit

  Single kajuit Haydn: € 3215 Single toeslag op Strauss- en Mozart dek +60% (2 pers. Kajuit voor alleengebruik - beperkt aantal kajuiten en steeds op aanvraag)

 • Excursies

  Tot op heden, is het niet mogelijk om uw excursies online te reserveren

  Onze reserveringsdienst zal u automatisch een inschrijvingsformulier toesturen om te vervolledigen, eenmaal uw inschrijving werd doorgevoerd

  01. Stadsbezoek Wenen 34 €     

  U krijgt een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad. De rit langs de Ringstrasse toont u de prachtige en indrukwekkende gebouwen zoals de Staatsoper, het parlement, het Burgtheater, het Stadhuis, de universiteit, …en eindigt aan de Stephansdom.

  Duur : 3u30

  02. Sound of Vienna 55 €     

  Het “Alt Wien” orkest, één van de bekendste uitvoerders van de klassieke Weense muziek, geeft u een overzicht van de bekendste werken van o.a. de koning van de wals: Johan Strauss en tijdgenoten.

  Duur : 3u

  03. Bezoek Schönbrunn 45 €     

  Bezoek aan één van de mooiste paleizen in Wenen, gebouwd naar het voorbeeld van het paleis in Versailles, de residentie van Lodewijk XIV (Zonnekoning). Bezoek aan de appartementen van de Habsburgers, hun zomerresidentie voor vele jaren. Wandeling in de slottuinen.

  Duur : 3u30

  04. Stadsbezoek Boedapest 33 €     

  De Donau splitst Boedapest in 2 delen, Buda en Pest. De excursie start in het Pest-gedeelte. Getuigen van de rijke geschiedenis zijn de vorstelijke barokke gebouwen, het beroemde parlementsgebouw en het stadhuis. Vervolgens naar het Heldenplein met herinneringen aan de vele Hongaarse monarchen en naar de bekende Kettingbrug. De rit gaat verder naar “Buda” tot in de kasteelwijk, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk (indien geopend voor het publiek), het heiligdom van de kroning van de Hongaarse koningen, en het Vissersbastion.

  Duur : 3u30

  05. Kasteel Godollo 58 €     

  Dit kasteel is gelegen op 30 km van Boedapest, gebouwd in de 18e eeuw en omgeven door een enorm park. Het werd het symbool van Keizerin “Sissi”, die enorm geliefd was bij de Hongaren.

  Duur : 5u30

  06. Hongaarse Puszta 59 €     

  Rondrit langs de Donau en door het Hongaarse platteland. Daarna bezoek aan een typische Csarda (Hongaarse boerderij) waar u een voorstelling van paardendressuur-kunst kunt zien. U zal er ook de typische Hongaarse specialiteiten kunnen proeven zoals salami, tomaten en paprika (Hongarije’s nationaal product).

  Duur : 4u

  07. Stadsbezoek Belgrado 34 €     

  Belgrado is één van de oudste Europese steden en hoofdstad van Servië. De autocar brengt u naar de Kalemegdan vesting en het militair museum. Van hieruit heeft u ook een prachtig zicht op de Donau. De rit gaat verder langs het parlement, de St. Sava kerk (de grootste Orthodoxe kerk ter wereld) en andere interessante bezienswaardigheden. Op het einde van de excursie, bezoek aan de voetgangerszone met vele winkeltjes en kunstgalerijen.

  Duur : 3u30

  08. Stadsbezoek Topola en Oplenac 34 €     

  Bezoek aan Topola met vele plaatsen die herinneren aan de Servische opstand tegen de Turken in het begin van de 19e eeuw.

  Verder rijdt u door het prachtige landschap met vele wijngaarden.

  Duur : 4u30

  09. Avondexcursie Skadarlija 48 €     

  In een hotel in de stad kunt u genieten van een folkloristische avond, u gebracht door dansers en muzikanten in hun typische kleurrijke klederdracht.

  Verder naar Skadarlija, het Servische Montmartre en welbekend artiestenkwartier.

  Duur : 3u

  10. Veliko Tarnovo 44 €     

  Deze stad ligt aan de rivier de Jantra en is bekend als voormalige hoofdstad van het tweede Bulgaarse rijk en om zijn befaamde architectuur. De huizen in dit middeleeuws stadje zijn gebouwd op de smalle terrassen langs de steile rotswanden. Bezoek aan o.a. het schitterende, deels gerestaureerde tsarenslot en de plaatselijke winkelstraat met lokale ambachten.

  Duur : 5u

  11. Rousse 35 €     

  Rousse is het cultureel centrum van het noorden van Bulgarije, getuige daarvan zijn een theater, opera, kunstgalerij en verschillende universiteiten. Bezoek aan het centrum van de stad (ook Klein Venetië genoemd), daarna bezoek aan het klooster van Bassarbovo.

  Duur : 3u30

  12. Stadsbezoek Boekarest 69 €     

  Tijdens deze excursie krijgt u een beeld van deze zeer Centraal-Europees ogende stad. De grote indrukwekkende boulevards en gebouwen doen soms denken aan de wereldstad Parijs. Elk bezoek aan Boekarest moet beginnen met een fotostop aan het Parlement. Daarna lunch in een typisch Roemeens restaurant. Vervolgens rijdt u langs de indrukwekkende boulevards en parken en bezoekt u de typische Roemeense Orthodoxe kerk. U brengt ook een begeleid bezoek langs het nieuw aangelegde voetgangersgedeelte. Tenslotte kunt u nog wat aankopen doen, alvorens terug aan boord te gaan.

  Lunch inbegrepen

  Duur : volledige dag

   

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  •Heenreis per luxe-autocar België-Würzburg-Passau, terugvlucht Tulcea-Brussel + overnachting in Würzburg in 4* hotel in half pension. • Alle transfers zoals vermeld in het programma • Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch, middagthee (als het schip vaart), diner • Wijn gratis aangeboden door All Ways bij het diner tijdens de cruise • Welkomstcocktail en -diner • Galadiner van de kapitein • Muzikale en folkloristische animatie aan boord • All Ways Cocktail • Tweetalige All Ways begeleiding (Nederlands/Frans) • Nederlandstalige voordrachten aan boord • Hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te begrijpen • Bagagedragers voor de cruise en hotel • Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2017) • BTW
 • Niet inbegrepen
  • Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven • Dranken (uitgezonderd wijn tijdens het diner) • Excursies • Fooien aan boord (tussen € 5 en € 7 per persoon, per dag), in het hotel en voor chauffeurs en plaatselijke gidsen • Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2017 • Verzekeringen
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera