9 dagen Balatonmeer

Zalig vertoeven aan de grootste binnenzee van Europa.

Het “onbekende Hongarije”

Het Balatonmeer is niet alleen één van de grootste meren in Centraal Europa, maar heeft ook een heel divers landschap. Variërend van (rode) zandsteen en vulkanisch basalt tot aan kalksteen en een moerasgebied: je vindt het er allemaal. Het Balatonmeer is ook een stuk warmer dan andere Europese meren. Dit komt door de (on)diepte van het meer. Dit gemiddelde ligt namelijk maar rond de paar meter, waarbij het diepste punt rond de 12 meter ligt.

 • Dag 1

  Via Antwerpen naar Aken voor een vrije koffiepauze. Verder langs Keulen en Frankfurt naar Spessart. Gelegenheid tot middagmaal. Vervolg van onze weg langs Nurnberg richting Passau tot aan ons overnachtingshotel. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. We rijden verder doorheen Oostenrijk richting Hongarije. We rijden verder naar Siófok voor een eerste kennismaking met ons verblijfplaats voor de volgende dagen en dé badplaats bij uitstek langs het Balatonmeer.  Het is er heerlijk wandelen in de kleine haven of langs de promenade en gezellig vertoeven in het stadscentrum met de mooie pleinen opgesierd met kunstwerken van bekende Hongaarse kunstenaars. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Na het ontbijt trekken we naar de noordelijke kant van het Balatonmeer. We bezoeken eerst het plaatsje Salföld, gelegen in het Nationale Park en natuurgebied Balaton Felvidéki. We maken er een tocht met een koets naar de ruïnes van een Middeleeuwse abdij en genieten vervolgens van een spectaculaire paardenshow. Vervolgens trekken we naar het stadje Tapolca, bekend om zijn onderaardse grotten. De belangrijkste grot is de in  1902 toevallig ontdekte, 340 meter lange Tavas-Barlang (Vijvergrot), met een ondergronds meer. Met een boottocht maken we kennis met dit uniek natuurfenomeen. Haal uw roeispanen maar boven! We eindigen de dag op het schiereiland Tihany. In 1952 werd het hele eiland beschermd natuurgebied verklaard. Hier mogen geen wegen worden aangelegd, dus geen auto’s. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de benedictijnen abdij van Tihany op het hoogste punt van het dorp. Het centrum van Tihany bestaat vandaag de dag vooral uit winkeltjes, restaurants en bars. De ideale plaats dus om een paar uur vrij rond te toeven. Met een oversteekboot keren we nadien terug richting Síofok. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Vandaag maakt u op een unieke manier kennis met het grootste thermaal meer van Hongarije. Afhankelijk van uw keuze trekken we in de voormiddag eerst naar Keszthely. Deze stad ligt op het onderste punt aan het Balatonmeer en is ook de oudste stad aan het meer. De geschiedenis van Keszthely gaat terug tot de tijd van de Romeinen. In de laatste eeuwen is het leven in de stad enkele honderden jaren bepaald door de steenrijke familie Festetics. We brengen een bezoek aan hun paleis dat het op drie na grootste paleis is in Hongarije. Het telt maar liefst 101 kamers. Vrije lunch. Vlakbij Keszthely ligt Hévíz. Hévíz is een kratermeer met thermaalwater. Ideaal voor een dagje relaxen. Het is het op een na grootste meer ter wereld met genezend water. Het wordt gevoed door een bron die zo’n 38 meter onder de grond zit. Deze bron voedt het meer zo snel dat binnen 48 uur alle water weer vers is. U kunt er ook een massage krijgen en u kunt er kuren. Het water is met 35 graden weldadig warm. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 5

  Na het ontbijt trekken we vandaag zuidwaarts en brengen we een bezoek aan de stad Pécs, de bruisende culturele hoofdstad van Europa in 2010. Een wandeling door Pécs begint bij de Széchényi tér, met als opvallendste gebouw de Quassim Ghazi moskee, die werd gebouwd op de fundamenten van een gotische kerk. We wandelen verder naar de Dom tér, met zijn basiliek en bisschopspaleis. Rond dit plein zijn ook de vroegchristelijke grafkelders te vinden, die dateren van de 4de eeuw voor Christus. Het Mediterrane klimaat in Hongarije zorgt ook voor buitengewone, goede omstandigheden om heerlijke, volle wijnen te maken. Even buiten Pécs ligt de wijnregio Villány-Siklos, waar wijnen worden geproduceerd die tot de absolute top van Hongarije behoren. Een wijnproeverij mag hier dan ook zeker niet ontbreken. Nadien keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Ontbijt. We rijden naar Herend, gelegen in de heuvels van het Badacsony-gebergte. Herend is wereldberoemd vanwege zijn kostbare en fraai bewerkte voorwerpen van porselein. We bezoeken er het museum, Herendi Porcelánmanufaktura, waar de paradestukken – 15000 verschillende vormen over de laatste 160 jaar – te zien zijn. Vervolgens rijden we naar Veszprém. We bezoeken het drukke Vrijheidsplein met een raadhuis in laatbarokstijl. Verderop vinden we het plein van waar het voormalige Rode Leger naar Oostenrijk trok. Onderdoor de burchtpoort komt men in de Vár utca, de enige straat in deze burchtwijk. Nog in deze straat ligt het sierlijke bisschoppelijke paleis in barokstijl. Tijdens onze wandeling zien we de Gizelakapel uit de 13e eeuw met de Byzantijnse fresco’s, een barokke Franciscanerkerk met één toren en de Sint-Michaël basiliek. We eindigen deze dag in Balatonfüred, het Monaco van Hongarije, waarna we opnieuw de overzetboot nemen richting Sìofok. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Vandaag genieten we van een vrije dag in ons hotel. Ontbijt en avondmaal voorzien in ons hotel.

 • Dag 8

  Na het ontbijt rijden we naar Györ. Deze stad bezit, naast Boedapest zelf, het grootste aantal historische gebouwen en monumenten van Hongarije. Het oudste gedeelte van Gyor is de noodwestelijke hoek van de binnenstad, waar zich de Káptalanheuvel met de kathedraal bevinden en resten van de bisschoppelijke burcht. De kathedraal dateert uit de 11e eeuw, maar is in zijn huidige vorm barok. Het zuidelijke deel van de binnenstad wordt gedomineerd door het neobarokke stadhuis. In de namiddag rijden we door richting Passau tot aan ons overnachtingshotel. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 9

  Ontbijt. Via Nürnberg rijden we door Duitsland terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag- en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

 • Hotel

  Hotel Magistern ***+ in Síofok

  Het hotel ligt direct aan het Gouden strand van het Balatonmeer in Siofok. Het Magistern hotel biedt u een groot overdekt zwembad, een fijne keuken en mooie kamers, sommige met een prachtig uitzicht. Het zwembad is te vinden in het aparte wellness-gebouw, dat ook beschikt over een pierenbadje voor kinderen, een Finse sauna, een stoombad, een massageruimte, een bubbelbad en een fitnessruimte. Begin de dag goed met een uitgebreid ontbijtbuffet.

  hotels *** op de heen- en terugreis.

Vertrekdata & prijzen

 • 18/07/2022 - 26/07/2022
 • prijs per persoon € 1 095-
 • Single toeslag € 130-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Reis per eigen luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor vermelde excursies
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera