8 dagen SardiniŽ

Sardegna, een uniek stukje Italië!

In de Middellandse Zee ligt een kleurrijk eiland op je te wachten: Sardinië, Sardegna in het Italiaans.

De overweldigende natuur, het heerlijke mediterrane klimaat, de prachtige stranden – van de Costa Smeralda in het noorden tot uitgestrekte zandstranden in het zuidoosten, steden als Cagliari en Alghero, kleurrijke dorpjes en niet te vergeten die heerlijke keuken, gebaseerd op wat het eiland allemaal te bieden heeft…

Eén ding is zeker: ga op vakantie naar Sardinië en je wordt betoverd door de magie van dit eiland in de Middellandse Zee!

De ene dag vind je een stukje authentiek Sardinië rondom Baia Sardinia, de andere dag vergaap je je aan de luxueuze jachten en dure winkels in Porto Cervo.

Bezoek het pittoreske Bosa, dat met zijn gekleurde huizen op een levensechte ansichtkaart lijkt! Dit stadje heeft alles wat je maar wil: pastelkleurige huizen, wuivende palmbomen en een imposant kasteel.

Ontdek de charme van Olbia, ook wel de ‘Gelukkige Stad’ genoemd, met haar mooie historische centrum.

Ga gewoon dwalen door de smalle straatjes van Alghero en zie hoe de lokale bewoners de was onder het raam te drogen hangen. Het is de perfecte combinatie van typische Italiaanse en Spaanse straatjes. In het historisch centrum zie je op de straatnaambordjes twee verschillende namen staan, de Italiaanse en Catalaanse naam. Hoor je oude inwoners van Alghero een onverstaanbaar taaltje tegen elkaar praten? Dat is een afgeleide van het Catalaans!

Ontdek nog meer moois op Sardinië.
In Barbagia wordt het landschap beheerst door ruige bergen, Orgosolo een dorp vol muurschilderingen en de fotogenieke Maddalena-eilanden, waar de held Garibaldi zijn laatste dagen sleet.

Maar Sardinië is ook één groot Bounty-eiland met in elke windrichting betoverende baaien waar je nooit meer weg wil.

Sardinië is niet alleen qua landschap heel anders dan het Italiaanse vasteland; ook de keuken van het eiland heeft een heel eigen karakter. Met de authentieke gerechten uit de traditionele Sardijnse keuken proef je de pure smaak van Sardinië. Geniet van de aroma’s van het eiland en laat je betoveren door al dat lekkers. Buon appetito!

Mmm… pecorino sardo, Sardijnse schapenkaas. Heerlijk om ter plekke te proeven, maar ook een perfect souvenir.

Che meraviglia! Nu wil je hier eigenlijk wel voor altijd blijven, maar gelukkig neem je een heleboel nieuwe herinneringen mee naar huis. Sardinië weet je echt te verrassen!

 • Dag 1

  Olbia – Baia Sardinia (ca 39 km)

  • Heenvlucht
  • Rit naar Baja Sardinia
  • Eerste verkenning noordelijke kust
  • Diner en overnachting Baja Sardinia

  Na een vlucht van ongeveer twee uur zie je reeds de kust en natuur van Sardinië schitteren. Altijd mooi om een plek al vanuit de lucht te kunnen aanschouwen.

  De kennismaking met Sardinië begint met een mooie rit naar Baia Sardinia door een adembenemend maar eigenaardig landschap met granieten rotsen, imposante bergen en mooie struiken, planten en bloemen.
  Baja Sardinia is van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een bruisende plek. In het centrum vind je een ruim aanbod aan winkeltjes, restaurants en terrasjes. Al slenterend door de straatjes proef je de sfeer van het echte Italië.

  Avondmaal en overnachting in het hotel in Baja Sardinia.
 • Dag 2

  Baja Sardinia – Santa Teresa Gallura – Porto Cervo – Porto Rotondo (ca 98,3 km)

  • Porto Cervo
  • Porto Rotondo
  • Santa Teresa Gallura
  • Diner en overnachting Baja Sardinia

  Tijd voor wat zee! Wie Sardinië zegt, zegt ook strand. Het eiland herbergt namelijk een schat aan prachtige stranden. Wit zand, goudkleurig zand, rotsen, paradijselijk, ruig, er is voor ieder wat wils.

  De Costa Smeralda, de smaragdkust, wordt geroemd om haar schitterende stranden, ongerepte natuur en bovenal een kristalheldere zee. Als je niet beter weet, denk je dat je op een Caraïbisch eiland beland bent, zo helder is het water. Niet vreemd dus, dat wereldberoemde sterren hier maar al te graag aan een cocktail nippen. Maar ook voor jou, de vakantieganger zonder schare fans, is er hier genoeg te beleven. Hier is het ook zien en gezien worden.

  Gallura is een regio in het noordoosten van Sardinië die de beroemde Costa Smeralda omvat. De kustlijn van de Gallura is sterk verdeeld met talrijke kleinere en grotere eilanden en kleine witte zandbaaien worden afgewisseld met ruige kliffen. Slechts ongeveer 12 km van Santa Teresa di Gallura in het noorden ligt het eiland Corsica.

  Aan fijne adresjes geen gebrek om even neer te strijken voor een glas wijn, een bord pasta of om je tanden in een lekkere pizza zetten.

  Diner en overnachting in Baja Sardinia.
 • Dag 3

  Baja Sardinia – La Maddalena – Caprera (ca 42 km)

  • Veerboot naar La Maddalena
  • Rondrit eiland
  • Caprera
  • Vrije tijd Baja Sardinia
  • Diner en overnachting Baja Sardinia

  In ongeveer twintig minuten vaar je met de veerboot van Palau, de poort naar de Italiaanse Malediven, naar de kleurrijke haven van La Maddalena. Al op de boot weet je: ik ben op weg naar een stukje paradijs. Het water kent allerlei schakeringen blauw en groen en het is zo helder dat je de visjes ziet zwemmen.

  Het stadje La Maddalena is gezellig en leuk voor een terrasje, maar je wilt natuurlijk vooral stranden en bloedmooie baaien zien. Het met een dam bereikbare eiland Caprera biedt rustige strandjes en het Casa Bianca van de Italiaanse held Garibaldi die hier de laatste jaren van zijn leven doorbracht. Garibaldi komt hier tot leven, ondanks het feit dat de klok nog altijd stil staat op het tijdstip van zijn dood.

  Vlak bij Casa Bianca vind je het kleine kerkhof van de familie Garibaldi, waar de stilte alleen wordt onderbroken door de wind en het gefluit van vogels. Er zijn zeven tombes, waaronder de granieten grafsteen van Garibaldi zelf.
  Na de lunch op één van de unieke locaties in deze werkelijk unieke omgeving is het tijd voor de ferry terug naar Palau.
  Daarna kan je ontspannen bij het zwembad met een goed boek en genieten van het mooie uitzicht over de Golf van Cannigione. Liever enkele uurtjes naar het strand ? Neem dan de shuttlebus naar één van de stranden van de Costa Smeralda.

  Avondmaal en overnachting Baja Sardinia.
 • Dag 4

  Baja Sardinia – Coddu Vecchiu – Tempio Pausainia – Alghero (ca 160 km)

  • Bezoek aan Coddu Vecchiu
  • Kurkfabriek Tempio Pausainia
  • Diner en overnachting in Alghero

  Sardinië telt honderden reuzengraven. Coddu Vecchiu is niet het grootste van deze graven maar het is wel heel mooi bewaard en zeer fotogeniek. De grafkamer is ongeveer 10 meter lang. Het oudste gedeelte van dit graf stamt ongeveer uit de 18e eeuw voor Christus.

  Sardinië is één van de belangrijkste producenten van kurk, met dank aan de vele kurkeiken die op het eiland groeien. Er wordt per jaar wel zo’n twaalfduizend ton schors van de kurkeik gewonnen en verwerkt tot kurk of andere producten.

  Tempio Pausania biedt een boeiende mix van geschiedenis en cultuur. Het historische centrum bestaat uit kronkelende steegjes en huizen geheel gebouwd met grijs graniet. De rit gaat vervolgens door heuvels bebost met kurkbomen naar een kurkfabriek, waar je tijdens een rondleiding een kijkje krijgt in hoe kruk verwerkt wordt.

  Diner en overnachting in Alghero.
 • Dag 5

  Alghero– Bosa – San Giovanni di Sinis (ca 122 km)

  • Stadswandeling Alghero
  • Bezoek Bosa
  • Archeologisch museum Tharros
  • Diner en overnachting Alghero

  Alghero is een heerlijke stad, aan de noordwestkust van Sardinië. Het wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd, vanwege de Spaanse invloeden die je hier terugziet. Gelukkig is de stad wel op en top Italiaans, met authentiek geplaveide smalle straatjes met wasgoed onder de ramen, oude mannetjes die al keuvelend de stoeltjes van een koffiebar bezet houden en op de achtergrond de glinsterende zee met kleine dobberende vissersbootjes tegen een strakblauwe hemel. Het Spaans/Catalaanse tintje dat Alghero heeft, vind je terug in de architectuur van de stad. De stadsmuur, de oude verdedigingstorens, de huizen, de kathedralen in Gotisch-Catalaanse stijl… Ze maken van Alghero een soort Spaanse enclave.

  Voor ‘s middags mag een bezoek aan een goede pizzeria natuurlijk niet ontbreken op het lijstje, met een koud Sardijns Ichnusa-biertje erbij en afsluiten met wat vers fruit of de bekende Sardijnse lekkernij torrone (noga).

  Vanuit Alghero, zuidwaarts, via een schitterende route langs de mooiste plekjes van de westkust naar het kleurrijke plaatsje Bosa. Hier wachten smalle straatjes waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Vanaf de boogbrug uit 1871 heb je prachtig uitzicht over de kleurrijke huisjes, het Castello Malaspina bovenop de heuvel, de vissersbootjes en de statige panden aan het water, met palmbomen die zachtjes wuiven in de wind. Voor verkoeling kun je bij de kathedraal terecht, die hier net als het kasteel in de twaalfde eeuw zijn intrede deed. Rondom de kathedraal liggen buiten de huizen met hun gietijzeren balkonnetjes, de vissersbootjes in het water en de kleine restaurants. Aan fotomomenten geen gebrek!

  Vandaag delen wij graag een ander pareltje met jou : het grote schiereiland Sinis. Een gebied vol lagunes, wetlands en landbouwvelden.
  De meeste mensen die hier komen zijn er eigenlijk maar voor één doel: Tharros, de stad die in de achtste eeuw voor Christus werd gebouwd.
  Maar op de heenrit wordt er toch een stop in Santa Giusta gemaakt. Hier staat een 12e eeuwse basiliek in zijn strakke eenvoud mooi te wezen.
  Indrukwekkend exterieur, evenals het interieur en een prachtige toren.
  Daarna neem je een kijkje bij de opgravingen bij Tharros

  De ruïnes die nu bloot liggen vormen slechts een derde van alle archeologische opgravingen van deze stad. Er liggen dus nog veel verhalen onder de oppervlakte verscholen. Er zijn delen van huizen, baden en stads-aquaducten te zien, die schitteren in een prachtig natuurlijk decor. Zelfs in de achtste eeuw voor Christus wist de mens al mooie plekjes uit te zoeken om te wonen!

  Na al deze indrukken en voor het zonnen en zwemmen moet er natuurlijk ook lekker gegeten worden. Geniet van de lunch en sluit af met een heerlijke cappuccino.

  Diner en overnachting in Alghero.
 • Dag 6

  Alghero– Bosa – San Giovanni di Sinis (ca 122 km)

  • Stadswandeling Alghero
  • Bezoek Bosa
  • Archeologisch museum Tharros
  • Diner en overnachting Alghero

  Alghero is een heerlijke stad, aan de noordwestkust van Sardinië. Het wordt ook wel ‘klein Barcelona’ genoemd, vanwege de Spaanse invloeden die je hier terugziet. Gelukkig is de stad wel op en top Italiaans, met authentiek geplaveide smalle straatjes met wasgoed onder de ramen, oude mannetjes die al keuvelend de stoeltjes van een koffiebar bezet houden en op de achtergrond de glinsterende zee met kleine dobberende vissersbootjes tegen een strakblauwe hemel. Het Spaans/Catalaanse tintje dat Alghero heeft, vind je terug in de architectuur van de stad. De stadsmuur, de oude verdedigingstorens, de huizen, de kathedralen in Gotisch-Catalaanse stijl… Ze maken van Alghero een soort Spaanse enclave.

  Voor ‘s middags mag een bezoek aan een goede pizzeria natuurlijk niet ontbreken op het lijstje, met een koud Sardijns Ichnusa-biertje erbij en afsluiten met wat vers fruit of de bekende Sardijnse lekkernij torrone (noga).

  Vanuit Alghero, zuidwaarts, via een schitterende route langs de mooiste plekjes van de westkust naar het kleurrijke plaatsje Bosa. Hier wachten smalle straatjes waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Vanaf de boogbrug uit 1871 heb je prachtig uitzicht over de kleurrijke huisjes, het Castello Malaspina bovenop de heuvel, de vissersbootjes en de statige panden aan het water, met palmbomen die zachtjes wuiven in de wind. Voor verkoeling kun je bij de kathedraal terecht, die hier net als het kasteel in de twaalfde eeuw zijn intrede deed. Rondom de kathedraal liggen buiten de huizen met hun gietijzeren balkonnetjes, de vissersbootjes in het water en de kleine restaurants. Aan fotomomenten geen gebrek!

  Vandaag delen wij graag een ander pareltje met jou : het grote schiereiland Sinis. Een gebied vol lagunes, wetlands en landbouwvelden.
  De meeste mensen die hier komen zijn er eigenlijk maar voor één doel: Tharros, de stad die in de achtste eeuw voor Christus werd gebouwd.
  Maar op de heenrit wordt er toch een stop in Santa Giusta gemaakt. Hier staat een 12e eeuwse basiliek in zijn strakke eenvoud mooi te wezen.
  Indrukwekkend exterieur, evenals het interieur en een prachtige toren.
  Daarna neem je een kijkje bij de opgravingen bij Tharros

  De ruïnes die nu bloot liggen vormen slechts een derde van alle archeologische opgravingen van deze stad. Er liggen dus nog veel verhalen onder de oppervlakte verscholen. Er zijn delen van huizen, baden en stads-aquaducten te zien, die schitteren in een prachtig natuurlijk decor. Zelfs in de achtste eeuw voor Christus wist de mens al mooie plekjes uit te zoeken om te wonen!

  Na al deze indrukken en voor het zonnen en zwemmen moet er natuurlijk ook lekker gegeten worden. Geniet van de lunch en sluit af met een heerlijke cappuccino.

  Diner en overnachting in Alghero.
 • Dag 7

  Alghero – Olbia (ca 137 km)

  • Bezoek Olbia
  • Diner en overnachting in Olbia

  De reis eindigt waar ze gestart is. Olbia is een gezellige niet al te grote stad, waardoor het overzichtelijk blijft en knus aanvoelt. De Basilica di San Simplico is misschien wel een goede plek om je ontdekkingstocht door Olbia en haar rijke geschiedenis te beginnen. Onder de basiliek en het voorliggende plein zijn veel graven teruggevonden. Het blijkt de locatie te zijn geweest van een grote necropolis die zeker 450 graven omvatte. Rondom de graven zijn er ook veel juwelen, munten en vazen van aardewerk en glas gevonden. Eén van de andere blikvangers, de gekleurde koepel van de Chiesa di San Paolo Apostolo, torent hoog boven de stad uit.

  De hoofdstraat in het historische centrum van Olbia is de Corso Umberto I. Hier vind je talloze winkels en eetgelegenheden. Je kunt er lekker rondstruinen en bij een bar aanschuiven voor een kopje koffie of een aperitivo.

  ’s Avonds kan je misschien een rondje meedraaien in het reuzenrad waarna je neerstrijkt op één van de vele terrasjes. Er is geen betere plek om de dag af te sluiten, met een glas wijn of Aperol Spritz in de hand en wat hapjes op tafel. Hoe later het wordt, hoe drukker en gezelliger!

  Diner en overnachting in Olbia.
 • Dag 8

  Ontbijt en vrije tijd (afhankelijk van de vluchturen). Transfer naar de luchthaven van Olbia voor terugvlucht naar Brussel.

 • Hotels

  Hotel Airone **** in Baia Sardinia

  Hotel Airone ligt in een weelderig park van 4 hectare. Hier kijkt u uit op de Golf van Cannigione. U mag zich verheugen op een zwembad, tennisbanen en een gratis hot tub.
  Vanuit elke kamer met airconditioning kijkt u uit op de baai, of de olijfbomen en de tuin. U vindt er een satelliet-tv en een minibar. De privébadkamer is voorzien van een haardroger en gratis toiletartikelen.
  In het restaurant worden themadiners geserveerd. Op het menu staan Sardijnse specialiteiten.
  Hotel El Balear *** in Alghero

  Hotel El Balear heeft de Catalaanse traditie en stijl die van Alghero zo’n unieke stad maken. U kijkt hier uit over zee en heeft een prachtig, panoramisch uitzicht op de baai van Alghero.
  Hotel El Balear is het enige in het centrum gelegen hotel aan het strand. Op 50 meter, over de promenade, vindt u een klein strand en een betonnen platform dat in de zeerotsen is gebouwd.
  Het hotel ligt ook vlak bij het historische centrum (400 meter) met zijn winkels, boetieks en restaurants.
  El Balear heeft lichte, comfortabele en ruime kamers. Deze zijn van de nodige moderne gemakken voorzien en u heeft er een balkon met uitzicht op zee.
  Het eigen restaurant serveert heerlijke Sardijnse en mediterrane gerechten.
  Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Alghero.
  Hotel Martini **** in Olbia

  Centraal gelegen hotel in Olbia. Ontbijtbuffet. Alle kamers in Hotel Martini hebben een minibar, airconditioning en een koelkast, en gasten kunnen gebruikmaken van gratis wifi.

Vertrekdata & prijzen

 • 02/08/2023 Ė 09/08/2023
 • prijs per persoon € 1 940-
 • Single toeslag € 440-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Olbia Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet en airco
  - Verblijf op basis van een tweepersoonskamer
  Half pension
  -Typische herderslunch in Orgosolo
  - Btw, garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Toegangsgelden: +/- 20Ä (Graf Coddu Vecchiu, kurkfabriek in Temp Pausania, Casa Garibaldi)
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie Ė en bijstandsverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera