8 dagen Camino di Santiago

Langsheen de authentieke routes

De belangrijkste bedevaartplaats in Spanje

 • Dag 1

  Vertrek richting Franse grens en langs de autowegen over Rijsel, Parijs en Vezelay naar Limoges. Onderweg voorzien we de nodige haltes om een maaltijd te gebruiken en een frisse neus te halen. Het is de bedoeling iets na de middag in het stadje Vezelay aan te komen welke bol staat van geschiedenis, religie en cultuur. Direct bij de ingang van het dorp vind je op de grond een gouden schelp. Dit is het begin van onze pelgrimsbustocht naar Santiago de Compostella. In het dorp zelf word je door de hoofdstraat naar de Romaanse Basiliek geleid en hoewel het geen enorme wandeling is naar de abdijkerk, de weg ernaartoe is soms gemeen steil. Na dit bezoek wordt onze reis verder gezet richting Limoges. ‘s Avonds aankomst in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt wordt onze reis verder gezet richting Lourdes. De route verloopt dwars doorheen de Limousin en de Perigord richting Bergerac. Dit stadje ligt voor het grootste deel aan de noordzijde van de rivier de Dordogne, in een streek die wordt gedomineerd door de wijnbouw. Na deze korte halte vervolgen we de toeristische route doorheen Lot-et-Garonne naar Agen, welke bekend staat om een delicatesse “pruneaux d’Agen”. In de loop van de namiddag komen we toe in Lourdes. Mogelijkheid om op eigen gelegenheid het heiligdom van de verschijning van de heilige Maagd Maria aan Bernadette de Soubiroux te ontdekken. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 3

  Ontbijt. We verlaten Lourdes en maken een prachtige busrit doorheen de Pyreneeen. Deze Koninginnerit verloopt via de Col du Somport en via het Spaanse berglandschap richting Jaca. Vandaag is Jaca een belangrijke toeristische plaats in de Pyreneeen, waar u de eerste romaanse kathedraal van het land, opgericht om de positie van de stad als strategische enclave van de Camino de Santiago te verstevigen, kan terugvinden. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we evenwijdig met de Pyreneeen richting Pamplona, de hoofdstad van de Provincie Aragon. De stad is vooral bekend door de jaarlijkse stierenrennen tijdens de San Ferminfeesten. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 4

  Na het ontbijt bezoeken we de arena van Pamplona. Nadien begeven we ons naar het dorp “Elciego” waar zich het wijnhuis “Marques de Riscal” bevindt, dat net zoals het Guggenheimmuseum in Bilbao ook een creatie is van de bekende architect Frank Gehry. Naast de oorspronkelijke wijnkelder uit 1858 verrees een aantal jaren geleden een nieuw complex dat uit een hotel, een congrescentrum, een exclusief restaurant en een op wijntherapie gebaseerde spa bestaat. Nadien bezoek aan de wieg van de huidige Spaanse taal: het uit de XIde-eeuw stammende klooster Monasterio de Yuso in San Millan de la Cogolla. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Santo Domingo de la Calzada.

 • Dag 5

  Ontbijt in het hotel. Na een korte wandeling en een bezichtiging van de kathedraal Santo Domingo de la Calzada met het wonder van de kip en haan rijden we door richting Burgos. Hier vinden we de Santa Mariakathedraal, een gotisch bouwwerk dat bekend staat om zijn grafmonument van “El Cid Campeador, de bekendste zoon van Burgos. Vrij middagmaal. In de namiddag bereiken we Leon. De basiliek van San Isodoro, het klooster van San Marcos en het Casa Botines vormen de belangrijkste trekpleisters van deze voormalige Romeinse legerplaats. Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Na het ontbijt beginnen we aan onze laatste etappe richting ons einddoel, Santiago de Compostela. In de voormiddag houden we kort halt bij Cruz de Ferro. De pelgrimstocht kent vele tradities. Zo laten pelgrims bijvoorbeeld een van huis meegenomen steen achter bij Cruz de Ferro waarmee ze symbolisch hun zonden van zich afleggen en (letterlijk) verlicht hun weg vervolgen. Nadien houden we halt in de stad Ponferrada. Het historische centrum van deze stad ligt rond een immens kasteel gebouwd eind 12de eeuw door de Tempeliers toen Ponferrada hun Spaanse hoofdkwartier was. Vrij middagmaal. In de loop van de namiddag loopt onze bedevaartstocht ten einde en komen we aan in Santiago de Compostela. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 7

  Ontbijt. Vandaag hebben we de hele dag om Santiago de Compostela en de regio te verkennen. Deze plaats is een van de belangrijkste christelijke Pelgrimsoorden van heel Europa. Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus de Meerdere, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou in een stenen boot zijn gelegd, waarin twee van zijn discipelen meereisden, en Santiago di Compostela bereikte deze vanzelf de Galicische kust. Het dode lichaam werd begraven in de berg Libredon waarover uiteindelijk een machtige basiliek verrees. De pelgrims op weg naar Santiago zijn herkenbaar aan de sint-jakobsschelp, het teken van de heilige Jakob. De schelp wordt gedragen met de sluiting naar boven (in tegenstelling tot de schelp van oliemaatschappij “Royal Dutch Shell”. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 8

  Na het ontbijt richting de luchthaven van Porto voor de terugvlucht richting Brussel.

 • Hotels

  Inter Hotel Atrium *** in Limoges

  Hotel Méditerranée **** in Lourdes

  Hotel Noain *** in Pamplona

  Parador Fresneda *** in Santo Domingo

  AC Leon San Antonio **** in Leon

  AC Hotel Palacio Del Carmen ****

  in Santiago De Compostela

Vertrekdata & prijzen

 • 28/08/2020 - 04/09/2020
 • Prijs € 1 395-
 • single toeslag € 395-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Internationale vlucht Porto - Brussel
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Wijndegustatie
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera