• Dag 1

  Vlucht naar Milaan. Onze eerst stop is aan de Lago d’ Orta, één van de schoonste meren van Noord-Italië met prachtig helder water. Het is een magisch toevluchtsoord: mystiek, stil en ideaal voor wie even tot rust wil komen. Het middeleeuwse dorpje Orta San Giulio is een pareltje dat schrijvers al eeuwenlang weet te inspireren. Sfeervolle smalle straatjes, het gezellige Piazza Motta, …. Een ideale starten van onze reis. Vrije lunch. We nemen de boot naar het kleine eilandje Isola di San Giulio. Vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Valsesia, uitgebaat door Vlamingen.

 • Dag 2

  Ontbijt in het hotel. Dé topattractie van de regio is zonder meer de door UNESCO beschermde Sacro Monte di Varallo. In de regio bevinden zich negen van deze ‘Heilige Bergen’of bedevaartsoorden. Ze hebben allemaal min of meer dezelfde architectuur. Centraal, boven op een heuvel of berg, staat een kerk. Om die te bereiken moeten de pelgrims een weg afleggen die hen langs verschillende kapellen brengt waar een gebeurtenis uit het leven van Christus wordt uitgebeeld aan de hand van beelden en/of fresco’s. De Sacro Monte van Varallo is veruit de mooiste en bovendien de oudste. Korte stadswandeling met een bezoek aan het nationaal monument Madonna delle Grazie. Vandaag is het marktdag. Vrije tijd. We lunchen in een pizzeria in Varallo. In de namiddag bezoeken we het kleine, ongerepte dorpje Rima waar de tijd bleef stilstaan. We bezoeken de Gipsoteca waar een indrukwekkende verzameling van meer dan 200 gipsen beelden is ondergebracht. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt in het hotel. Vandaag verkennen we de buurt rondom de Foresteria. We starten met een bezoek aan het Walsermuseum in Alagna, een skigebied in de winter. ‘Walsers’, leefden oorspronkelijk in de Zwitserse Alpen en vestigden zich nadien in de Valsesia. Ze leefden in houten woningen met een typische structuur, bestaande uit drie verdiepingen. Na de vrije lunch, bezoeken we Arte Sacra: het museum en de kerk herbergen honderden verschillende religieuze kunstobjecten. We sluiten de dag af met een bezoek en degustatie in een kaasfabriek. Avondmaal en overnachting in de Foresteria.

 • Dag 4

  Ontbijt in het hotel. Op het programma staat een boottocht op de Lago Maggiore, één van de drie grote meren in Italië ten noorden van Milaan dat zich helemaal uitstrekt tot in Zwitserland. Het staat bekend om zijn grote schoonheid en heeft in het verleden al grote namen aangetrokken, van Napoleon en Ernest Hemingway tot Prins Charles en Lady Diana. Naast het prachtige landschap is er hier van alles te beleven in de leuke stadjes en dorpen en de talrijke musea. Geniet van deze prachtige omgeving. De vrije lunch nemen we op het eiland. We keren terug naar ons hotel via de de outletstore in Alessi. Avondmaal en overnachting in de Foresteria.

 • Dag 5

  Ontbijt. Bezoek aan Turijn, de op drie na grootste stad van Italië. Laat je verrassen door de schoonheid van het oude centrum. Aan de prachtige gebouwen is te zien dat dit vroeger de hoofdstad van Italië en de residentie van het koningshuis was. Turijn was een industriestad, waar vooral de auto-industrie met de Fiat de belangrijkste was! In de voormiddag staat het Egyptisch museum op het programma. Vrije lunch. In de namiddag kan gekozen worden voor het Juventus stadium (opgelet ligt aan de rand van de stad, met openbaar vervoer!), het automobielmuseum of het filmmuseum of kan je gewoon genieten van een aperitiefje of een typische “Bicerin” koffie op een terrasje. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Ontbijt in ons hotel. De regio Piemonte is bekend vanwege de rode wijnen Barolo en Barbaresco, hazelnoten en chocolade maar er is op culinair gebied nog meer te ontdekken. Zo vind je in de provincies Vercelli, Biella en Novara meer dan honderdtwintigduizend hectare aan rijstvelden. Als je deze groene rijstvelden vol met water ziet, waan je je eerder in China dan in Italië. Toch is rijst ook voor de Italiaanse keuken een belangrijke pijler, in het noorden tenminste, waar men graag een heerlijke risotto eet. We maken een fietstoer doorheen de velden. We bezoeken de rijstfabriek en het kasteel. Culinaire lunch. In de namiddag bezoeken we de wijngaarden en maken we uiteraard tijd om wijn te degusteren. Avondmaal en overnachting in de Foresteria.

 • Dag 7

  Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Biella, wereldberoemd om haar wolproductie. Hier worden sinds eeuwen namelijk de beste stoffen en garen geproduceerd voor ’s lands bekendste modehuizen. Enkele tientallen weverijen en textielbedrijven weten, veelal op ambachtelijke wijze, van grote plukken wol de fijnste en mooiste stoffen te maken. Vandaag de dag ondervinden de lokale bedrijven uiteraard sterke concurrentie door massaproducties uit China en India. Nadien bezoeken we het religieuze heiligdom Santuario di Oropa. We sluiten de dag af met een wijnproeverij in de Foresteria. Bij goed weer voorzien we een barbecue om deze reis af te sluiten. Overnachting.

 • Dag 8

  Vroeg ontbijt. Check-out. Transfer naar de modestad Milaan, de hoofdstad van Lombardije. Stadswandeling langsheen Dom, Galerijen, Castello Sforzesco, Scala, Cimetero Monumentale, ....Hier dan daar stoppen we ook voor een proeverij. Vrije lunch nemen we in de buurt van Castello Sforzesco. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 • Hotels

  Hotel Foresteria Valsesia ***

  Het sfeervolle, rustieke hotel (gerund door een Vlaams koppel) is schilderachtig gelegen op de oevers van de Sermenza, een snelstromende bergrivier. Het hotel is omgeven door lommerrijke loofbossen waar het hele jaar door absolute rust heerst. Het enige wat je hier hoort, is de klaterende bergbeek en het gezang van de vogels. De kamers zijn eenvoudig maar functioneel ingericht in een rustieke, landelijke stijl en beschikken over een eigen badkamer en een televisie. Ook wifi is overal in het hotel aanwezig. Wie het een dagje rustig aan wil doen kan gebruik maken van de jacuzzi, het Turks Bad of het nieuwe verwarmde buitenzwembad. Het hotel staat in de regio gekend voor zijn vele Belgische bieren.

Vertrekdata & prijzen

 • 15/08/2021 - 22/08/2021
 • prijs per persoon € 1 995-
 • Single toeslag € 170-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Milaan - Brussel
  - Comfortabele autocar voor de excursies
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - 2 extra lunchen: 1 x pizzeria en 1x Italiaanse menu
  - Toegangsgelden: boottocht Lago d Orta, walsermuseum, Arte Sacra, degustatie kaasfabriek, boottocht Lago Maggiore, toegang Sacro Monte, Gipsoteca, Egyptisch museum Turijn, fietstoer door de rijstvelden, stadswandeling Milaan, wijnproeverij, stadswandeling Milaan met proeverijen
  - Luchthaventaksen, BTW en garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera