8 dagen Marokko

Bezoek aan de vier keizersteden Rabat, Meknes, Fès en Marrakech.

Excursie per 4x4 naar de duinen van Merzouga.

Marokko verrast de reiziger door zijn diversiteit aan klimaatgordels en landschappen. De immense bergketen van de Atlas en maar liefst 3000 km aan stranden domineren het land. Naast de koningssteden Fez, Marrakech en Meknes zijn de canyons van de Todra & Dadès en de kashba’s van Aït Benhaddou en Telouet beslist een bezoek waard. Bij de schilderachtige dorpen van Tafraoute of aan de palmoases van Skoura en de Rozenvallei is het heerlijk wandelen. De rivier de Drâa bereikt de oceaan niet en mondt uit in de eindeloze duinenzee van de Sahara.

 • Dag 1

  Lijnvlucht van Brussel naar Tanger. Bij aankomst op de luchthaven worden we hartelijk verwelkomd door de lokale Nederlandstalige gids. Na de kamerverdeling in ons hotel trekken we naar een restaurant in de oude binnenstad voor het diner. Overnachting

 • Dag 2

  Ontbijt. We vertrekken naar Chefchaouen en de heilige stad Moulay Driss, de stichter van de eerste dynastie in Marokko. Rondleiding doorheen de stad. We rijden verder naar Meknes, het ‘Versailles van Marokko’, gesticht einde 17de eeuw door Moulay Ismaïl. Rondleiding in deze oude keizerlijke stad: bezoek aan de beroemde Bab el Mansourpoort die gekend is als één van de mooiste van Noord-Afrika, ontdekking van Heri es-Souani dat zowel omschreven wordt als ‘de zolder’ en ‘de stal’ van Moulay Ismaïl en de oude medina. Middagmaal. Nadien vertrek richting Fez. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
   

 • Dag 3

  Na het ontbijt starten we de dag met een bezoek aan Fez, de oudste van de Keizerlijke steden en gedurende eeuwen het spirituele, religieuze en artistieke centrum van Marokko. We bewonderen de indrukwekkende vestigingsmuren, het oude Fès (Fès El Bali) met zijn moskeeën en de interessante souks. De wandeling in de souks van Fès is een belevenis om nooit te vergeten! Middagmaal in een voormalig paleis in het hart van de medina. In de namiddag verder bezoek aan Fes El Bali (de oude stad) met onder meer de wijk van de pottenbakkers, de monumentale poort (Bab Boujloud) en de Joodse wijk (Mellah). Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Ontbijt. Vertrek doorheen de eeuwenoude cederbossen van de Midden Atlas naar Ifrane. Met een beetje geluk krijgen we hier bergaapjes te zien. Verder door de hoogvlaktes die gevestigd zijn tussen de Midden Atlas en Hoge Atlas. Middagmaal in Midelt. Onderweg naar Erfoud rijden we door de ‘Tunnel des Légionaires’ gebouwd door het Franse vreemdelingenlegioen en dalen we af langs de spectaculaire Gorges du Ziz, met zijn uitgestrekte palmtuinen. Hier kondigt zich het Marokko van de woestijnen en kasba’s aan. De huizen zijn hier voor een groot deel nog op traditionele wijze gebouwd met leem, een prachtig gezicht. Aankomst in Erfoud, kleine Mesopotamië. Installatie in ons hotel. ’s Avonds maken we een 4x4 excursie door de duinen van Merzouga, met aansluitend een kamelentocht door de duinen. Terug naar het hotel voor overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrek naar Tinerhir, een van de mooiste kasba’s van Zuid Marokko, gelegen op ca. 1350 m hoogte en omgeven door een groene oase van palmen en fruitbomen. Aan de voet van het Hoge Atlasgebergte ligt de Todra-kloof, ca. 300m hoog en 10m breed . Middagmaal. Vervolgens via groene palmvalleien, grillige rotspartijen en kleine dorpjes naar de indrukwekkende Dades vallei. Verder door de rozenvallei naar Kelaa M’Gouna. Aankomst in Ouarzazate voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Ontbijt. Vertrek naar het dorp Ait Benhaddou met zijn prachtige kasbah die regelmatig wordt gebruikt als decor voor films, zoals de Gladiator en Jezus van Nazareth... Verder door de Hoge Atlas via prachtige landschappen, kleine bergdorpjes en over de bergpas Tizi ’n Tichka. Onderweg houden we halt voor middagmaal. In Marrakech maken bezoek aan de stad: de Badia- en Bahia paleizen, de Saadische graven, de Koutoubia en de Medersa Ben Youssef. Wandeling door de kleurrijke souks (ververijen, specerijen, enz ...) en het Djemaa El Fna plein, waar verhalenvertellers, waarzeggers, slangenbezweerders en andere animatie bieden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 7

  Ontbijt. Vertrek naar Casablanca. We maken een stadsrondrit door Casablanca langs de woonwijk van Anfa, het plein van de Verenigde Naties, het Habous district, het Koninklijk Paleis, de kustweg van Casablanca en tot slot bezoek van de Hassan II-moskee. Na het middagmaal rijden we verder naar Rabat. Bezoek aan de hoogtepunten van de stad o.a. het koninklijk paleis, de kasbah Oudaya met zijn Andalusische tuinen en zijn imposante poort, het mausoleum van Mohamed V en de toren van Hassan. Dit had de op één na grootste moskee ter wereld moeten worden, maar dit project is helaas niet afgemaakt. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 8

  Na het ontbijt rijden we via Larache naar het pittoreske Asilah ofwel ‘de witte stad’. Vandaag de dag heerst er een Zuid-Spaanse sfeer, maar de culturele erfstukken van de Portugese overheersing zijn, bijvoorbeeld in de medina, nog zichtbaar. Verder naar de luchthaven van Tanger voor de terugvlucht naar België.

 • Hotels

  Verblijf in ****/***** hotels tijdens uw rondreis

  Alle luxe hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd

  In Vol Pension

Vertrekdata & prijzen

 • 22/06/2019 Ė 29/06/2019
 • Prijs € 1 495-
 • single toeslag € 195-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė TangerĖ Brussel
  - Rondreis per eigen luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van vol pension in een tweepersoonskamer
  - Toegang tot Madrasah Attarine, Moulay Ismail, Bahia paleis en tuinen in Marrakech en moskee Hassen 2
  - Excursie duinen Merzouga met 4x4 jeep
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
 • Reisdocumenten
  - Internationale reispas ( nog 6 maand geldig na retour )
 • Munten
  de Marokkaanse Dirham (MAD)
 • Extra informatie
  - Voor het bezoek aan religieuze gebouwen: als vrouw neemt u best een sjaaltje (om het hoofd te bedekken) en een lange rok mee. Mannen dienen een lange broek te dragen.


Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera