6 dagen Malta & Gozo

Het eiland vol historie. Een echte smeltkroes van culturen en smaken.

Malta is klein, maar als strategische plaats was het een perfecte tussenstop voor de vele zeevaarders tussen Europa en Afrika. Malta is daarom een paradijs voor liefhebbers van archeologie, maar er zijn ook spectaculaire baaien, schilderachtige dorpjes, magische grotten en rustige natuur te vinden. Valletta, de hoofdstad van Malta, bezoek je om velerlei redenen. Heel wat bezienswaardigheden zijn verwant met de ruim 7000 jaar geschiedenis want zolang bestaat Malta reeds. Eigenlijk is Malta en de bijhorende eilanden één grote archeologische site. Valletta is in zijn geheel vermeld op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 • Dag 1

  Lijnvlucht vanuit Brussel naar Malta. Op de luchthaven wacht de autocar ons op. Vervolgens naar Mdina, de oude hoofdstad van Malta, ook wel de “stille stad” genoemd. We bezichtigen er de Siciliaans-Normandische kathedraal uit de 11de eeuw die in 1693 door een aardbeving werd vernield. De huidige kathedraal is vier jaar later door de Maltezer Lorenzo Gafaa gebouwd en is toegewijd aan St.-Paul. Transfer naar ons hotel in Mellieha. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. We vertrekken richting de prachtige Blue Grotto, ook wel Blauwe Grotten genoemd. Deze bijzondere rotsformatie ligt in het zuidelijke gedeelte van het eiland. Jarenlang is de rots beinvloed door de wind, golven en sterke stroming, hierdoor zijn er 7 verschillende grotten ontstaan. Op de bodem ligt er wit zand en door het zonlicht wordt dit gereflecteerd. Indien de weersomstandigheden het toelaten, maken we een leuke vaartocht in een van de ‘luzzus’. Verder door naar Marsaxlokk, een pittoreske vissershaven die ons laat wegdromen bij de kleurenpracht van de Maltese vissersboten met de typische zogenaamde ‘luzzu’ beschermogen. Nadien rijden we naar de Dingli Cliffs, een 12 kilometer lange muur van hoge kliffen langs de zuidkust van Malta. Nadien zetten we koers naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

 • Dag 3

  Ontbijt. Vandaag verkennen we Valletta, de hoofdstad van Malta. Met slechts een kleine zevenduizend inwoners behoort het tot de hoofdsteden van Europa met de kleinste inwoneraantallen. Valletta bezit imposante vestingwerken en architecturale meesterwerken. Zijn natuurlijke haven behoort tot de mooiste van Europa. We bezoeken de Sint-Jan Co-Kathedraal. Deze kerk van de ridders van St.-Jan werd in de 16de eeuw gebouwd. We bewonderen de architectuur en het schitterende beeldhouwwerk uit de barokke periode. Nadien brengen we een uitgebreid bezoek aan het Grootmeesters paleis. Vrije lunch en even vrije tijd. Nadien genieten we van het audiovisueel spektakel, ‘Malta Experience’. In de presentatie wordt in grote lijnen uitgelegd hoe de geschiedenis van Malta is verlopen. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Na het ontbijt rijden we naar de haven van Cirkewwa en steken per boot over naar Gozo. We bezoeken er het voorhistorische tempelcomplex van Ggantija. Het zijn de oudste vrijstaande tempels ter wereld. Ons middagmaal nuttigen we in een gezellige, typische Cantina op het eiland, die ons een leuke mix van lokale lekkernijen en internationale gerechten voorschotelen. Nadien bezoeken we ook nog de citadel van Victoria en stoppen we op de plaats waar tot voor kort het Azuren venster was. Het was een gat in de kliffen van Dwejra Bay op het eiland. De naam ‘Azure Window’ had het te danken aan de azuurblauwe kleur van de zee die rondom de natuurlijke rotsformatie en door het gat te zien was. We nemen de boot terug naar Malta en rijden terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt genieten we van een vrije voormiddag in het hotel. Na de middag bezoeken we het historische gebied dat bekend staat als ‘de Drie Steden’: Malta Vittoriosa, Cospicua en Senglea. Deze weinig bezochte steden kennen nog het authentieke eilandleven en laten ons kennismaken met de lotgevallen van Malta als zeevarende natie. Ze kunnen terecht aanspraak maken op de titel ‘bakermat van de Maltese geschiedenis’, aangezien Vittoriosa, Senglea en Cospicua onderdak en bescherming hebben geboden aan vrijwel elk volk dat zich op de eilanden vestigde. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Ontbijt. We vertrekken naar Rabat voor een bezoek aan de bekende Catacomben van St. Paul en St. Agatha. Deze werden in de Romeinse tijd gebruikt om de doden te laten rusten, omdat de Romeinen het onhygienisch vonden om de doden in de stad te begraven. De catacomben werden later gebruikt door vroege christenen als ontmoetingsplaats ten tijde van de vervolgingen. In de loop van de namiddag verder naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 • Hotel

  Maritim Antonine Hotel & Spa*** in Mellieha

  Maritim Antonine Hotel & Spa beschikt over een sauna en 3 zwembaden, waaronder een verwarmd binnenzwembad. Gasten kunnen tevens gebruikmaken van een moderne fitnessruimte en tal van ultramoderne behandelingen. WiFi is gratis beschikbaar. Alle ruime, elegante kamers hebben airconditioning, een satelliet-tv en gratis koffiefaciliteiten. Sommige bieden uitzicht over de zee, de tuin of de stad.

Vertrekdata & prijzen

 • 13/07/2020 Ė 18/07/2020
 • prijs per persoon € 985-
 • single toeslag € 190-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Malta Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor de vermelde excursies en lunch dag 4
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera