8 dagen Mallorca

• Ontdek het grootste eiland van de Balearen

• Kilometerslange zandstranden aan een helderblauwe zee en een schitterend achterland

 • Dag 1

  Vlucht vanuit Antwerpen (of Brussel) naar Palma de Mallorca. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons hotel voor eerste kennismaking van de omgeving en voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Palma, de hoofdstad van het eiland. Beroemd is het kasteel van Bellver met zijn ronde vestingen: enig in Spanje, alsook zijn prachtig uitzicht over de ganse baai van Palma. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar het paleis van de Almoudaine, daterend uit de tijd van de Moren en de tuinen van de koning en de prachtige kathedraal. Dit alles is gelegen te midden van een bruisende stad met prachtige restaurants en winkels. Ook een terrasje doen is hier zeker een aanrader. Nadien terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. We vertrekken naar Alcudia, de enige ommuurde stad van het eiland en de vroegere vesting van de tempeliers. Bezoek aan het Romeins theater. Verder door naar Pollensa. Dit stadje was een van de eerste plekken op het eiland dat buitenlands toerisme aantrok. Maar ondanks dit heeft het stadje een geheel eigen cultuur en sfeer weten te behouden. Er vinden ouderwetse feesten plaats en men spreekt nog altijd een eigen dialect. Vrij middagmaal in een van de vele restaurants. Vrije tijd en nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Na het ontbijt vertrekken we naar Lluc voor een bezoek aan het klooster. We rijden over de Palma-Inca, dit is de eerste weg die op het eiland werd aangelegd door de Romeinen tussen de twee steden van Romeinse oorsprong, namelijk Palmaria en Pollentia. Vrij middagmaal. Verder door naar Sóller voor een bezoek via de vallei tussen de hoogste bergen van het eiland naar een schitterend uitzicht over de vallei van Sóller. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt naar Port Andratx voor een bezoek aan de haven. We vinden hier prachtige jachten van de jetset. Langs de Serra de Tramuntana bergketen, die op 27 juni 2011 werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst omwille van de landschappelijke en culturele betekenis, naar Esporles voor een kort bezoek. Verder door naar Valldemossa, één van de mooiste dorpen van Mallorca, gelegen op 400 meter hoogte. We maken er een wandeling langs de interessantste en mooiste plekjes van het dorp. Je hebt ook vrije tijd om te ontspannen of de beroemde “coca de patat”, een kleine aardappeltaart uit Valldemosa, te proberen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Ontbijt. Vrije dag om te genieten van de vele faciliteiten van het hotel of zelf op ontdekking te gaan in de omgeving van het hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 7

  Ontbijt in het hotel. We rijden naar Llucmajor, de grootste stad op het eiland Mallorca. Llucmajor heeft alle voordelen van meer recent gebouwde toeristische resorts, plus de toegevoegde attractie van een echte verleden bezoekers op te vestigen. De stad dateert uit de prehistorie, en is bedacht in vrijwel elke Mediterrane imperium in de geschiedenis, van de Fenicische aan de Romeinse en verder. Vrij middagmaal. Nadien rijden we tot in Porto Cristo voor een bezoek. Naast een oude vissershaven en een klein strand kent dit plaatsje een gezellig centrum met tal van bars, restaurants en winkeltjes. Verder door naar de beroemde grotten Cuevas del Drac. Op een diepte van 150m bevindt zich een natuurlijk amfitheater bij het onderaards meer Martell. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 8

  Ontbijt en vrije tijd (afhankelijk van vluchturen). Transfer naar de luchthaven van Palma de Mallorca voor terugvlucht naar Antwerpen (of Brussel).

 • Hotel

  Hotel THB Maria Isabel ****

Vertrekdata & prijzen

 • 09/09/2021 - 16/09/2021
 • prijs per persoon € 1 175-
 • single toeslag € 255-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Antwerpen Ė Palma de Mallorca Ė Antwerpen
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera