8 dagen Madeira

Het eiland van de Eeuwige Lente
De geur en kleurenpracht van Portugal

 • Dag 1

  Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Funchal. Op de luchthaven staat de autocar ons op te wachten. Transfer naar ons hotel in Santa Cruz, waar ze ons verwelkomen met een glaasje wijn van het eiland. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt vertrekken we voor een stadstour in Funchal. Het eerste bezoek is de ‘Se’ kathedraal, gebouwd in de 16de eeuw in manuelstijl. We bewonderen het mooie interieur met het prachtig Moors plafond in cederhout. Verder richting de oude stad, met zijn winkeltjes en kleine restaurantjes. We wandelen door de markt ‘Mercado dos Lavradores’, tussen de viskramen, waar de verkopers schreeuwen voor de beste aanbiedingen. Ontdek de verse lokale groenten, fruit en bloemen. Nadien nemen we de tijd om de bekende handwerken van Madeira te bekijken. Nadien rijden we verder naar de wijnkelder ‘Adegas Borges’, waar we de productie van de beroemde Madeirawijn nader leren kennen en genieten van een proeverij. In de namiddag terug naar ons hotel voor vrije tijd. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. In de voormiddag rijden we langs de zuidkust naar Câmara de Lobos, waar Winston Churchill inspiratie opdeed voor een aantal van zijn schilderijen. De landschappen rondom worden overheerst door wijngaarden. We stoppen in Cabo Girão, de op één na hoogste zeeklif ter wereld. Verder naar Ribeira Brava om aansluitend de bergen in te rijden richting noordkust. De Encumeada-pass (1007 meter) biedt ons hierbij prachtige uitzichten over het zuiden en noorden van het eiland. Op weg naar São Vicente passeren we het grootste laurier bos in de wereld ‘Chão dos Louros’. We rijden in de richting van Porto Moniz, gekend om zijn natuurlijke zwembaden en grillige kust met lavarotsen. We verlaten de noordkust en rijden tot aan Paul da Serra hoogvlakte, dat ons doet denken aan de natuur van de Schotse hooglanden (1500 meter). Verder via Fonte do Bispo naar Prazeres, met prachtig zicht op het zuiden (Calheta). In Calheta bezoeken we een suikerriet en brandy bedrijf, waar we kunnen proeven van de lokale Poncha drank en Madeira honingkoek. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. Vandaag genieten we van een vrije dag in het hotel en de omgeving.
  Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 5

  Na het ontbijt starten we de dag met een eerste uitstap naar het binnenland. Allereerst aanschouwen we vanuit Eira do Serrado (1094 meter) het prachtig panoramisch uitzicht over de hoogste toppen van Madeira. Vervolgens bezoeken we Monte, de meest bekende voorstad van Funchal, waar ooit in het begin van de 19de eeuw het toerisme begon. Wandeling langs de prachtige tuinen van Monte en een bezoek aan de kerk van ‘Nossa Senhora do Monte’, waar de laatste Oostenrijke keizer Karel I begraven ligt. Tenslotte kan u afdalen naar Livramento via de rodelbaan, een origineel vervoermiddel op Madeira. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we Poiso met de Pico do Areeiro (1810 meter), de derde hoogste top in Madeira. Boven op deze berg genieten we van een fantastisch zicht op het hele eiland. We komen aan in Ribeiro Frio waar we een stop maken in het natuurgebied met het Laurisilva bos. Verder langs São Roque do Faial naar Santana, bekend door de typische A-vormige huisjes met rieten daken. Vrije tijd voor middagmaal in een lokaal restaurant. Na de lunch blijven we aan de noordkust en rijden richting Porto da Cruz, een klein dorpje gelegen aan de gigantische ‘Penha d`Águia’. Om de dag te eindigen bezoeken we nog Machico, de plaats waar de eerste ontdekkingsreizigers voet aan wal zetten in de 15de eeuw. Geleid bezoek aan de oudste stad van het eiland. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Ontbijt. Deze dag beginnen we met een wandeling langs de Levada van Serra do Faial. Startende in Vale do Paraiso en eindigend in Rochao met spectaulaire tuinen en adembenemende uitzichten. Na de wandeling bezoeken we Camacha, het vlechtwerk centrum van het eiland. We bezoeken er ook een vlechtwerkvestiging waar we de mensen aan het werk zien.

 • Dag 8

  Ontbijt. Afhankelijk van het uur van onze terugvlucht vrije tijd en transfer naar de luchthaven van Funchal voor onze terugreis naar België.

 • Hotel

  Hotel Vila Gale Santa Cruz **** in Santa Cruz

  Hotel Vila Galé heeft uitzicht op de Atlantische Oceaan en ligt in een rustig gebied van Madeira. Het biedt een zwembad, schoonheidsbehandelingen en nabijgelegen golffaciliteiten. De kamers van het Vila Galé Santa Cruz hebben moderne meubels en een eigen balkon. Elke kamer heeft een televisie met satellietkanalen en een dvd/cd-speler. De kamers hebben een eigen badkamer.

Vertrekdata & prijzen

 • 04/10/2021 - 11/10/2021
 • Prijs € 1 385-
 • single toeslag € 350-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Funchal Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera