8 dagen Dolomieten

Pure veelzijdigheid. Zuid-Tirol op zijn mooist

De naam doet de wenkbrauwen toch wel even fronsen. Tirol, dat is toch Oostenrijk? Maar Zuid-Tirol is toch echt Italië, ironisch genoeg dan wel het noordelijkste deel van het land. Een wonderlijke regio. Waar de ruige bergen van West-Europa het zachte Mediterrane klimaat ontmoeten.

 • Dag 1

  Vertrek vanuit de verschillende opstapplaatsen en rit doorheen Duitsland tot in de omgeving van Ulm voor onze tussenovernachting. Indien we tijdig aankomen in Ulm wordt er nog een wandeling voorzien in de oude binnenstad en een bezoek aan de Dom (munster) van Ulm. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 2

  Na het ontbijtbuffet rijden we verder richting Oostenrijk. Wij beschikken vandaag over de nodige tijd om via een prachtige route over de Oostenrijkse Fernpass en de Innvallei richting Italië te rijden. Via Innsbruck en de Brennerpas richting ons einddoel: Kiens. Onderweg bezoeken we het grensstadje Vipiteno om te kuieren langs de winkeltjes. Verder naar het hotel in Kienz voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Brixen met zijn gezellige straatjes, de Hofburg en de Dom. Vrije lunch. Nadien volgt er een rit naar het mooie Antholzerdal waar al verscheidene wereldkampioenschappen biathlon plaats gehad hebben. We verkennen het parcours en de omgeving van het meer. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. In de voormiddag rijden we naar de Pragser Wildsee, het grootste natuurlijke meer van de Dolomieten. Dan gaat het verder via Dobbiaco naar het meer van Misurina. Langs de 3 Crocipas naar Cortina d’Ampezzo, vrije tijd. Langs de westkant van de Drei Zinner terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag brengen wij een bezoek aan Brunico en zijn gezellige markt. Daarna verder naar de mooiste waterval van Zuid-Tirol: de Reinbachfalle nabij Sand in Taufers. Op de terugweg houden we halt in Latschenolbrennerei met hoogwaardige persoonlijke verzorgingsproducten, geneeskrachtige baden, theesoorten en kruidenbonbons. Leuk als souvenir en cadeau. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Na het ontbijt beginnen we de beklimming (per autocar) van de Jaufenpas. Verder naar Merano, de favoriete winterresidentie van keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije, de beroemde Sisi. Tegenwoordig behoren de botanische tuinen van Schloss Trauttmansdorff tot de mooiste van de hele wereld. Niet voor niets werden ze in 2013 bekroond als Internationale tuin van het jaar. In de late namiddag rijden we door naar het historische wijndorp Marlengo, gelegen in een idyllische setting. Hier kunnen we genieten van een uniek panorama-uitzicht op de kuurstad Merano, het Meraner Bekken, de berg Ifinger en de Tschögglberg, een berg van vulkanisch porfiergesteente. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Na het ontbijt trekken we opnieuw de Dolomieten in. Vooraan op het programma staat een bezoek aan Sankt Ulrich, wereldberoemd voor zijn vele houtsnijwerk. De prachtige omgeving is een must in de Dolomieten! Gelegenheid tot lunch. Langs Corvara, het Grödnerjoch en de Sellapas naar de Pordoipas, een onbeschrijflijke uitstap met een overvloed aan fotostops. Na het aperitief wordt u uitgenodigd voor een galadiner bij kaarslicht.

 • Dag 8

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we via de Brennerautobaan en Kufstein naar München. Verder langs Nürnberg en Frankfurt naar Keulen en Aken. Onderweg worden verschillende stops voorzien. Aankomst ’s avonds in België. 

 • Hotel

  Hotel Kronblick **** in Kiens

  Dit mooie familiehotel is rustig gelegen aan de rand van Kiens. Het beschikt over een overdekt zwembad. De comfortabele kamers zijn voorzien van bad/douche, WC, telefoon en televisie. Mooi ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.

  Hotel *** op heenreis

  Ons hotel tijdens heenreis is uiterst comfortabel en biedt smaakvol ingerichte kamers met bad of douche en toilet, telefoon en televisie.

Vertrekdata & prijzen

 • 04/06/2022 - 11/06/2022
 • 0309/2022 Ė 10/09/2022
 • prijs per persoon € 1 070-
 • Single toeslag € 175-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Galadiner bij kaarslicht in het hotel
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera