• Dag 1

  Vlucht naar Larnaca met overstap in Duitsland. Onthaal door onze gids op de luchthaven. Transfer naar ons hotel in Lemesos. Het moderne Lemesos is de belangrijkste haven van Cyprus, het hart van de wijnindustrie en een belangrijk toeristisch centrum. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  We starten de dag met een heerlijk ontbijt waarna onze eerste stop de Tempel van Apollo is, een van de grootste religieuze centra van het oude Cyprus. Nadien gaan we naar de archeologische site van Kourion met oude publieke baden, de necropolis, het fonteinhuis en dat allemaal vlak aan zee. Als kers op de taart is er het gerestaureerde Grieks-Romeins theater dat vandaag nog steeds wordt gebruikt voor muziekvoorstellingen. We gaan verder naar het Kasteel van Kolossi. We rijden terug naar Limassol doorheen de wijngaarden en de plantages met citroenen, sinaasappels en pompelmoezen. Bezoek aan het fort gelegen aan de oude haven. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Na het ontbijt bezoeken we een geitenboerderij waar we de kans krijgen om de traditionele productie van de bekende Halloumi kaas te volgen. Uiteraard volgt een korte degustatie. We gaan verder door naar Choirokoitia voor een bezoek aan de opgravingen van de 9000 jaar oude nederzetting. We zetten onze toer verder naar de moskee Hala Sultan Tekke, gelegen aan een zoutmeer. Flamingo’s en andere trekvogels pauzeren hier tijdens hun lange reizen naar en van hun overwinterplaats. Verder naar Larnaca voor een stop aan de Palmenboulevard Foinikoudes. Met zijn vele cafés, bars, restaurants de ideale plek voor de vrije lunch. Nadien brengen we nog een bezoek aan de prachtige Sint Lazarus kerk, één van de belangrijkste religieuze gebouwen in Cyprus. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. We starten onze excursiedag in het Troodosgebergte, op 1800 m hoogte, wat een groot deel van Cyprus beslaat. Tussen de dennenbomen, watervallen en wijngaarden bevinden zich schilderachtige dorpjes met smalle steegjes en prachtige kerken. Bezoek aan het middeleeuwse dorpje Omodos, bekend om de wijn, het zoete brood arkatena, zilver en kantwerk. We lopen binnen in het mooie klooster gelegen op het dorpsplein. Vrije tijd om te snuisteren in de verschillende winkeltjes waar je de lokale delicatessen kunt proeven en kopen. Kortom zoek, vind en proef! Na een bezoek aan een lokale wijnboer inclusief degustatie, stoppen we nog bij “Saint Nicholas of the Roof, één van de meest interessante Byzantijnse kerkjes op het eiland. Er zijn nog prachtige muurschilderingen te zien. We sluiten de dag af met een bezoek aan het prachtige authentieke dorpje Kakopetria bekend om zijn milde klimaat. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 5

  Ontbijt. Dag vrij in te vullen. Onze gids helpt u graag met praktische tips. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Ontbijt in ons hotel. Onze eerste stop is de beroemde rots van Aphrodite, de geboorteplaats van de godin van de liefde en de schoonheid. Hier zou zij uit het zeeschuim tevoorschijn zijn gekomen. We zetten onze reis verder naar het Ayios Neophytos klooster waar een aantal prachtige exemplaren van post-Byzantijnse iconen van de 16e eeuw te vinden zijn. Transfer naar Pafos, het pittoreske vissersstadje. Bezoek aan Chrysopolitissa kerk gedeeld tussen de anglicaanse en katholieke congregatie. Na de vrije lunch verkennen we de prachtig bewaarde mozaïeken in het huis van Dionysos, god van de wijn, in het archeologisch park. (UNESCO) Het eerste huis werd in 1962 bij toeval door een boer ontdekt. De villa’s waren eigendom van vooraanstaande functionarissen en de mozaïekvloeren behoren tot de fraaiste van het oostelijk Middellandse Zeegebied. We eindigen aan de Tombs of the Kings of Koningsgraven. Op onze terugweg naar Lemessos stoppen we nog even bij een familiebedrijfje dat de zoete lekkernij “Loukoumia” produceert, vergelijkbaar met Turkish delight. Een bezoek aan de merkwaardige Byzantijnse kerk Agia Paraskevi sluit onze dag af. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Ontbijt. We bezoeken Nicosia (Lefkosia), met bijna 250.000 inwoners de grootste stad van Cyprus. De hoofdstad is verdeeld en opgesplitst in een vrij (Grieks-Cypriotisch) en een bezet (door Turkije) deel. We bezoek een ambachtencentrum waar we kennis maken met een aantal lokale ambachten: pottenbakken, kantklossen, weven, … Stop aan de “Green Line” die de stad in 2 opdeelt en die bewaakt wordt door de Verenigde naties. Bezoek aan de oude binnenstad met een vrij compacte historische kern. Stadswandeling langs de Venetiaanse wallen, de Famagusta Poort, het Vrijheidsbeeld en het aartsbisschoppelijk paleis. Bezoek aan de St John kathedraal, de enige kerk in Nicosia waar de muurschilderingen overleefden. Bezoek aan het Byzantijnse museum voor een indrukwekkende iconen uit de 9e eeuw. We eindigen de voormiddag aan Laiki Geitonia, het voetgangersgebied met winkels, souvenirshops en gezellige cafés. Na de vrije lunch bezoek aan het archeologische museum van Cyprus met een verzameling van opgravingen op het eiland. Wie wil kan ken het Leventis museum nog bezoeken, een museum wat je inzicht geeft op het leven van de Cyprioten, hun klederdracht, tradities en nog veel meer. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Lemessos.

 • Dag 8

  Ontbijt. Vrije voormiddag. Vrij middagmaal. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel

 • Hotels

  Hotel Poseidonia Beach **** in Limassol

  Het hotel is gelegen aan het strand van Limassol en beschikt over een zwembad, restaurant, spacentrum mits betaling. Het is slechts 10 min lopen naar het toeristische gebied van Limassol. Alle accommodaties zijn voorzien van voldoende daglicht, beschikken over een eigen badkamer. ‘S morgens worden we verwacht voor een heerlijk Cypriotisch ontbijtbuffet. In het restaurant worden tal van internationale gerechten geserveerd. Lichte maaltijden en drankjes worden geserveerd in de snackbar aan het zwembad (mits supplement)

Vertrekdata & prijzen

 • 14/10/2021 - 21/10/2021
 • prijs per persoon € 1 385-
 • Single toeslag € 385-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Larnaca Ė Brussel (met overstap)
  - Verblijf op basis van half pension op basis van een tweepersoonkamer
  - Lokale Nederlandstalige gids
  - Toegangsgelden en degustaties vermeld in het programma
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera