• Dag 1

  Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Ajaccio. Onze chauffeur wacht ons op bij aankomst. De stichting van de Genuese stad Ajaccio dateert van 1492, toen onder het gezag van de Genuese Bank van St. George. We verkennen het oude centrum en nemen onze intrek in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt en vertrek naar Sartène, door de Corsicanen zelf beschouwd als de meest Corsicaanse stad, waar bijgeloof en vendetta een plaats hebben in het dagelijkse leven. Na een vrije lunch verder richting Bonifacio, één van de mooiste steden van Europa die op de top ligt van indrukwekkende 60 meter hoge kalkrotsen, met uitzicht op Sardinië. Als het weer het toelaat maken we een boottocht en ontdekken de adembenemende kliffen en grotten. Een treintje vervoert ons vervolgens naar de hogergelegen stad voor wat vrije tijd. Verder naar ons hotel in Porto-Vecchio waar we 2 nachten verblijven. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt en vertrek naar de col van Bavella via Solenzara en de “col de Larone”. Panorama over de “Aiguilles” en vrij middagmaal in Zonza. We vervolgen onze weg via het Ospédale massief richting zee voor een bezoek aan Porto Vecchio. Dit is de derde grootste stad van Corsica, waar de economie voorheen gebaseerd was op het winnen van zout, hout en kurk. Vandaag is het een aantrekkelijke badplaats geworden met mooie kustlijn en prachtige zandstranden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt en vertrek naar Aléria voor een bezoek aan de Romeinse site en het museum.

  We rijden verder naar Corte, de historische en culturele hoofdstad van het eiland.

  Vrij middagmaal en rondleiding door de stad in een toeristisch treintje, bezoek aan het hooggelegen stadsdeel en het museum. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Bastia.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrekken we naar de Canonica kerk, Pisaanse architectuur uit de 12de eeuw, en bezoeken we de archeologische site. Verder door naar Bastia, waar we een bezoek brengen aan de stad: de oude haven, het St-Nicolasplein… . Na het vrije middagmaal steken we de Cap Corse door met een stop op de Col de Thegime waar we een uitzicht hebben op zowel de oost- als de westkust. Verder via Patrimonio (befaamd om haar wijnen) naar Saint-Florent. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Ontbijt en vertrek naar de Balagnestreek met Ile Rousse (halte) en een bezoek aan de stad Calvi, die vanwege de zuiverheid van het water en haar rijke erfgoed, de passie is van de lokale bevolking. Het heeft een bevoorrechte en strategische ligging kortbij het vasteland (173 km van Nice) en ligt in het hart van de Middellandse Zee. Vrij middagmaal aan de haven en vervolgens vertrek voor een bezoek aan de oude dorpjes van de Balagne zoals Corbara, Pigna, Aregno, Sant’ Antonino (halte)… Dit zijn één voor één prachtig behouden hooggelegen dorpen. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Ile Rousse.

 • Dag 7

  Ontbijt en vertrek naar Porto en de wondermooie Calanques van Piana, die door de erosie de vreemdste vormen hebben gekregen en beschermd Unesco werelderfgoed zijn. Vrij middagmaal in Porto. Nadien rijden we verder naar Ajaccio via Cargèse en Sagone. Rondrit door de stad en een bezoek aan het oude Ajaccio. De stichting van de Genuese stad Ajaccio dateert van 1492, toen onder het gezag van de Genuese Bank van St. George. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Ajaccio.

 • Dag 8

  Ontbijt en vrije tijd. Aansluitend transfer naar Ajaccio voor de terugvlucht naar België.

 • Hotels

  Hotel Du Golfe *** Ajaccio

  Hotel Golfe *** Porto Vecchio

  Hotel Castellu Rossu *** Bastia

  Hotel Revellata *** Calvi

Vertrekdata & prijzen

 • 31/07/2021 - 07/08/2021
 • prijs per persoon € 1 485-
 • Single toeslag € 300-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Ajaccio Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Boottocht en treinrit in Bonifacio, treinrit en museum in Corte en toegang tot de Romeinse site in Alťria
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden voor niet vermelde uitstappen
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera