8 dagen Antalya en CappadociŽ

Cappadocië, een sprookjesachtige omgeving en een absolute must op je bucket list! Een wonderbaarlijk natuurfenomeen dat tot het UNESCO werelderfgoed geklasseerd werd. Eens je er bent geweest, vergeet je nooit meer de prachtige rotsformaties in de meeste bizarre vormen en maten, de verborgen ondergrondse steden tot wel 11 verdiepingen diep. In sommigen werden zelfs officiële gebouwen en huizen uitgehouwen. Tijdens deze rondreis word je ondergedompeld in Turkse tradities, de turkse cultuur en de prachtige natuur. Hoşgeldiniz!

 • Dag 1

  Vlucht naar Antalya vanuit Brussel. Op de luchthaven word je opgewacht door onze Nederlandstalige begeleider. Transfer naar uw hotel in Antalya voor het avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt vertrekken we richting Cappadocië, één van werelds grootste wereldwonderen. We reizen door het Taurusgebergte naar Konya en brengen een bezoek aan het “Mevlana Museum“.

  Mevlana wordt als één van de grote islamitische filosofen gezien. Hij is de oprichter van de orde van de dansende Derwisjen. In de Seltsjoekenperiode had deze orde vele aanhangers. Na het ontstaan van de Turkse republiek werd de orde echter verboden. Het enige wat nu nog rest, is het museum. Net voor Aksaray zien we de beroemde Sultanhan-Keravanserai. Dit imposante gebouw, dat veel weg heeft van een vesting, werd in de 13e eeuw onder Alaeddin Keykubat I gebouwd en ligt midden in het dorp. Keravanserai waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en zijn gesitueerd langs de oude handelsroutes. Ze liggen steeds zo’n 40 kilometer uit elkaar, precies de afstand die een kameelkaravaan per dag ongeveer kon afleggen. In de middag rijden we over de hoogvlakte verder naar Cappadocië voor het avondmaal en de overnachting in Cappadocië.

 • Dag 3

  Ontbijtbuffet in ons hotel. Vandaag genieten we van een intensieve dagexcursie naar het sprookjesachtige tufsteenlandschap, dat is ontstaan door erupties van lava uit de vulkanen “Erciyes“ en “Hasan Dag“. Mede door erosie zijn er talrijke markante rotsformaties in een bijzonder maanlandschap ontstaan. We beginnen de excursie met een bezoek aan de onderaardse stad “Kaymakli“. In de tijd van de Arabische belegering hebben de bewoners hun toevlucht gezocht en gevonden in deze ondergrondse stad. Daarna bezoeken we “Göreme“, opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen met haar talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco’s. Je zult je tijdens de diverse fotostops op een andere planeet wanen. Je voorziet best goede wandelschoenen want we doen vandaag alles te voet. Avondmaal en overnachting in Cappadocië.

  Facultatief: ballonvaart. Dé beste manier om het prachtige landschap te bewonderen , is een ballonvaart. Prijs ter plaatse te bekijken met onze gids.

 • Dag 4

  Na het ontbijt rijden we naar “Pasabag“. Hier is het dal van de Monniken en begint de wandeling die je naar “Zelve“ leidt. In Zelve bezoeken we 3 verschillende dalen, waarna we verder gaan naar het Witte Dal of het dal waar de beroemde kameel van tufsteen te zien is. Aan het einde van de middag staat een bezoek aan een tapijtknoperij op het programma. Avondmaal en overnachting in Cappadocië.

 • Dag 5

  Ontbijt. We rijden door de prachtige natuur terug naar de Antalya. Onderweg worden we ondergedompeld in de Turkse cultuur. Avondmaal en overnachting in Antalya.

 • Dag 6

  Ontbijt in ons hotel. U begint de dag met een bezichtiging van de beroemde antieke stad Perge. Aansluitend rijden we naar Antalya, waar de onder andere een lokale “Turkse Markt“ bezoeken. Op deze typisch oriëntaalse markt vindt u onder andere kruiden, specerijen, groente, fruit en misschien ook wel wat souvenirs. Verder brengen we een bezoek aan een betoverend mooie waterval. In de loop van de middag komen we aan in een juwelierscentrum, waarwe de vervaardiging van handgemaakte sieraden kunnen bekijken. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Ontbijt in het hotel. Op het programma staat vandaag een bezichtiging van het beroemde Romeinse theater “Aspendos“. Dit theater is één van de best bewaarde Romeinse theaters in de wereld. We sluiten de dag af met een boottocht. Deze tocht vaart tot aan de zee waar de rivier uitmondt. Op de rivier genieten we ook van een lunch. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 8

  Ontbijt. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Brussel.

 • Hotels

  Hotel Holiday Inn Antalya ****(*)

  De Holiday Inn Antalya ligt in Lara. Het hotel heeft een buitenbad, een zonneterras en prachtig uitzicht op de zee. In het hotel is ook een Starbucks Café gevestigd. De kamers zijn voorzien van alle modern comfort. Er is overal wifi voorzien. De stad Antalya ligt op 9 km van het hotel en ook de luchthaven is vlakbij. We voorzien er ontbijt en avondmaal.

  Hotel Best Western Cappadocië ****(*)

  Dit prachtige hotel is gelegen in het midden van een weelderige tuin vlakbij de rotsformaties van Cappadocië. De kamers hebben een parketvloer en vloerverwarming en zijn ingericht in warme kleuren. Ze beschikken over een flatscreen-tv, een zithoek en een minibar. Je kan genieten van een uitgebreid ontbijt, bereid met seizoensgebonden ingrediënten. Je kan zowel binnen als buiten op het terras van uw maaltijden genieten , afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vertrekdata & prijzen

 • 03/09/2021 - 10/09/2021 € 549-
 • 14/10/2021 - 21/10/2021 € 629-
 • single toeslag € 175-
 • prijs per persoon € 1 260-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Antalya Ė Brussel
  - Rondreis met comfortabele autocar met airco
  - Onze Nederlandstalige gids ter plaatse
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  - Luchthaventaksen, BTW en garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden en ballonvaart CappadociŽ
  - Visum Turkije (+/-50 euro online aan te vragen)
  - Middagmalen, dranken
  - Persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en bijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera