7 dagen Tirol

Klaar voor het echte bergachtige Oostenrijk? Deze reis is een absolute aanrader. Machtige bergtoppen, wilde kloven en authentieke landschappen van de natuurparken en het nationale park Hohe Tauern nodigen je uit het `hart van de Alpen` te ontdekken. De overweldigende schoonheid van de derde grootste deelstaat van Oostenrijk is spectaculair. Tirol heeft maar liefst 500 bergtoppen die meer dan 3.000 meter boven het zeeniveau uitsteken.

 • Dag 1

  Busrit naar Oostenrijk. Aankomst in het hotel. Check-in. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt in het hotel. We starten de dag met een relaxerende boottocht op het grootste meer van Tirol, de Achensee. Vrije lunch nemen we in Pertis au. In de namiddag bezoeken we het Tiroler Steinölmuseum, gelegen in een “glazen berg”. Rondleiding over de oorsprong, betekenis en toepassing van de Tiroler steenolie. Nadien gaan we terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. Vandaag staat de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, op ons programma. Wandeling door het voetgangersgebied, bezoek aan de Swarowski winkel. Na de vrije lunch rijden we door naar Hall, de best bewaarde oude stad in Tirol. Van de 13e tot de 20e eeuw was Hall het internationale knooppunt voor zoutwinning en economisch enorm belangrijk voor NoordTirol. Bovendien kreeg de stad in de 15e eeuw het recht om munten te slaan. Dit gebeurde in de burcht Hasegg, wat tegenwoordig een muntenmuseum is. In de namiddag zoeken we het avontuur op, 1880 m boven de zeespiegel. Een kabelbaan brengt ons naar de Wiedersberger Horn. Geniet van het prachtige zicht op de omringende bergen en de Alpbach vallei. Vrije tijd om te genieten van de natuur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Ontbijt in het hotel. We maken een rit met de Zillertalbahn stoomtrein, een bijzondere ervaring. Adem de nostalgische geur in van kolen en stoom. Geniet van een 1.5u durende rit in deze 119 jaar oude locomotief door de idyllische Zillertal vallei. Rond de middag komen we aan in Mayrhofen, gelegen aan het einde van de vallei. Vrije tijd voor de lunch en bezoek van dit mooie stadje. In de namiddag wacht een culinaire ervaring jullie op in een zuivelmakerij. Hier wordt dagelijks verse hooimelk tot kaas, boter, yoghurt en andere producten verwerkt. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 5

  Na het ontbijt bezoeken we het Tratzberg kasteel. Het indrukwekkende kasteel tussen Jenbach en Schaz stamt uit de 13e eeuw en was oorspronkelijk een grensvesting ter bescherming tegen Beieren. Na de wederopbouw in opdracht van de Fugger handelsfamilie, deed het gebouw vanaf het jaar 1600 dienst als Tiroler kasteel. Tijdens de onvergetelijke rondleiding door het kasteel nemen we u mee in het leven van de “edelen” die hier hebben gewoond. In de namiddag bezoeken de het kleinste dorpje van Oostenrijk, Rattenberg. Ontdek één van de mooiste stadjes in het hart van de Alpen. Met een kasteel dat afstamt uit de 10e eeuw en oude huizen met kleurrijke gevels, heeft Rattenberg een middeleeuwse flair. We sluiten de dag af met een bezoek aan een professioneel glasblazer. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Ontbijt in het hotel. Dagexcursie naar Kitzbühel, één van de meest populaire skigebieden in Oostenrijk met een skigeschiedenis van meer dan 125 jaar. We kuieren door het pittoreske oude stadscentrum. Onderweg naar onze volgende stop, houden we halt aan het moerasmeer Schwarzsee. Hier heb je een fantastisch zicht op de indrukwekkende bergketen “Wilder Kaiser”. In de namiddag mogen we terug gaan proeven. We worden ondergedompeld in de fascinerende wereld van de grootste distillerie van Tirol. We starten met een video, rondleiding en nadien een degustatie van de huisgemaakte likeuren. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Na het ontbijt , terugrit naar huis. Onderweg lassen we verschillende stops in. Over de Duitse snelwegen gaat het verder richting België. Verder naar uw afspraakplaats.

 • Hotel

  Hotel Alphof **** in Alpbach

Vertrekdata & prijzen

 • 10/07/2022 - 16/07/2022
 • Prijs € 1 025-
 • Single toeslag € 175-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Alpachtal kaart
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera