7 dagen Schotland mét Royal Tattoo

• Een wereld vol geschiedenis, traditie en stijl

• Inclusief Military Tattoo, de spectaculaire militaire parade op het verlichte voorplein van het kasteel

 • Dag 1

  Via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen richting Amsterdam. Gelegenheid tot middagmaal. Verder naar IJmuiden voor inscheping op de ferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor de overnachting aan boord is aangewezen.

 • Dag 2

  Ontbijtbuffet aan boord. Na aankomst in Newcastle upon Tyne rijden we noordwaarts en maken een fotostop in South Queensferry waar we genieten van een spectaculair zicht op de beide wereldberoemde Forth Bridges. Nadien door naar ons hotel voor wat vrije tijd, voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. We rijden richting Glamis voor een bezoek aan Glamis Castle, de geboorteplaats van de koningin-moeder en de plaats waar de Britse koninklijke familie ook regelmatig resideert. Het kasteel heeft diverse torens, meters dikke muren, rijk ingerichte woonvertrekken, harnassen en wapentuig. Vrij middagmaal. Nadien rijden we door richting Pitlochry, een bedrijvig stadje waar we kennismaken met lokale specialiteiten en genieten van een Whiskyproeverij. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Na het ontbijt vertrekken we richting Edinburgh voor een bezoek aan de twee delen van de Schotse hoofdstad. De oude stad of Old Town, die zich uitstrekt van het kasteel bovenop een vulkanische rots, via de Royal Mile en zijstraten, tot het koninklijk paleis Holyrood House. De nieuwe stad of New Town, met onder meer de musea in classicistische stijl, die Edinburgh de bijnaam gaven “Athene van het noorden” en het Scott Monument, dat versierd is met figuren uit de romans van Sir Walter Scott. 

  Vrij avondmaal. ’s Avonds gaan we richting het kasteel en wonen we de Royal Edinburgh Military Tattoo bij. Op het voorplein van het sprookjesachtige kasteel vindt het muzikaal festijn plaats met internationale militaire bands en het Schotse regiment gehuld in Schotse kilt en bewapend met een doedelzak. Afrikaanse en Chinese dansers en getalenteerde zangers bezorgen het publiek kippenvel. De finale gaat gepaard met een magisch vuurwerkspektakel. Terug naar ons hotel in Peebles voor overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrekken we richting Edinburgh voor een bezoek aan de twee delen van de Schotse hoofdstad: de oude stad of Old Town, die zich uitstrekt van het kasteel bovenop een vulkanische rots, via de Royal Mile en zijstraten, tot het koninklijk paleis Holyrood House en de nieuwe stad of New Town, met onder meer de musea in classicistische stijl, die Edinburgh de bijnaam gaven “Athene van het noorden” en het Scott Monument, dat versierd is met figuren uit de romans van Sir Walter Scott. Vrij avondmaal. ’s Avonds gaan we richting het kasteel en wonen we de Royal Edinburgh Military Tattoo bij. Op het voorplein van het sprookjesachtige kasteel vindt het muzikaal festijn plaats met internationale militaire bands en het Schotse regiment gehuld in Schotse kilt en bewapend met een doedelzak. Afrikaanse en Chinese dansers en getalenteerde zangers bezorgen het publiek kippenvel. De finale
  gaat gepaard met een magisch vuurwerkspektakel. Terug naar ons hotel in Peebles voor overnachting.

 • Dag 6

  Ontbijt. Door Dumfries en Galloway rijden we naar Gretna Green. Vrij middagmaal aan het beroemde Old Blacksmith House. We rijden Engeland terug binnen. Door de Pennines, evenwijdig aan de Muur van Hadrianus, rijden we terug richting Newcastle. Inscheping, avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor de overnachting aan boord is aangewezen.

  Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen.

 • Dag 7

  Engels ontbijt aan boord. Aankomst in IJmuiden. Via de Nederlandse en Belgische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

 • Hotels

  Peebles Hydro Hotel **** in Peebles

  Het Peebles Hydro ligt prachtig, midden tussen schitterende tuinen, in de grensstad Peebles. Dit charmante, historische hotel beschikt over een binnenbad, een spa, een fitnessruimte en een restaurant. Elke kamer in het Peebles Hydro heeft een klassiek interieur afgewerkt in licht-gekleurde tinten. Alle kamers beschikken over gratis WiFi, een televisie, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer.

Vertrekdata & prijzen

 • 14/08/2022 - 20/08/2022
 • Prijs € 1 180-
 • Single toeslag € 150-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - De overtocht IJmuiden-Newcastle h/t in tweepersoonsbinnenhut
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer (dag 4 middagmaal ipv avondmaal)
  - Toegang Glamis Castle, Scone Palace en het Royal Edinburgh Military Tattoo spektakel
  - Whisky- en ginproeverij.
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toe gangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
 • Reisdocumenten
  Ł Engelse pond

  geldig internationaal paspoort
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera