8 dagen Noord & Zuid Wales

De pure schoonheid van het wildste zusje van Engeland. Het is dichterbij dan je denkt!

Wales is veelal het vergeten kindje van het Verenigd Koninkrijk. Onterecht, want de onontgonnen natuur,
gecombineerd met pittoreske dorpjes en de prachtige taal, maakt deze regio tot een paradijs in Noord-Europa.
De onwerkelijke leegte en ruimte van Wales wordt enkel opgevuld door de overal grazende schapen.
Puur natuur en puur genieten dus!

 • Dag 1

  Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden over de Engelse autowegen rond Londen door richting Wales. Onderweg maken we een korte stop voor vrij middagmaal. Verder naar ons hotel in Llanberis voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. Wales staat bekend om hun geweldige spoorwegen - vandaag hebben we de kans om er 2 te verkennen! In de voormiddag ervaren we de enige tandradbaan van het Verenigd Koninkrijk, de Snowdon Mountain Railway. Het hoogste station van de tandradbaan ligt net onder de top van de berg Snowdon. We gaan aan boord van de trein in het dorp Llanberis. Het spoor van de stoomtrein heeft een lengte van 7,6 kilometer en het hoogteverschil is bijna 1.000 meter met in totaal zes stations tot aan de top. Het is een schitterende route door de bergen met op elk station een mooi uitzicht. In de namiddag beleven we een fantastische rit langs het meer van Padarn, midden in het hart van Snowdonia. De reis voert ons langs het 13eeeuwse kasteel Dolbadarn over de mogelijk kortste rivier van Groot-Brittannië en langs de tweelingmeren van Llanberis. Vanaf Llanberis rijdt de trein non-stop door het Padarn Country Park en Penllyn, en biedt een prachtig uitzicht op Snowdon, de hoogste piek in Engeland en Wales. In de late namiddag terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Na het ontbijt vertrekken we naar misschien wel het meest indrukwekkend kasteel van Wales, Conwy Castle. Edward zag dit kasteel als de parel van zijn ‘Iron Ring’ en besteedde dan ook 15.000 Britse ponden hieraan uit wat in die tijd heel veel geld was. Conwy is niet als alle andere kastelen opgebouwd in meerdere muren. De buitenste muur is en was zo indrukwekkend dat het niet genoodzaakt was nog binnenmuren te bouwen. Een bezoek aan Conwy is zeker de moeite waard. Vrij middagmaal. In de namiddag vertoeven we in Conwy, een middeleeuws stadje met stadsmuren die nog bijzonder mooi intact gebleven zijn, gelegen aan de kust van Noord-Wales. We maken een wandeling door de oude stad, volledig ommuurd en gedomineerd door Conwy Castle, langs Castle Street en het kleinste huis van Groot-Brittannië naar Plas Mawr. Tijdens een rondleiding zullen we zien dat dit huis het best bewaarde herenhuis uit het Elizabethaanse tijdperk is. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. We rijden naar het plaatsje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwlllantysiliogogogoch, een dorpje met de op één na langste naam ter wereld. Het betekent: De kerk van St.-Mary in een smal dal bij de witte hazelaar, niet ver van de snelstromende draaikolk en de kerk van St.-Tysilio bij de rode grot. Vrije tijd en vrij middagmaal. In de namiddag gaan we aan boord van de Llanberis Lake Railway. Beginnend bij Gilfach Ddu, voert de reis ons langs het 13e-eeuwse Dolbadarn Castle. Vanaf hier rijdt de trein non-stop door het Padarn Country Park en sluit zich aan bij de 1845 leisteenspoorweg die langs de oevers van Lake Padarn naar Penllyn loopt en een prachtig uitzicht biedt op Snowdon, de hoogste berg van Engeland en Wales. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt verlaten we het Noorden van Wales en rijden Zuidwaarts. Onze eerste stop is Portmeirion, met een bezoek aan Portmeirion Village. Hier bouwde de vooruitziende architect Sir Glough WilliamsEllis een dorpje voor zichzelf in Italiaanse stijl, als middelpunt van een wilde, exotische tuin. Vrij middagmaal. Verder door naar het centrum van de universiteitsstad en badplaats Aberystwyth, met haar levendige promenade, een bijzondere Victoriaanse tramlijn en veel bedrijvigheid bij het havengebied. Bij aankomst rijden we met een treintje door de groene Vale of Rheidol  naar Devil’s Bridge, dat bekend staat om de drie bruggen die over elkaar zijn gebouwd. Verder door naar onze tweede verblijfplaats, Swansea voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Ontbijt. We vertrekken richting Gower. U zal al snel ondervinden waarom het 29 km lange schiereiland als eerste is benoemd tot het Gebied van Bijzondere Natuurlijke Schoonheid van het Verenigd Koninkrijk. Open heides, zoutmoerassen en mooie stranden. We ontdekken er ook vele historische kerken, kastelen en prehistorische begraafplaatsen. We brengen een bezoek aan het Gower Heritage Centre, gebaseerd rondom een 800-jarige watermolen, met handwerkwinkels en theehuizen. Lunch inbegrepen. In de namiddag genieten we van een rondrit door de prachtige regio tot aan Rhossili Bay, uitgeroepen tot een van de beste stranden van Europa. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Na het ontbijt vertrekken we richting Cardiff, de hoofdstad van Wales. We starten met een ontspannende boottocht rond Cardiff Bay en kunnen genieten van de sfeer en het prachtige landschap. We zien ook enkele monumenten zoals Cardiff Castle. Vrij middagmaal. In de namiddag gaan we naar de Koninklijke Munt, voor een exclusief bezoek. Voor de eerste keer in hun 1000 jaar oude geschiedenis, krijgen we een blik achter de schermen en ervaren we de geluiden en geuren van duizenden glinsterende munten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 8

  Ontbijt. We verlaten het zuiden van Wales en rijden langsheen de Cotswolds, met prachtige landschappen naar Gloucester. Kort bezoek aan deze stad met een unieke geschiedenis. Gloucester werd in 1948 door de Romeinen gesticht en werd toen Glevum genoemd. Verder door naar Dover voor de overtocht naar Calais. Over de Franse en Belgische autosnelwegen naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

 • Hotels

  Royal Victoria Hotel *** in Llanberis

  Hotel Mercure Swansea *** in Swansea

Vertrekdata & prijzen

 • 20/06/2022 - 27/06/2022
 • prijs per persoon € 1 225-
 • Single toeslag € 230-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Overtochten Calais Ė Dover heen en terug
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd
  en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Bezoek aan Conwy Castle, Plas Mawr, Portmeirion Village en Gower (incl lunch)
  - Treinrit Snowdon Mountain Railway en Llanberis Lake Railway
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
 • Reisdocumenten
  - geldig internationaal paspoort
 • Munten
  - Britse ponden
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera