6 dagen Adriatische Riviera

Een veelzijdig vakantieoord. 

Een mooi landschap, gezellige plaatsen en heerlijke stranden. Aan de Adriatische kust vind je het allemaal! Breng een bezoekje aan de stijlvolle plaats Riccione of ga naar het overbekende Rimini, waar je kunt genieten van mooie bezienswaardigheden. Op de stranden van de Adriatische kust kun je heerlijk zonnebaden en als je zin hebt in afkoeling is een duik nemen in de diepblauwe zee de beste oplossing.

 • Dag 1

  Lijnvlucht vanuit Brussel naar Bologna. Op de luchthaven wacht de autocar ons op. We vertrekken richting Rimini met stop in Bertinoro, een middeleeuws dorpje. Het wordt om deze reden ook wel eens het ‘balkon van Romagna’ genoemd. Bertinoro staat ook bekend als “citta del vino” en “citta dell’ospitalita. Restanten van het middeleeuws Bertinoro vinden we terug in het kasteel dat rond het jaar 1000 gebouwd werd. Uniek voor Bertinoro is de Colonna delle Anelle of ‘kolom van gastvrijheid’ met in totaal 12 ringen die symbool staan voor de gastvrijheid van de stad. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. In de voormiddag rijden we naar Gradara voor bezoek aan het kasteel en de oude stad. Vrij middagmaal. In de namiddag uitstap naar San Marino, een van de kleinste landen ter wereld. Het op vier na kleinste land ter wereld, om precies te zijn. Deze microstaat is de enige overlevende staat van Italie’s voormalige (een zeer machtige) stadstaat netwerk en is tevens de oudste soevereine staat ter wereld, en de oudste republiek, uit 301 na Christus. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Vrije voormiddag voor wandeling of strand. Vrij middagmaal. In de namiddag uitstap naar Urbino, een van de elegantste steden uit de renaissance. Het historisch centrum, UNESCO-Werelderfgoed, is nog steeds zoals het werd ontworpen door de beroemde krijgsheer en hertog Federico da Montefeltro in de 15de eeuw. De middeleeuwse stad ligt boven op een heuvel en wordt omringd door een dikke stadsmuur. Bezoek aan het geboortehuis van Raffaelo en het Palazzo Ducale. Tegen de avond terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Na het ontbijt vertrekken we naar Ravenna voor een geleid bezoek aan de stad: San Apollinare in Classe San Vitale, Mausoleum van Galla Placidia, de Dom, het Battisterio en het graf van Dante. Gelegenheid tot middagmaal in Ravenna. In de namiddag rijden we door naar Cesenatico, voor kennismaking en vrije tijd. Door naar Rimini voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Ontbijt. Vertrek naar het oude Verucchio met zijn kasteelruïne, verder naar San Leo:  een oude vesting met stoere burcht op een steile rots. Vrij middagmaal. Nadien door naar Rimini voor vrije tijd. Transfer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

 • Dag 6

  Ontbijt en vrije tijd. Aansluitend transfer naar Bologna voor terugvlucht naar België.

 • Hotel

  Hotel Ascot & Spa **** in Rimini

  Hotel Ascot & Spa ligt direct aan het strand in Rimini. Dit hotel heeft een wellnesscentrum, een buitenzwembad met zeewater en een eigen tuin met een zonneterras. Het ontbijt is een uitgebreid buffet. Het heeft moderne kamers met gratis WiFi, elegant meubilair en airconditioning. U kunt ontspannen in de spa, met onder meer een hot tub, een sauna, een stoombad en belevenisdouches.

Vertrekdata & prijzen

 • 03/10/2020 - 08/10/2020
 • prijs per persoon € 875-
 • single toeslag € 90-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  Internationale vluchten Brussel Ė Bologna Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera