6 dagen Wenen

• Weinig steden hebben een klassiekere uitstraling dan Wenen

• Prachtige architectuur, mooie muziek, kunst en romantiek

 • Dag 1

  Via Antwerpen naar Aken voor een vrije koffiepauze. Verder langs Keulen en Frankfurt naar Spessart. Gelegenheid tot middagmaal. Vervolg van onze weg langs Nurnberg richting Passau tot aan ons overnachtingshotel. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt vertrekken we richting Melk waar we een bezoek brengen aan het mooiste barokke klooster van Oostenrijk, zeg maar van Europa, met zijn gouden kerk, de schitterende uitkijktoren en nog zoveel meer. Nadien trekken we verder naar onze eindbestemming met vrij middagmaal onderweg. Met de autocar maken we een korte rit om een eerste blik te werpen op de prachtige gebouwen langs de ring in Wenen. Nadien een korte wandeling met bezoek aan de Karlskirche. Vervolgens met de autocar via het Hundertwassserhaus en het Prater naar de Donauturm voor het avondmaal. Het restaurant biedt een panoramisch uitzicht en draait lichtjes om zijn as! Overnachting in ons hotel.

 • Dag 3

  Na het ontbijt in het hotel brengt de autocar ons naar de Maria Theresienplatz waar onze wandeling door de oude stad met zijn kleine straatjes en vele verhalen begint. We bezichtigen onder meer de Hofburg, de Graben, de Jodenplatz, het Ankeruur, het Mozarthuis en de Stephansdom, we brengen een bezoek aan de Kaisergruft. Vrij middagmaal. Nadien wandelen we door de Burggarten met de standbeelden van Kaiser Franz Josef , van W. A. Mozart enz. We bezoeken de Augustinerkirche en de Hofburg met zijn zilver- en porseleinkamers, het Sisi museum en de Keizerlijke appartementen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Ontbijt. Uitstap door het idyllische Wienerwald, we houden halt bij het stift Heiligenkreuz en het voormalig jachtslot, nu klooster, Mayerling. Daarna bezoeken we het verkeersvrije stadje Baden bei Wien met mogelijkheid tot het nemen van een vrij middagmaal. Terug in Wenen is er gelegenheid tot kuieren op de Naschmarkt of vrije tijd. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrekken we naar het wondermooie kasteel Schönbrunn en zijn tuinen voor een bezoek. Tegen de middag brengt onze autocar ons naar de Naschmarkt voor een vrij middagmaal. Nadien maken we een wandeling langs de mooiste gebouwen op de ring: het Parlement, het Rathaus, het Burchtheater tot bij het monument van Keizerin Elisabeth (Sisi) in de Volksgarten. Als afsluiter van het bezoek aan Wenen wandelen we door de tuinen van het Belvedere. Avondmaal in het centrum. Overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Na het ontbijt verlaten we Wenen en rijden we terug via de Oostenrijkse en Duitse autosnelwegen waar er mogelijkheid is tot het nemen van een vrije lunch en diner onderweg. Terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

 • Hotels

  Hotel onderweg ***

  Hotel Ananas **** in Wenen

  Hotel Ananas is een stadshotel van de hogere middenklasse en ligt aan de Ringstraße en de Naschmarkt. In de nabije omgeving vindt u vele koffiehuizen en artistiek vormgegeven gebouwen, waaronder het Hundertwasserhaus. De stijlvol ingerichte kamers zijn voorzien van badkamer met wc, haardroger, telefoon, satelliet-/kabeltelevisie, radio, minibar/koelkast, airconditioning en een huurkluis. Het hotel beschikt over een goed restaurant “Zum Moser”. U krijgt Weense specialiteiten geserveerd, zoals de legendarische Tafelspitz dat het lievelingsgerecht van keizer Franz Josef was.

Vertrekdata & prijzen

 • 08/05/2022 - 13/05/2022
 • 02/10/2022 - 07/10/2022
 • prijs per persoon € 840-
 • Single toeslag € 205-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer.
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Alle toegangsgelden en Weens concert
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera