6 dagen Herfstcruise

Een ‘must’ voor iedere levensgenieter!
Overdag varen is meer genieten van het uitzicht.


 • Dag 1

  Via Antwerpen en Lummen rijden we naar Mainz waar we rond de middag inschepen aan boord van de MS Olympia. In Mainz kunnen we de binnenstad met haar vele historische gebouwen en monumenten bezichtigen. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz. Avondmaal en overnachting aan boord.

 • Dag 2

  Tijdens ons ontbijt vertrekt het schip richting Rüdesheim, waar we na een anderhalf uur varen aanmeren. Rüdesheim is een geliefde toeristenplaats en heeft van alles te bieden. Mogelijke bezoeken zijn het ‘Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett’ of met de kabelbaan naar het uitzichtpunt boven de stad. In de beroemde ‘Drosselgasse’ treffen we vele gezellige ‘Weinstuben’ aan. In de middag varen we verder door het gebergte van het fraaie Rijndal. Na een indrukwekkende cruise met de passage van de bekende Lorely doen we het bekende toeristen- en wijnstadje Boppard aan. Avondmaal en overnachting aan boord.

 • Dag 3

  Ontbijt. Vrije voormiddag in Boppard. Rond de middag varen we van Boppard naar Koblenz, waar we in de namiddag aanmeren. Koblenz, één van de mooiste en oudste steden van Duitsland met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Kerken, kastelen, paleizen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden. Een avondbezoek aan deze oude stad is zeker een aanrader! Avondmaal en overnachting aan boord.

 • Dag 4

  Ontbijt. Vertrek van Koblenz richting Andernach, waar aankomst voorzien is in de vroege voormiddag. In het gezellige centrum van deze voormalige Keltische vesting zijn achter de nog deels in tact gebleven stadsmuren veel overblijfselen uit die tijd terug te vinden. Vrije namiddag in de stad. Avondmaal en overnachting aan boord.

 • Dag 5

  Vroeg in de ochtend meren we aan in Keulen. Wij genieten van ons ontbijt aan boord. Nadien ganse dag om de stad te bezichtigen. De Dom in Keulen is wereldberoemd. Rondom deze imposante kathedraal bevinden zich prachtige winkelstraten en tal van bezienswaardigheden zoals het parfumhuis 4711 en het aan de Rijn gelegen Schokoladenmuseum. ’s Avonds korte vaart richting Monheim am Rhein. Avondmaal en overnachting aan boord.

 • Dag 6

  Wij genieten nog van ontbijt aan boord. We verlaten het schip en hebben nog even tijd om de stad te verkennen. Monheim am Rhein is een stad met meer dan 850 jaar geschiedenis en heeft een sfeervolle ommuurde Altstadt, met diverse gezellige restaurantjes en café’s. Nadien rijden we terug richting België.

 • Het schip

  Dit elegant-gezellige schip, met een capaciteit voor 96 passagiers, vaart naast de Rijn en de zijrivieren ook op de Donau en de Nederlandse en Belgische waterwegen. Het schip is in 2016 geheel gerenoveerd en het beschikt over een ruime lounge met bar, waar u rustig kunt zitten en genieten van het uitzicht of van uw drankje onder het genot van livemuziek. In het ruime en uitnodigende restaurant met grote ramen, geniet u van de kookkunsten van onze ervaren keukenbrigade. Het schip is in 1984 in Sliedrecht gebouwd. Mede door de recente renovatie voelt het schip
  licht, modern, warm en zeer welkom aan. Alle hutten beschikken over één of twee losse bedden, een flatscreen tv en vanzelfsprekend een privé badkamer met douche, wastafel en toilet, en een individueel regelbare airconditioning. Tevens beschikken de kamers over een comfortabele zitgelegenheid.

Vertrekdata & prijzen

 • 27/10/2019 - 01/11/2019
 • Prijs bovendek € 639-
 • Prijs benedendek € 579-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en
  airco
  - Verblijf op basis van vol pension in een tweepersoonskajuit
  - Welkomstcocktail
  - Vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
  - Baan en haventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Fooien (7 EUR per nacht per persoon)
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Gids
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
 • Extra informatie
  Enkel opstap Assenede, Oostende, Gentbrugge, Antwerpen & Lummen mogelijk voor deze reis
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera