5 dagen Venetie

Kleurijke huisjes weerspiegelen in Canal Grande.

 • Dag 1

  Lijnvlucht van Brussel naar Venetie. We gaan richting San Marco voor kennismaking met het plein en de basiliek. Dit levendige plein is al meer dan 10 eeuwen het middelpunt van Venetie. Door naar het Dogenpaleis met de ‘brug der zuchten’ en de Campaniletoren. Hoewel het plein al van het begin af aan het kloppend hart van de stad was, kreeg het in de zestiende eeuw pas echt de grandeur zoals wij die nu nog kunnen aanschouwen. De basiliek werd fraaier en fraaier, er werd van alles bijgebouwd, van La Zecca (de munt) tot de bibliotheek, van La Torre dell’Orologio tot de zuilen bekroond met leeuwen, het symbool van San Marco en Venetie. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. Deze voormiddag brengen we een bezoek aan de grote kunstcollectie in de Accademia. Hier vinden we de grootste en mooiste verzameling Venetiaanse kunst van de 14de tot de 18de eeuw met meesterwerken uit de renaissance, barok en rococo. Het gebouw, vlak bij de gelijknamige brug, was eigendom van de Scuola della Carita. Vrij middagmaal. Bezoek aan Peggy Guggenheim, een belangrijk museum in Italie voor Amerikaanse en Europese kunst uit de eerste helft van de 20e eeuw. De collectie is verzameld door Peggy Guggenheim, een nichtje van Solomon Guggenheim, de grondlegger van het gelijknamige museum in New York. Nadien bezoek aan de Frarikerk en de scuola grande di San Rocco. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. Vandaag maken we een mooie eilandentrip. We beginnen met Torcello, het moedereiland van Venetie. Op het groene en wat moerassige eiland wonen slechts zo’n twintig mensen. De beste Byzantijnse mozaieken ter wereld vinden we in het oudste gebouw van de lagune, de basilica van Santa Maria Assunta uit het jaar 639. Door naar Burano, beroemd vanwege de vrolijk gekleurde huizen. We brengen een bezoek aan Francesco, waar we alles te weten komen over het maken van maskers. Vrij middagmaal. In de namiddag door naar het laatste eiland Murano, het eiland van de glasblazers. De meeste ateliers bevinden zich aan de Fondamenta dei Vetria, de Kade van de Glasblazers. Deze glasblazers hadden oorspronkelijk hun thuisbasis in Venetie maar verhuisden eind dertiende eeuw naar Murano omdat het gevaar op brand steeds groter werd. We maken een stop bij een glasblazer en zien ze aan het werk in hun atelier. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Na het ontbijt starten we de dag met een bezoek aan het museum Correr, dat de unieke Venetiaanse geschiedenis verteld, in beelden, schilderijen, munten, kaarten en bijzondere voorwerpen. Vrij middagmaal in de stad. Nadien bezoek aan Ca d’oro, het Gouden Huis. Het is een van de meest bijzondere palazzi van Venetie, met veel Byzantijnse invloeden en een prachtig uitzicht op het Canal Grande. De rest van de namiddag vrije tijd om te shoppen of om zelf de geliefde stad verder te ontdekken. Avondmaal in de buurt van San Marco. Als afsluiter van de dag wonen we een concert bij, The Four Seasons by Antonio Vivaldi (of gelijkwaardig).

 • Dag 5

  Ontbijt. Vertrek en bezoek aan het Joodse getto. Venetie heeft de twijfelachtige eer over het oudste getto van Europa te beschikken. In 1516 besloot de Raad van tien - de regering van Venetie - dat alle joden voortaan op een klein eilandje in de wijk Cannaregio moesten wonen. Op dit eilandje stond ooit een ijzergieterij - getto in het Venetiaans - en daarom werd de plek getto genoemd. Tegenwoordig kennen we het als het Ghetto Nuovo. Nadien bezoek aan de Chiesa dei SS. Giovanni e Paolo, oftewel de San Zanipolo in de Venetiaanse volksmond. Het is een van de grootste kerken in de stad, een groot bakstenen gebouw in de Gothische stijl en de tegenhanger van de Frarikerk. Vrij middagmaal in de omgeving. Als laatste houden we halt bij het ‘T Fondaco dei Tedeschi’, een luxueus shoppingcenter aan de voet van de Rialtobrug. Perfect voor shopaholics of liefhebbers van uitzonderlijk mooie interieurs, maar zelfs voor mensen die dat allemaal maar niets vinden raden we aan om even een bezoekje te brengen. Op het dakterras van dit shoppingcenter krijgen we immers de beste uitzichten over Venetie voorgeschoteld. Nadien transfer naar de luchthaven van Venetie voor de terugvlucht naar Belgie.

 • Hotel

  Hotel Michelangelo **** in Mestre

  Het hotel ligt op een steenworp afstand van het voetgangersgebied in het centrum van Mestre, dicht bij Venetie. Het hotel wordt omgeven door een mooie tuin, waar u kunt ontspannen en zonnebaden of genieten van een drankje. Overal in het hotel is WiFi beschikbaar. De rookvrije kamers zijn geluiddicht en hebben een klassieke inrichting.

Vertrekdata & prijzen

 • 24/02/2020 Ė 28/02/2020
 • Prijs € 830-
 • single toeslag € 105-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė VenetiŽ Ė Brussel
  - Transfers per autocar en vaporetto
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  - Eilandentocht en concert
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera