5 dagen Rome

Een reis door de geschiedenis. Maar verrassend in diversiteit en gastronomie. Geniet en laat je leiden door onze voortreffelijke gids op deze bestemming !

 • Dag 1

  Lijnvlucht vanuit Brussel naar Rome in de loop van de voormiddag. Onze chauffeur wacht ons op nabij de luchthaven van Rome. Transfer naar de stad. We brengen een bezoek aan de Capitolijnse musea. Aan de hand van de fresco’s, schilderijen en beelden wordt de geschiedenis van Rome verteld en opgefrist. Nadien wandeling langs de Fori Imperiali en het Colosseum. Transfer richting ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. Vertrek naar de Sint-Pietersbasiliek voor bezoek. Nadien wandelen we via de Engelenbrug naar de Piazza Navona en brengen we een bezoek aan het Pantheon. Veel tempels zijn verloren gegaan, toen het Katholieke geloof voor de Romeinen hun hoofdgeloof werd. Toch is dit lot het Pantheon, van oorsprong een tempel, bespaard gebleven. Vrij middagmaal. Verder naar het Palazzo Doria Pamphilj, een van de grootste en indrukwekkendste paleizen in het centrum van Rome. Het zeventiende-eeuwse paleis biedt onderdak aan de Galleria Doria Pamphilj, een galerie met een uitmuntende verzameling schilderijen en beelden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Basiliek van Santa Maria Maggiore, één van de zeven Pelgrim kerken van Rome en één van de vier pauselijke kerken. Verder naar het museo Nationale Romano, een museum waar archeologische vondsten tentoongesteld worden. De collectie is verspreid over drie verschillende gebouwen. De collectie van dit museum wordt ook wel gezien als één van de belangrijkste archeologische collecties van de wereld. Vrij middagmaal. In de namiddag maken we een leuke wandeling via de Bocca della Verita en de Santa Maria in Cosmedin naar het Tibereiland en Trastevere. De geplaveide straatjes van Trastevere kronkelen langs de met klimop begroeide trattoria’s en verweerde appartementen, terwijl achteraf steegjes gevuld zijn met terrasjes met parasols, tattoo shops en bierbrouwerijen. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. We brengen een bezoek aan Villa Borghese. Vrij middagmaal. In de namiddag gaan we langs San Maria del Popolo. De kerk werd opgericht in de 11e eeuw, volgens veel Romeinen precies boven de graftombe van Nero. De kerk zou vaak uitgebreid, gerestaureerd en versierd zijn door vooraanstaande architecten als Bramante en Bernini. Nadien vrije tijd in de meest historische stad van Europa met zijn antiek centrum, zijn schilderachtige pleinen en straatjes, en zijn modieuze winkelbuurten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt uitstap naar de Albaanse Bergen, een schilderachtige groene oase buiten de wereldstad Rome. In het verleden was dit een populair vakantiegebied voor de Romeinen. Hier bevinden zich het Lago di Albano en de typische heuvelstadjes waaronder Castel Gandolfo, de zomerverblijfplaats van de paus en Frascati, beroemd om zijn witte wijnen. Gelegenheid tot middagmaal. In de namiddag naar Tivoli. Bezoek aan de Villa Adriana, de wensdroom van keizer Hadrianus en een indrukwekkend archeologisch paleizencomplex. Bezoek aan de Villa d’Este (16de eeuw) met zijn prachtige tuinen en sierlijke waterpartijen, fonteinen en beelden. Vrije tijd. Nadien vertrek naar de luchthaven met de autocar voor de terugvlucht naar België. € 995 Eenpersoonskamer: + € 240

 • Hotel

  Hotel Occidental Aurelia **** in Rome

Vertrekdata & prijzen

 • 11/05/2022 - 15/05/2022
 • Prijs € 995-
 • Single toeslag € 240-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Rome Ė Brussel
  - Transfers per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verplaatsingen in de stad met openbaar vervoer
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor Villa Borghese, Villa Adriana en Villa díEste.
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
 • Extra informatie
  Omwille van de drukte en de autocarbeperkingen in de stad kan het voorkomen dat er op bepaalde momenten gebruik gemaakt zal worden van het openbaar vervoer.
  In de stad wordt veel gewandeld.
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera