5 dagen Oost-Friesland

Dit stukje Oost-Friesland ligt in het uiterste noordwesten van het Duitse Nedersaksen, grenzend aan de Waddenzee in het noorden en het Nederlandse Groningen in het Westen. Dit wordt een unieke combinatiereis met tal van ontdekkingen der natuur maar ook met vele uitvindingen en verwezenlijkingen der mensen.

 • Dag 1

  Vanuit onze opstapplaatsen zetten we koers richting het Overrijselse Vechtdal, een uniek gebied met vele pittoreske dorpjes, bossen en heidevelden. We houden hier halt voor een vrij middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan Bourtrange, wat een zeer mooie toeristische trekpleister is geworden. We vinden er onder andere de eeuwenoude lindenbomen op het marktplein, het voormalige kruithuis, de vestingmolen en de rosmolen. Vervolgens rijden we verder naar Aurich, onze verblijfplaats voor de volgende dagen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 2

  Na het ontbijt bezoeken we Bad Zwischenahn, een zeer mooi plaatsje in het Ammerland, gelegen aan een mooi meer. Samen met onze gids ontdekken we hier heel wat mooie historische gebouwen en brengen we een bezoek aan het “Park der Gärten”. We stappen aan boord voor een tocht op het mooie meer terwijl we genieten van een heerlijk middagmaal. Vervolgens trekken we naar Wiesmoor. Deze stad was tot de 19e eeuw vrijwel onbewoond. Ondertussen is het plaatsje echter uitgegroeid tot de bloemenhoofdstad van Oost-Friesland. We bezoeken er het ‘Blumenreich, Blumenhalle en Garten Park’ met meer dan 10 000 bloeiende bloemen en planten en we nemen een kijkje in een bloemenkwekerij. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • dag 3

  v

 • Dag 4

  Vandaag gaan we op stap in onze verblijfplaats Aurich. Tijdens een stadswandeling starten we bij een oude nog steeds werkende molen om te komen tot het Energie Avonturencentrum, waar we de interactieve belevingstentoonstelling bezoeken. Kom er alles te weten over energie: van thermische energie tot waterkracht of over duurzame ontwikkeling. Wist je dat zeesponzen nieuwe medicijnen opleveren? Ontdek hoe mensen de watercycli, het landschap, de flora en fauna, het klimaat en de oceanen hebben veranderd. Na de vrije lunch rijden we naar Wilhelmshaven voor een kennismaking met deze stad en een bezoek aan het door UNESCO erkende bezoekerscentrum van de Waddeneilanden. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 • Dag 5

  Na het laatste ontbijt in ons hotel rijden we naar Papenburg voor een bezoek aan de scheepswerven van Meyer, waar werelds grootste cruiseschepen worden gebouwd. Dit wordt vast en zeker een indrukwekkende afsluiter van onze reis. Nadien keren we terug huiswaarts met een stop onderweg voor een vrij middagmaal.

 • Hotel

  Landgasthof Alte Post **** in Aurich

Vertrekdata & prijzen

 • 25/09/2022 - 29/09/2022
 • prijs per persoon € 600-
 • Single toeslag € 84-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera