5 dagen Madrid & CastiliÍ

 Zon, tapa’s en cultuur ... "Hola Madrid!"

 • Dag 1

  Rechtstreekse lijnvlucht naar Madrid. Van de luchthaven van Madrid met onze autocar naar het centrum. Eerste stadsverkenning van de oude stadswijk rond de Puerta del Sol en de Plaza Mayor, een van de mooiste pleinen van de stad. Opvallend zijn de vele balkons die uitkijken op het plein. In totaal zijn er maar liefst 237 balkons met uitzicht op Plaza Mayor. Na het avondmaal in ons hotel een wandeling langs de pleintjes, winkels, bars en tapas want deze stad leeft vooral ’s nachts. Door naar ons hotel in Toledo voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt vertrekken we naar het klooster van San Lorenzo de El Escorial, dat in 1984 werd toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een van de grootste bouwwerken van Europa en wordt het Spaanse  wereldwonder genoemd. Het verrijst als een gigantisch granietblok op de zuidelijke hellingen van de Sierra de Guadarrama. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de Valle de los Caidos, de vallei van de helden. Het is een monument dat opgetrokken werd tussen 1941 en 1959 in opdracht van de dictator Francisco Franco ter herinnering aan de Spaanse Burgeroorlog. In de vallei liggen zo’n 46.000 slachtoffers van de oorlog begraven. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

 • Dag 3

  Ontbijt. Vandaag ontdekken we onze verblijfplaats Toledo, met zijn dikke muren een stoer arendsnest in een schitterend decor en UNESCO-werelderfgoed. Bezoek aan de “meest Spaanse kathedraal van Spanje”, aan het Hospital de la Santa Cruz, de Santo Tome, het huis van El Greco, de Sinagoga del Transito, de oude Joodse wijk en het imposante fort van Alcazar. Bij de terugreis over Aranjuez naar het dorpje Chinchon, waar de tijd bleef stilstaan. Het bekendste plaatje van Chinchon is haar geroemde Plaza Mayor. Dit uitzonderlijke plein maakte dat het dorp een filmscenario werd met o.a. John Wayne, Rita Hayworth, Orson Welles, Claudia Cardinale, Pedro Almodovar en Luis Figo. ‘Een groot amfitheater’, klonk de beschrijving van journalist-schrijver Gaspar Gomez de la Serna (1918-1974). Ze vormt de kern van het dorpsleven, met terrasjes, restaurantjes, artisanale bakkerijen, likeurwinkels en keramiekwinkels. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Ontbijt. We rijden richting Consuegra, met zijn elf windmolens de bekendste Don Quichot-locatie. De gerestaureerde molens bevinden zich op de Cerro Calderico. We brengen een bezoek aan enkele windmolens, en proeven de lokale Manchego wijn- en kaas. Nadien houden we ook nog halt aan het kasteel van Consuegra. Dit Spartaanse kasteel biedt met name fraaie uitzichten op de windmolens. Sommige historici menen dat het oorspronkelijke fort door keizer Trajano werd gebouwd. Vrij middagmaal in de omgeving. Nadien door naar Aranjuez, bekend om haar Koninklijk Paleis en tuinen – ook wel eens ‘het kleine Versailles’ genoemd. De stad is jarenlang een inspiratiebron geweest voor verschillende kunstenaars, waaronder de componist Joaquin Rodrigo, die met zijn werk el Concierto de Aranjuez de schoonheid van de stad beschrijft.. Al sinds de 15e eeuw was Aranjuez de residentie van de koningen van Spanje en in opdracht van Karel V werd er hier een jachtslot gebouwd. Echter pas in de 17e eeuw werd onder de vorsten van Bourbon het paleis en de tuinen werden gebouwd en aangelegd zoals we deze nu kennen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrekken we terug richting Madrid en gaan op verkenning in de stad, langs de oude stadswijk met o.a. het Monasterio de las Dascalzas Reales, de Calle Mayor, kathedraal en het Koninklijk paleis. Vrij middagmaal. Na de middag bezoeken we het onmetelijke Pradomuseum. De collectie bestaat onder meer uit Italiaanse, Vlaamse, Hollandse en Franse schilderkunst, maar de Spaanse schilderkunst uit de gouden eeuw neemt de meest prominente plaats in. Ook zijn hier prachtige schilderijen van Francisco Goya te vinden. Het museum is zo groot, dat er voor iedere kunstsmaak wat wils is! Uitblazen van zoveel moois doen we in de achtergelegen botanische tuin en het uitgestrekte “Parque del Retiro”. Aansluitend transfer naar de luchthaven waar we onze terugvlucht richting Belgie nemen.

 • Hotel

  Hotel Zentral Mayoral *** in Toledo

  Hotel Zentral Mayoral heeft een centrale ligging in Toledo, tegenover het busstation, op 200 meter van de Puerta de Bisagra en op 2 minuten te voet van de roltrappen naar het Zocodover-plein. Alle kamers hebben een flatscreen-tv, een bureau en een badkamer met een bad of een douche en een haardroger

Vertrekdata & prijzen

 • 22/05/2020 Ė 26/05/2020
 • 10/10/2020 Ė 14/10/2020
 • prijs per persoon € 855-
 • single toeslag € 215-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Madrid Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Water/wijn inclusief bij avondmalen
  - Bezoek San Lorenzo de El Escorial, windmolens, wijnproeverij en kasteel Consuegra en Koninklijk Paleis Aranjuez
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera