8 dagen Costa Barcelona

Combinatie van zon, zee, cultuur en lekker eten. Gaudí en modernisme.

De Costa Barcelona is een vakantieparadijs met prachtige brede zandstranden, een azuurblauwe zee en een warm mediterraan klimaat.  Dankzij de ideale ligging is een vakantie in de Costa Barcelona ook perfect voor een bezoek aan de grootstad Barcelona in combinatie met de heerlijke stranden en vissersdorpjes waar traditionele Catalaanse gebruiken volop leven…

 • Dag 1

  Rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Op de luchthaven van Barcelona staat onze autocar u op te wachten. Bij aankomst maken we onmiddellijk een rondrit langs de Avinguda Diagonal, via het Camp Nou stadion en de Plaça d’Espanya naar Montjuic, met o.a. het spaans Dorp en het Olympisch stadion. Dan dalen we af naar de Port Vell, de Passeig de Colom, het Olympisch Dorp en dan naar de Plaça Cataluñya, waar we flaneren over de Ramblas. Verder naar ons verblijfshotel in Santa Susanna voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Na het ontbijt vertrekken we richting Vic, een middeleeuwse ervaring als geen ander. Met zijn prachtige architectuur is deze mooie stad de perfecte plek voor de kunst- en cultuurkenners onder ons. In Vic vinden we een mengeling van romaanse, gotische, barokke en modernistische bouwstijlen, waarvan de meeste te zien zijn op de Plaça Major, waaronder de mooie klokkentoren met Moorse tegels en gekooide bellen erboven. Bekend om zijn vele kerken, prachtige gebouwen en artistieke erfgoed, krijgt de stad vaak de bijnaam van “Saint’s Town”. In de late namiddag terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijtbuffet. We vertrekken naar Sitges, het St Tropez van Spanje. Het is een bijzondere badplaats met een prachtig wit zandstrand en met tal van mooie badhuizen en paleizen: dit dankzij de beroemde ondernemer uit Sitges, Don Facundo Bacardi, die fortuin maakte in Cuba met zijn rumdistilleerderij. Door naar de Penedès streek, een vallei beschermd door het indrukwekkende  Montserrat gebergte. Verspreid over deze regio liggen valleien met wijngaarden die met veel liefde verzorgd worden. Hier ontstaan immers wijnen die tot de beste van Spanje behoren! We brengen een bezoek aan een bodega voor het proeven van enkele lekkere wijnen.  Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. Vandaag maken we na het ontbijt een uitstap naar het mooie bergachtige Catalonië. Op een dik uurtje rijden ligt de bedevaartplaats Montserrat. Het doel is om het kleine houten donkere beeldje van Maria te zien, La Moreneta ofwel ‘de kleine bruine’ genoemd. We rijden verder door het prachtige natuurschoon van het Montsant gebergte waar de oude romaanse kloosters van de Cisterziënsers in Poblet en Santes Creus zeker een bezoek waard zijn. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrekken we naar Pineda de Mar.  Het historische erfgoed zal ons verbazen. We bezoeken de ruïnes van het Romeinse Aquaduct, dat dateert uit de 2e en 3e eeuw, maar waarvan maar liefst vier bogen de tand des tijds hebben overleefd. Nadien nemen we een kijkje bij de overblijfselen van het Castell de Montpalau, een kasteel dat in de 11e eeuw werd gebouwd. Verder naar Mataró, deze prachtige kustplaats heeft een mooie jachthaven, welke beschouwd wordt als één van de grootste in de regio, met een prachtig strand. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Ontbijt. We vertrekken naar het pittoreske Oud-Romeinse stadje Terrassa, verscholen in de Vallés Occidental. Het stadje ligt aan de voet van de bergen van het natuurreservaat Muntanya de Monserrat. We kunnen hier ons hart ophalen aan de Romeinse fresco’s, gotische kerken en middeleeuwse torens. Het hoogtepunt van de stad is ongetwijfeld de Masia Freixa, een prachtig Art Nouveau gebouw. Nadien aanschouwen we de echte ‘castellers’. Deze menselijke piramides zijn een vast gebruik in Catalonië. Elke regio heeft zijn eigen groep ‘castellers’, die op alle feesten en manifestaties te zien zijn. Het gebruik ontstond in de 18de eeuw en werd ondertussen toegevoegd op de UNESCOwerelderfgoedlijst. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Na het ontbijt genieten we van een vrije voormiddag in Santa Susanna. In de namiddag rijden we naar het Montseny natuurpark, een pre-kustgebergte met een kenmerkende vorm, dat vanaf verschillende plekken in Catalonië te zien is. Iedereen kent Montseny voor haar ongekende schoonheid en natuur. Met een oppervlakte van 31,063 hectare ligt het verspreid over 18 gemeentes. Het natuurgebied werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat van de UNESCO en is de thuishaven voor een groot aantal dier- en plantensoorten die voorkomen in hoger gelegen gebieden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 8

  Ontbijt. Vandaag ontdekken we de oude stad van Barcelona. We bezoeken de kathedraal en het Binnenhof met de ganzen van Santa Eulalia en het prachtige Palau de la Musica Catalana. We wandelen door de smalle straatjes van de Barri Gotic. Vrij middagmaal. In de namiddag wandelen we naar de oude haven en de wijk Barceloneta waar nog de 19° eeuwse sfeer hangt. We eindigen aan de Passeig Maritim, waar we een mooi zicht hebben op de vissershaven en het strand. Verder door naar de luchthaven waar we onze terugvlucht richting België nemen.

 • Hotel

  Hotel Montemar Maritim **** in Santa Susanna

  Dit grote bootvormige gebouw ligt aan de Costa de Barcelona-Maresme, op 100 meter van het strand van Santa Susanna. het biedt kamers met airconditioning en een eigen balkon en zijn voorzien van satelliet-tv, gratis WiFi en een koelkast. Er is ook een buitenzwembad met een terras met ligstoelen.

  .

Vertrekdata & prijzen

 • 10/05/2021 -17/05/2021
 • 17/10/2021 - 24/10/2021
 • Prijs € 1 155-
 • single toeslag € 180-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  ē Internationale vluchten Brussel Ė Barcelona Ė Brussel
  ē Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  ē Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  ē Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  ē Eventuele toegangsgelden
  ē Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  ē Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera