4 dagen Budapest

Een stad met vele gezichten, gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en Unesco werelderfgoed wisselen elkaar af.

 • Dag 1

  Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Boedapest. Op de luchthaven staat de autocar ons op te wachten. In de namiddag verkennen we de kant Pest: o.a. langs het Heldenplein, kasteel van Vajdahunyad, Opera, Sint-Stefanusbasiliek, het parlement, enz. Pest is een van de drie steden waaruit de hoofdstad Budapest ontstaan is. Vervolgens gaan we naar het kasteeldistrict, waar we niet alleen het adembenemend historische Buda-kasteel vinden, maar ook verschillende prachtige kerken en musea. We wandelen langs het koninklijk paleis, door de oude straatjes naar het vissersbastion, vanwaar  we een geweldig uitzicht hebben op de stad. We brengen een bezoekje aan de 13de eeuwse Matthiaskerk, genoemd naar de populaire koning Matthias Corvinus. Vervolgens gaan we naar de citadel. Verder door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. Vandaag trekken we de hele dag naar Szentendre, een pittoresk barok stadje met een rijke historie en veel bezienswaardigheden, cultuur en historische bouwwerken. We brengen een bezoek aan het wereldberoemde keramiekmuseum en de orthodoxe kerk. Lunch in een lokaal restaurantje (inbegrepen!). In de namiddag vrije tijd en gelegenheid tot winkelen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 3

  Na het ontbijt vertrekken we naar het Heldenplein met het millenniummonument, dat in 1896 werd onthuld ter ere van het 1000-jarige bestaan van Hongarije. Nadien maken we een ontspannen wandeling door het enorme stadspark Varosliget met zijn vele bezienswaardigheden, waaronder het Slot Vajdahunyad en het badhuis Szechenyi. Na de lunch bezoeken we het Terror Haza Muzeum, dat herinnert aan de bloedige repressieve periodes die Hongarije onder het fascisme en communisme doormaakte. Avondmaal in ons hotel. Na het avondmaal maken we een boottocht op de Donau en hebben we de gelegenheid om bij een glaasje bubbels de feestelijk verlichte stad te bewonderen vanaf de rivier. Overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we het Parlement, dat sinds 1873 langs de oever van de Donau schittert. Nadien mogelijkheid tot winkelen. Gelegenheid tot bezoek aan een van de befaamde grote thermen van Budapest voor de liefhebbers. In de namiddag terugvlucht naar Belgie

 • Hotel

  Hotel Mercure Budapest Buda ****

  Het hotel ligt naast het zuidelijke trein- en metrostation Deli. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en satelliettelevisie. De Burcht en de Kettingbrug zijn gemakkelijk te voet te bereiken. U kunt heerlijk dineren in de 2 restaurants en ontspannen in de bar.

Vertrekdata & prijzen

 • 13/04/2020 - 16/04/2020
 • 09/10/2020 - 12/10/2020
 • Prijs € 695-
 • single toeslag € 155-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Boedapest Ė Brussel
  - Transfers per lokale autocar
  - Verblijf op basis van half pension in een
  tweepersoonskamer
  - Middagmaal dag 2 en boottocht dag 3
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera