3 dagen floriade

 • Dag 1

  Via Antwerpen, Breda en Utrecht rijden we naar het Friese stadje Urk. Urk is een eeuwenoud vissersdorp met een unieke cultuur en geschiedenis. U hoort er nog steeds het Urker dialect en kunt er heerlijk wandelen door de oude steegjes (‘ginkies’). In de gezellige haven nodigen de terrasjes uit om van een lekkere gerookte IJsselmeerpaling te genieten of van een versgebakken visje van de Urker vissers. Ook is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de vuurtoren, het museum, de monumenten en de IJsselmeervisafslag. Vrije lunch. Verder naar Lelystad. We maken een rondrit langs de historische haven en bewonderen er de replica van het 17de eeuwse VOC schip De Batavia. Aansluitend vrije tijd in de stad. Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

 • Dag 2

  Na het ontbijt staat onze dag in het teken van de Floriade. Deze Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt sinds 1960 één keer per 10 jaar in een Nederlandse plaats gehouden. In 2022 is Almere hét podium voor de Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert hier samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 ha grote terrein staat het thema ‘Growing Green Cities’ centraal. (een enkele rit kabelbaan is inbegrepen). Indien er nog tijd over is, kunnen we nog een kort bezoek brengen aan Almere. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Ontbijt in het hotel. Na het inladen van onze bagage vertrekken we naar de horecagelegenheid van de familie Renne. De verse koffie/thee (tweemaal), met daarbij huisgemaakt appelgebak staat hier voor u klaar. De gids – zelf derde generatie trotse Noordoostpolderbewoner– neemt u mee in het verhaal van het ontstaan van de polder en het familiebedrijf. Na een tweede ronde koffie/thee kijkt u al met hele andere ogen naar de Noordoostpolder. Samen met de gids stapt u weer in de bus voor een unieke route door de polder. Rijdend door de polder komen wij aan bij de dijk waar we stuiten op een hekwerk, die wij kunnen openen. Eenmaal op de dijk aangekomen, met het uitzicht over het water en de kijk op de windmolens, ervaart u echt het unieke aan deze route. Aan het einde van de rit keren wij terug naar het bedrijf van de familie Renne, waar u een kijkje kunt nemen  in de boerderijwinkel. Ook worden de deuren van 11Beaufort voor u geopend. We rijden verder naar Giethoorn waar u kan genieten van een vrije lunch. In de namiddag maken we nog een rondvaart van 1 uur, waarbij u onder begeleiding van een schipper/gids vaart door de historische dorpskern van Giethoorn en over het meer `t Bovenwijde. We vervolgen onze weg huiswaarts via Utrecht, Breda en Antwerpen.

 • Hotels

  HOTEL - Van der Valk hotel Almere ****

  Van Der Valk Hotel Almere ligt nabij de snelweg A6 en dicht bij het groene gebied Almeerderhout in Almere. Het beschikt over een binnenzwembad, een wellnesscentrum, een goed uitgeruste fitnessruimte en gratis WiFi. De ruime kamers hebben een moderne inrichting en zijn voorzien van een zithoek en een bureau. In elke kamer zijn koffiefaciliteiten, een flatscreen-tv met kabelzenders en een koelkast aanwezig. De badkamer is uitgerust met een apart bad. Van Der Valk Almere biedt een à-lacarterestaurant en een buffetrestaurant. In de bar van het hotel kunt u heerlijk ontspannen met een drankje.

Vertrekdata & prijzen

 • 12/06/2022 - 14/06/2022
 • Prijs € 525-
 • Single toeslag € 80-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - bij het diner zijn 2 drankjes pp inbegrepen (uit het binnenlands assortiment)
  - Entree voor Floriade, arrangement Renne streekproducten, boottocht in Giethoorn
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Eventuele toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera