12 dagen Baltische Staten

Ontdek deze Baltische wonderen

Een cultuurhistorische verkenning door 4 landen

 • dag 1

  Vertrek langsheen de Duitse autowegen met de nodige stops naar ons overnachtingshotel net over de Duits-Poolse grens bij Slubice voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. Langsheen de nieuwe tolwegen rijden we een heel eind door Polen. Via Poznan en Warschau naar de omgeving van Bialystok voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Na het ontbijt steken we de grens met Litouwen over en rijden we dwars door Litouwen, naar Siauliai. een stad die haar faam jammer genoeg dankt aan de “Berg der Kruisen”, opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogen en verdrukking. Op deze heilige plek plaatst men al sinds 1831 kruisen. Ook de Paus bracht een bezoek aan
  deze plek. Verder naar de hoofdstad van Letland, Riga, gelegen aan de Baltische zee en gebouwd op de oevers van de Daugavarivier.

  Door naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt in het hotel. Halve dag bezoek aan Riga, hoofdstad van Letland, onder leiding van een lokale gids. Deze voormalige hoofdstad werd in 1201 gesticht door kruisridders en is vandaag met ca. 850.000 inwoners de grootste van de 3 Baltische hoofdsteden.Tijdens de rondrit zien we de koepelkathedraal, het vrijheidsmonument en de 14e eeuwse kruittoren. Nadien vrije namiddag voor verdere bezoeken, shopping of een terrasje.
  Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 5

  Ontbijt in hotel. We brengen u naar Estland langs de romantische kustlijn van de Baltischezee. Een mooie tocht door een mooi landschap met onderweg een kort bezoekaan de bekende badplaats Pärnu. Deze oude Estlandse kustplaats is nu een populairkuuroord met witte stranden, lommerrijke lanen en statige villa’s. We doorkruisen deNoord-Estse bossen en bereiken Tallinn. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Na het ontbijt verkennen we met een lokale gids de hoofdstad van Estland, een oude Hanzestad. Het middeleeuws erfgoed is buitengewoon goed bewaard. We passeren onder meer de Aleksander Nevsky kathedraal, de St. Nikolaaskerk, het Kadriorg museum, het Brigita klooster en het havenmuseum. Deze authentieke middeleeuwse stad verbaast en ontroert je tegelijk. Tallinn is bovendien een stad vol bijzonderheden: extreem schommelen is er een nationale sport en de wereldkampioen vrouwendragen leerde daar het vak.

  Vrij middagmaal met aansluitend vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 7

  Ontbijt in het hotel. Tijdens de route kunt u genieten van het mooie en onbekende landschap van deze nieuwe Europese deelstaten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 8

  Ontbijt. We maken kennis met de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, tijdens een uitgebreide stadstour met de bus en te voet o.l.v. een lokale gids. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren en meer dan 200 kerken in de oude historische binnenstad. Tijdens de stadswandeling zien we o.a. de Peter- en Paulkerk, de kathedraal en de poorten der dageraad in de stadswallen. Ook zien we de gebouwen van de 16e eeuwse universiteit, de oudste van Midden- en Oost Europa en de prachtige gotische St. Annakerk. Vilnius is één van de mooiste steden van Europa en staat sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO-lijst van wereldcultuur. ’s Middags rijden we naar het nationaal historisch park Trakai ,waar u een bezoek brengt aan het schitterende kasteel Trakai in het Gavemeer. Het
  avondmaal gebruiken we vandaag in de TV toren van Vilnius als afscheid van de Baltische staten. Een prachtig  uitzicht over de stad in een ronddraaiend restaurant. Nadien naar ons hotel voor overnachting.

 • Dag 9

  Na het ontbijt rijden we via Augustow naar de Poolse hoofdstad. Onderweg bezoeken we Tykocin, een van de meest
  monumentale plaatsjes van Polen. Tykocin is een in de 14e eeuw gestichte stad aan de rivier de Narew en heeft de best bewaarde historische stadkern van Polen. Meer dan 130 gebouwen staan op de monumentenlijst. Voor de 2e WO was het de belangrijkste plaats voor de Poolse Joden, 70% van de bevolking was Joods. Tegenwoordig is het een zeer geliefd toeristenoord, vooral de historische stadskern is zeer bezienswaardig. Nadien naar Konstancin Jez voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 10

  Na het ontbijt gaan we de Poolse hoofdstad verkennen. We maken een stadswandeling in de oude historische binnenstad. De Zigmunt zuil en het koninklijk paleis domineren het oude stadsgezicht. Een van de aangenaamste plekken in Warschau is ongetwijfeld het 18de-eeuwse Lazienkipark met het monument ter ere van de Poolse componist Frédéric Chopin. Een prachtige noot is hier nooit veraf. In de namiddag vrije tijd in de oude binnenstad. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 11

  Na ontbijt bezoek aan Poznan, het economisch centrum van Polen. Het levendige Poznan is dankzij zijn industrie één van de welvarendste steden van Polen. Verder is Poznan met zijn oude markt omringd door prachtige gekleurde burgerhuizen, zijn mooi Renaissancestadhuis, de Petrus- en Paulusbasiliek en het eiland in de Wartarivier, een ideale plaats voor een kort bezoek. Verder door naar Slubice voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 12

  Ontbijt. Via Maagdenburg rijden we over de autobanen door Duitsland terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag- en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

 • Hotels

  Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

  Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Vertrekdata & prijzen

 • 17/8/2019 - 28/8/2019
 • Prijs € 1 295-
 • single toeslag € 200-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - verblijf op basis van half pension in een 2-persoonskamer
  - Toegangsgelden voor vermelde excursies
  - Baan- en/of luchthaventaksen, BTW en garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera