• Dag 1

  Rechtstreekse lijnvlucht naar Oslo. Op de luchthaven wacht onze autocar ons op en vertrekken we naar de Noorse hoofdstad Oslo waar we heel centraal logeren zodat u meteen op verkenning kan in deze prachtige stad aan de fjord. We voorzien in de namiddag meteen een bezoek aan het Vikingmuseum en het Vigelandpark alvorens we inchecken in het centraal gelegen Thon Hotel Opera. Een van de betere hotels van Oslo. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. In de voormiddag maken we een begeleide stadswandeling doorheen het centrum van Oslo. Nadien vertrekken we richting woeste Noorse natuur. Langs de staafkerk van Torpo rijden we tot de voet van de Hardangervidda waar we logeren in het historische Dr. Holms Hotel. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Na het ontbijt vertrekken we over de hoogvlakte Hardangervidda naar de imposante Vøringfossen-waterval (183m hoog). Rond de middag houden we even halt in Eidfjord waar we het Hardanger Natursenter bezoeken. Nadien gaan we over de nieuwe Hardangerbrua langs de fjord verder tot de hanzestad Bergen waar we verblijven in het uitstekende Admiral hotel te midden van Bergen stad. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. Vandaag vertrekken we richting één van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Nærøyfjord. Verder langs de Aurlandsveien (Sneeuwweg genaamd) of de Laerdaltunnel tot Laerdal en rijden we tot Borgund waar we de beroemdste staafkerk van Noorwegen bezoeken. Nadien varen we de Sognefjord over en rijden zo verder tot Loen waar we de komende 2 nachten logeren in het mooi gelegen Alexandra Hotel dat over zwembad en wellness-faciliteiten beschikt, een rustpunt tijdens deze reis. Onderweg bezoeken we alvast onze eerste gletsjer van deze reis: Bøyabreen. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Ontbijt. Rit langs het pittoreske Oldenvatnet naar Briksdalen voor een korte wandeling naar Briksdalbreen. Vrij middagmaal nabij de Briksdalgletsjer. In de  namiddag maken we een omweg langs de Panoramaveien waardoor we meermaals kunnen genieten van een schitterend uitzicht op de Nordfjord. We voorzien tijdig terug te keren naar het Alexandra Hotel zodat u nog heerlijk kan genieten van de sauna, jacuzzi en de verschillende binnen- en buitenzwembaden. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Ontbijt. Een niet te missen natuurtafereel in Noorwegen zijn de fjorden. De Geirangerfjord, de mooiste fjord van Noorwegen, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, moet u gezien hebben. We varen de fjord af van Hellesylt tot Geiranger. Nadien gaat het helemaal omhoog langs de Ørneveien. We rijden verder  langs het schitterende uitzichtpunt op de Trollstigen, tevens de meest spectaculaire bergpas van Noorwegen! Na een uurtje rijden komen we aan de Atlanterhavsveien, een uniek bouwwerk en een aaneenschakeling van bruggen over eilanden. Overnachting in het sublieme Håholmen Hotel, de meest “exotische” locatie van deze reis. Dit hotel ligt aan de Atlantische weg op het autovrije eiland Håholmen. De gezellige kamers in blokhutstijl zijn uitgerust met gratis WiFi, houten vloeren en een eigen badkamer. Sommige kamers bevinden zich in traditionele gebouwen uit de 18e en 19e eeuw. We reizen naar dit eiland met een lokale boot want we slapen op een eiland vannacht!

 • Dag 7

  Na het ontbijt verkennen nog even het eiland Håholmen alvorens we de ferry terug naar het vasteland nemen. De weg van vandaag gaat over eilanden en fjorden langs een imposant en ruw kustlandschap. We brengen nog een bezoek aan de staafkerk van Kvernes. In de namiddag gaat onze route verder naar het noorden, verder naar de middernachtzon! Maar eerst overnachten we nog in Trondheim: de K(r)oningsstad van Noorwegen. Overnachting in het uitstekende Nidelven hotel. In Noorwegen 10 jaar op rij bekroond tot hotel met het beste ontbijt van heel Noorwegen! Avondmaal en overnachting.

 • Dag 8

  Ontbijt. De oude koningsstad Trondheim is zeker de moeite waard. Vanaf de oude stadsbrug Gamle Bybrua hebben we een mooi zicht op de stad. Bezienswaardig zijn ook de oude, op palen gebouwde houten pakhuizen aan het water.Tegen de avond voorzien we een diner in Trondheim alvorens koers te zetten naar de Lofoten. Om 23u40 gaan we aan boord van de trein naar Bodø. We slapen comfortabel in een private slaapcouchette.

 • Dag 9

  Na een ontbijt op de trein (ter plaatse te betalen) komen we ’s ochtends aan in Bodø waar we aan boord gaan van de ferry naar Moskenes. Na aankomst in Moskenes zetten we onze route verder naar een ander hoogtepunt van deze reis, althans wat natuurpracht betreft: de imponerende eilandengroep Lofoten. We bezoeken onderweg al meteen Nusfjord (UNESCO werelderfgoed!) en Reine. Beide behoren tot de mooiste vissersdorpjes van Lofoten. We verblijven in Svolvær, de hoofdstad en belangrijkste vissershaven van de Lofoten. Avondmaal en overnachting in Svolvær in het nieuwe Thon hotel.

 • Dag 10

  Ontbijt. Weerom een hoogtepunt breekt aan… In de voormiddag schepen we in aan boord van een lokale ferry voor een vaart naar de Trollfjord en Raftsundet: het mooiste wat Noorwegen te bieden heeft. Met wat geluk zien we verschillende soorten zeevogels waaronder zeearenden, maar ook bruinvissen en zeehonden zijn mogelijk. Tijdens de middag genieten we van een vissoep als lunch. In de late namiddag kan u nog op eigen houtje Svolvær verkennen. Leuke haven, gezellige plaatsjes, stokvis, … genoeg te ontdekken.  Avondmaal en overnachting in Svolvær in het nieuwe Thon hotel.

 • Dag 11

  Al tijdens het ontbijt zal het u opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De buitengewoon mooie vergezichten dagen u uit om meteen op ontdekking te trekken. De busrit van vandaag gaat langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. We doen het vissersdorpje Henningsvær aan. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen. Nadien zetten we verder koers naar het noorden: meer bepaald naar de Vesterålen, thuishaven van verschillende walvissoorten. In de late namiddag hebben we een transfer naar Risøyhamn waar we verwelkomd worden door Nigel en Ingvild. De sympathieke eigenaars die ons een typisch diner zullen serveren in een sfeervol kader. Na het diner gaat het verder naar Andenes waar we logeren in hotel Marena.

 • Dag 12

  Na het ontbijt in Andenes, het uiterste noorden van de Vesterålen, wandelen we (kort) naar de haven waar we inchecken voor een walvissafari. In de voormiddag hebben we eerst een gegidste rondleiding in het walvismuseum en rond de middag starten we voor een 3 tot 4 uur durende walvissafari. U heeft een heel grote kans om walvissen te  zien en wordt begeleid door biologen die u alles kunnen vertellen over deze fascinerende dieren! Na deze belevenis zetten we verder koers richting Sandtorg waar we logeren in het uniek gelegen en authentieke Sandtorgholmen Hotel. Geniet alvast van het diner dat we hier voorzien als afsluiter.

 • Dag 13

  U ontbijt nog in Sandtorg waarna het vrij vroeg naar de luchthaven van Evenes gaat, en dit met een mooie rit langs fjorden en baaien. Via de kust komen we in Evenes toe waar we afscheid nemen van de mooiste eilanden van Noorwegen, van een fantastische reis en onze vlucht naar huis (via Oslo) begint.

 • Hotels

  Verblijf in ***/**** hotels tijdens uw rondreis

  De hotels in deze reis zijn niet van het type "toeristenklasse" maar hebben een duidelijke ster extra, meer charme en zijn van uitstekende kwaliteit!

Vertrekdata & prijzen

 • 07/06/2017 - 19/06/2017
 • 05/07/2017 - 17/07/2017
 • 29/07/2017 - 10/08/2017
 • Prijs € 3 195-
 • single toeslag € 550-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  Internationale vluchten Brussel Ė Oslo en Evenes Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een 2-persoonskamer (onbtijt aan boord van
  de trein facultatief)
  - Natuur- en arendsafari op Lofoten met lunch, inkom in het Hardanger Natursenter,
  Walvisssafari, staafkerk van Borgund, Vikingmuseum, Nusfjord, Fjordtocht op de
  Geirangerfjord en stadswandeling in Bergen, Trondheim en Oslo.
  - Luchthaventaksen, BTW en garantiefonds
  - Basisvergoeding voor reisleider en chauffeur
 • Niet inbegrepen
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera