NOORSE FJORDEN

DE MOOISTE NOORSE FJORDEN IN HET HART VAN NOORWEGEN

VAAR MEE DOORHEEN EEN WONDERMOOI FJORDENLANDSCHAP!

11 DAGEN / MS BERLIN•••• VAN MAANDAG 16 TOT DONDERDAG 26 JULI 2018

Aan boord van ons prachtig en comfortabel cruiseschip de Noorse fjorden ontdekken, tijdens de lange zomerdagen, is ronduit fantastisch! De pittoreske dorpjes, indrukwekkende gletjers, diepe fjorden en krachtige watervallen zullen u ongetwijfeld adembenemende panorama’s bezorgen. Wandel door “Gamle Stavanger”, de oude charmante stadskern, ontdek de Briksdalgletsjer in Olden of maak gebruik van de beroemde Flam Railway, een indrukwekkende spoorweg die u helemaal tot in het dal voert. Maak tenslotte kennis met de fascinerende hanzestad Bergen, met zijn talloze veelkleurige houten huisjes die het Noorse landschap kenmerken. Lange dagen, een aangenaam klimaat en voortdurend genieten van ononderbroken schilderachtige taferelen laten een diepe indruk na en zorgen voor onvergankelijke herinneringen.

THUISGEVOEL AAN BOORD

Individuele service  Aan boord kunt u genieten van een warme familiale sfeer en krijgt u, in de mate van het mogelijke, een bijna individuele service waar rekening wordt gehouden met uw persoonlijke voorkeuren. Alles wordt in het werk gesteld om uw reis aangenaam en vlot te laten verlopen, en al snel voelt u zich verbonden met de andere gelijkgestemden die ook naar ontdekking van nieuwe landen en culturen streven. U kunt in alle rust genieten van tal van activiteiten. Gezellig samenzijn met nieuwe vrienden in één van de bars en genieten van de vele activiteiten. Niets dan voordelen wanneer u deelneemt aan een cruise op een klein gezellig schip. De prachtige MS Berlin, biedt plaats aan 400 passagiers en kan makkelijk kleinere havens bereiken maar biedt ook een ongeëvenaarde persoonlijke service en een tastbare rust en stilte. De familiale en gemoedelijke sfeer aan boord, het behulpzaam en ervaren personeel zijn slechts enkele redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor deze begeleide cruise.

’s Avonds zijn uw plaatsen in het restaurant gereserveerd en wordt u door uw eigen kelner met de glimlach op uw wenken bediend. Het cabinepersoneel houdt tot tweemaal per dag uw kajuit netjes en vervangt regelmatig uw handdoeken.

Iedere avond vindt u de “All Ways Daily” in uw kajuit (het dagelijks programma) en dit in uw eigen taal. Zo blijft u op de hoogte van alle ontspanningsmogelijkheden waaraan u al dan niet kunt deelnemen. Aan boord, kunt u het uitstappenprogramma raadplegen en eventueel ter plaatse nog excursies reserveren.

Bijna dagelijks kunt u op verkenning gaan zonder steeds uw koffer te hoeven pakken.

ZEEBRUGGE, UW INSCHEPINGSHAVEN

Vervoer per luxeautocar met Toptours naar Zeebrugge en terug

Onze vaste busmaatschappij is sinds jaren Toptours. Dit familiebedrijf is al 60 jaar actief en beschikt over een aantal 3 en 4-sterren luxeautocars van 50 tot 80 zitplaatsen. Ze ondergaan grondige onderhoudsbeurten en worden regelmatig aan controles onderworpen om aan de veiligheidsvoorwaarden te voldoen. Alle bussen beschikken over het ABS-systeem, airco en toilet. De vriendelijke chauff eurs staan steeds tot uw dienst en zorgen voor een aangename rit heen en terug.


Opstapplaatsen en afstapplaatsen:

Vanuit België : Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Moeskroen, Oostende, Charleroi, Bergen, Hasselt en Namen (op basis van een minimum aantal deelnemers).

Het vertrek en de terugreis van de 4 exclusieve zeecruises met de MS Berlin gebeurt vanuit de haven van Zeebrugge. We bieden een gratis transfer per luxe autocar aan vanuit de belangrijkste Belgische steden. Bij u boeking hoeft u enkel de plaats van vertrek aan te geven en bij de  reisdocumenten krijgt u het definitieve uur en bevestiging van de opstapplaats.

 • Prijs

  CAT. Beschrijving Bezet. Prijs p.p. in €
  Binnenkajuit Standaard – 2 lage bedden of 1 groot bed 2 € 1.990
  Binnenkajuit Comfort – 2 lage bedden of 1 groot bed 2 € 2.170
  Binnenkajuit Superieur – 2 lage bedden of 1 groot bed 2 € 2.380
  Binnenkajuit Premium – 2 lage bedden  2 € 2.550
  Buitenkajuit Standaard – 2 lage bedden of 1 groot bed 2 € 2.650
  Buitenkajuit Select – 2 lage bedden of 1 groot bed 2 € 2.870
  Buitenkajuit Comfort – 2 lage bedden of 1 groot bed  2 € 3.000
  Buitenkajuit Superieur – 2 lage bedden of 1 groot bed 2 € 3.150
  Buitenkajuit Premium – 2 lage bedden of 1 groot bed  2 € 3.300
  Junior Suite – 2 lage bedden  2 € 3.880
  Grote Suite – 1 groot bed  2 € 4.460
  Single Buitenkajuit Standaard  1 € 4.290
  Kinderen < 16 jaar GRATIS aan boord (haventaksen en vervoer te betalen: € 300).
  3de persoon in de kajuit (> 16 jaar): 20% korting.
  Tweepersoonskajuit voor alleengebruik: supplement op aanvraag.
  Mogelijkheid om een kajuit te delen: op aanvraag.
 • Dag 1

  16 juli > ZEEBRUGGE

  Transfer per luxe autocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 16.00.

 • Dag 2

  17 juli > OP ZEE

 • Dag 3

  18 juli > STAVANGER Aanmeren van 08.00 tot 20.00.

  Stavanger is een charmante kleine stad, waarvan de stadskern met haar mix van moderne en historische architectuur, schitterende, goedbewaarde houten huizen en smalle geplaveide straatjes, u zeker zal bekoren. Even ten noorden van Stavanger begint de Lysefjord, een van de fraaiste fjorden van Noorwegen met de beroemde rots: de Preikestolen, een buitengewone stenen plaat die vanop een hoogte van meer dan 600m de fjord domineert. Vertrek op excursie en maak een boottocht in de Lysefjord. De kapitein zal u met plezier zo dicht mogelijk langs deze rots varen.

 • Dag 4

  19 juli > ULVIK (Hardangerfjord)* Technische halte van 07.00 tot 09.00.

  Ontscheping voor de passagiers van de dagexcursie van Ulvik tot Eidfjord. *Ontscheping met sloepen

   (Hardangervidda)* Aanmeren van 10.00 tot 17.00.

  De Eidfjord, aan het einde van de Hardangerfjord gelegen, is de tweede langste fjord van Noorwegen. Vanaf de Eidfjord geniet u van ongelofelijk, mooie landschappen. Bekijk onder andere de beeldige natuur van de Hardangervidda, het grootste Nationale park van het land. Een boeiende tentoonstelling brengt u in aanraking met de prachtige fauna van de regio! Ook een bezoek aan de indrukwekkende waterval Voringsfossen met een verval van 180m, mag niet ontbreken! *Ontscheping met sloepen

 • Dag 5

  20 juli > OLDEN (Briksdalgletsjer) Aanmeren van 13.30 tot 21.00.

  Olden is een aangenaam dorpje gelegen aan het einde van de Nordfjord. Rustige valleien en keurige boerderijen staan in sterk contrast met de glinsterende gletsjers, luidruchtig naar beneden donderende watervallen en torenhoge bergen. Hier kunt u kennismaken met de Briksdal gletsjer, een uitloper van de grootste gletsjer op het Europees continent. Iets minder bekend, maar daarom niet minder exclusief is de Kjenndal gletsjer. Maak een verkwikkende wandeling en ontdek alles wat deze gletsjer te bieden heeft!

 • Dag 6

  21 juli > RUNDE (Heroy) Navigatie van 07.00 tot 08.30.

  Maak kennis met Runde, ook wel vogeleiland genoemd omwille van zijn enorme vogelrots. De ligging van het eiland in de Atlantische Oceaan maakt het tot een ideale broedplaats voor tal van zeevogels, waaronder de kleurrijke papegaaiduikers die met hun oranje snavels steevast de show stelen. De MS Berlin zal gedurende 2 uren langs het eiland varen. Ontdek een verrassend stukje natuur terwijl onze voordrachtgever u van de nodige uitleg voorziet.

   

   ALESUND (Heroy) Aanmeren van 10.00 tot 23.00.

  Alesund zal u op architecturaal vlak met verstomming slaan. Deze stad, gelegen aan de Storfjord, werd verwoest in 1907 door een gigantische brand. Nog datzelfde jaar werd de stad volledig in Art-Nouveaustijl heropgebouwd. Het is één van de zeldzame steden ter wereld die een dergelijk geheel vormt. Aarzel niet om een kijkje te gaan nemen op de Mont Aksla, in het hart van de stad, van waaruit u van een adembenemend uitzicht geniet op de stad en omliggende eilanden. Ook de eilanden Giske en Godoy zijn een bezoek meer dan waard. Kortom Alesund is een ware parel om te ontdekken !

 • Dag 7

  22 juli > GEIRANGER (Geirangerfjord)* Aanmeren van 07.00 tot 18.00.

  De Geirangerfjord is de meest bekende fjord van Noorwegen en heeft een lengte van 15 km. Granieten muren omringen de fjord en dampende watervallen storten zich naar beneden. De groene vlakten zijn bezaaid met kleine kleurige boerderijen en aan het einde van de zeearm ligt het dorpje Geiranger. Verken de Geirangerfjord per zodiac en vaar tot aan de zeven zusters watervallen. Of breng een bezoek aan de top van de berg Dalsnibba (1500m) en aan het Norwegian Fjord Centre, met interessante tentoonstellingen over het leven en de geschiedenis van de Noorse Fjorden, alvorens terug in te schepen en op weg te gaan naar de volgende haven. *Ontscheping met sloepen

 • Dag 8

  23 juli > FLAM* Aanmeren van 12.00 tot 20.00.

  Flam ligt diep landinwaarts aan de oevers van de Sognefjord, die met zijn 200 km de langste fjord is van het land. Aan boord van de Flam Railway zullen de adembenemend mooie landschappen u met verstomming verslaan. De weg is amper 20 km lang, maar is daarnaast ook één van de indrukwekkendste trajecten van Europa. Via het smalle spoor wordt u helemaal tot in het dal gevoerd. De watervallen van Tvinde, die u tijdens uw stop in Flam kan bewonderen, behoren tot de mooiste van Noorwegen. *Ontscheping met sloepen

 • Dag 9

  24 juli > Bergen Aanmeren van 08.00 tot 13.00.

  U eindigt met een bezoek aan de oude Hanzestad Bergen, de tweede grootste stad van Noorwegen. Geniet van uw voormiddag om de houten gekleurde huizen van Bryggen te bewonderen en de bekende kade die op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt ! Wandel langs de typische vismarkt of neem deel aan één van onze excursies. Een kabeltreintje brengt u naar de top van de berg Floien waar u een schitterend uitzicht krijgt over de fjorden en de omringende bergen. Daarnaast is een bezoek aan Troldhaugen, het zomerverblijf van de grote Noorse componist Edvard Grieg, een must voor menig muziekliefhebber.

 • Dag 10

  25 juli > OP ZEE

 • Dag 11

  26 juli > ZEEBRUGGE Aankomst voorzien omstreeks 08.30

  Ontscheping na het ontbijt. Per luxeautocar wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  • Vervoer per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge en terug
  • De cruise zoals beschreven in de kajuit van de gekozen categorie
  • All Ways cocktail
  • Alle maaltijden: ontbijt, middagmaal hetzij in het restaurant of aan het buffet, namiddag koffie, thee en gebak, diner met keuzemenu en laatavondsnacks
  • Captain’s Cocktail & Gala Diner
  • Koffie- en theestation tijdens de dag (zelfbediening)
  • Fooien voor het boordpersoneel
  • Een uitgebreid programma lezingen door onze gastsprekers
  • Dagelijkse avondshows en animatie overdag
  • Gebruik van sauna, gym, ligstoelen en zwembad
  • Tweetalige begeleiding (Nederlands & Frans)
  • Haventaksen
  • BTW
 • Niet inbegrepen
  • Dranken (drankenpakket mogelijk mits toeslag)
  • Verzekeringen (wel sterk aangeraden)
  • Facultatieve excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele brandstoftoeslag
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera