• Dag 1

  Lijnvlucht vanuit Brussel naar Dublin. Onze chauffeur wacht ons op nabij de luchthaven van Dublin. Transfer naar de bruisende hoofdstad van Ierland. We starten ons bezoek aan O’Connell Street, de breedste straat van Europa. Op onze weg zien we o.a. General Post Office, Henry Street shopping district , het vroegere 18de eeuwse St. Mary’s Church (nu een beroemde bar), de Italiaanse Wijk en het stadhuis. Verder door tot Dublin Castle voor een bezoek aan dit Normandische kasteel, dat in de 13e eeuw gebouwd is door de Engelsen op de ruïnes van een voormalige Viking burcht. Het is in de loop van de eeuwen een groot aantal keer verbouwd, en is hierdoor een bonte verzameling van bouwstijlen geworden. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Guinness Storehouse. Hier zal ons duidelijk worden waaraan het Guinness bier zijn zwarte kleur te danken heeft. Nadien richting ons hotel in Portlaoise voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. We rijden richting Kilkenny. Op een strategische hoogte bevindt zich het Kilkenny Castle. Het kasteel bestaat al meer dan 8 eeuwen en door deze eeuwen heen zijn er veel toevoegingen en wijzigingen aan het kasteel aangebracht. Dit is de reden van de complexe structuur en verschillende architectonische stijlen die het kasteel nu heeft. Van oorsprong is het een Anglo-Normandische stenen kasteel. We gaan terug in de tijd tijdens een bezoek aan dit prachtige kasteel met haar tuinen. Nadien lopen we in het centrum door een doolhof van straatjes en steegjes, en het is altijd weer spannend om te zien waar, en in welk tijdperk, we uitkomen! In de namiddag terug naar ons hotel waar we bij aankomst een demonstratie krijgen van hoe de perfecte Irish Coffee gemaakt wordt. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 3

  Ontbijt. We rijden noordwaarts richting Tullamore. We brengen een bezoek aan het Dew Heritage Centre; een informatiecentrum over de beroemde Ierse whiskey, Tullamore Dew. Hier leren we alles over de turbulente geschiedenis van deze befaamde Whiskey en eindigen natuurlijk met een proeverij. Na het bezoek rijden we verder naar Clonmacnoise, de beroemdste Ierse vroegmiddeleeuwse site. Het ommuurde gebied is zeer schilderachtig gelegen langsheen de majestueuze Shannon River. Terug richting ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Na het ontbijt vertrekken we op verkenningstocht door het spectaculaire, ruige gebied van de Wicklow Mountains, die we zien oprijzen als hoge blauwe heuvels. Een bezoek aan de fantastische tuinen van Powerscourt mag beslist niet ontbreken. Het allermooiste  aan Powerscourt is wel de ligging, die we het beste kunt ervaren op het hoogste van de vijf terrassen. Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht op het meer en de top van de Great Sugar Loaf Mountain. Daarna brengen we een bezoek aan de Irish National Stud, de Ierse Nationale Stoeterij, waar we horen en zien hoe de wereldberoemde Ierse renpaarden worden gefokt. Na de Stoeterij te hebben bezocht, rijden we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Ontbijt. In de voormiddag rijden we naar Glengariff, gelegen aan de diepste natuurlijke baai van Ierland: Bantry. We brengen een bezoek aan Ilnacullen (Hulsteiland) met zijn beroemde tropische tuinen en zijn zeehondenkolonie.  Verder door naar Dublin. Vrij middagmaal. In de loop van de namiddag verder naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 • Hotels

  Hotel Midlands Park **** in Portlaoise

  Welkom in het 4-sterren Midlands Park Hotel, het vroegere Portlaoise Heritage Hotel. De kamers zijn charmant ingericht met rijke warme kleuren en bieden alle moderne voorzieningen en faciliteiten die u van een 4-sterrenhotel verwacht, gecombineerd met respect voor de traditionele waarden van comfort en zijn uitgerust met thee- en koffiefaciliteiten, gratis WiFi, telefoon en een tv met meerdere kanalen.

Vertrekdata & prijzen

 • 14/10/2018 - 18/10/2018
 • prijs per persoon € 785-
 • single toeslag € 75-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Dublin Ė Brussel
  - Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor Dublin Castle, Kilkenny Castle, DEW heritage centre;
  Powerscourt Gardens en Irish National Stud
  - Proeverij Guinness en Tullamore Dew whiskey
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera