11 dagen Ierland

Het landschap, de mensen en de historiek van Ierland. Ga mee in het ritme.

Fáilte go dtí Éire! Oftewel, welkom in Ierland! In dit bijzondere land leiden krappe steegjes naar behaaglijke pubs, waar de muziek bíjna net zo rauw is als de natuur die het land typeert. En ja... die natuur. Die is zo overweldigend dat je werkelijk de hele weg je ogen uit zal kijken. Ervaar rust zoals nooit tevoren terwijl je rijdt door het prachtige landschap en niets anders tegenkomt dan grazende schapen in de berm. Bewonder de vele middeleeuwse kastelen en beleef de Ierse tradities als je een Guinness wegtikt in één van de pubs. Maar bovenal: gooi ál je vooroordelen en verwachtingen overboord en laat je compleet verrassen. 

 • Dag 1

  Via Gent en Jabbeke naar Calais. Inscheping aan boord van de ferry naar Dover. We rijden over de Engelse autowegen rond Londen. Onderweg maken we een korte stop voor vrij middagmaal. Verder naar ons hotel in Swansea Bay voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 2

  Ontbijt. We rijden verder richting Fishguard, waar we aan boord gaan van de veerboot naar Rosslare, Ierland. We rijden naar de oude Vikingstad Wexford. Opgericht door de woeste Scandinaviërs in het jaar 800 en tot halverwege de 20e  eeuw een belangrijke zeehaven. Verder door naar ons hotel in Enniscorthyn een stad die onlangs een belangrijke verjaardag heeft gevierd: 1500 jaar. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 3

  Na het ontbijt rijden we naar New Ross voor een bezoek aan het Dunbrody Famine Ship. Door naar Waterford, een stad met veel historie van de Vikingen, de Middeleeuwen tot aan de Gregoriaanse tijd. Nadien brengen we een bezoek aan het Bishop’s Palace, een elegant herenhuis, waar we de Georgiaanse periode van Waterford ontdekken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Ontbijt. We rijden richting Hook Head, een langgerekt schiereiland aan de zuidkust. Eerst stoppen we bij Hook Lighthouse, de oudste nog werkende vuurtoren ter wereld. De plompe, zwart-witte toren is maar liefst 800 jaar oud en staat onwankelbaar op het uiterste puntje van het schiereiland. Door naar Tintern Abbey, een ruïne van een cisterciënzer abdij. Verder door naar Kilmeadan, waar de schoonheid van de Suir-vallei kunnen ervaren vanuit een historisch rijtuig tijdens een ontspannende treinrit. Dit is een gebied rijk aan geschiedenis en is alleen bereikbaar per trein. Verder door naar ons hotel in Glanmire voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 5

  Ontbijt. We vertrekken naar Blarney Castle, met zijn prachtige tuinen en een aantal mooie rotsformaties. Deze formaties, samen bekend als Rock Close, hebben fantasierijke namen gekregen als Wishing Steps en Witch’s Cave, waardoor ze de magische lading van deze 600 jaar oude vesting onderstrepen. Verder door naar Cork, voor een bezoek aan de stad. Nadien leren we meer over Irish Whiskey in de oude Jameson Distillery. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 6

  Na het ontbijt vertrekken we naar Bunratty. Het kasteel van Bunratty is het meest complete en authentieke middeleeuws fort in Ierland. We rijden verder richting De Burren, een fascinerend, zij het kale karstlandschap, dat rond Lisdoonvarna ligt. Wereldberoemd zijn de ‘Cliffs of Moher’ met de steile hellingen in de kliffen. We kunnen genieten van prachtige uitzichten over de Baai van Galway. Het verweerde landschap, ruig, woest en bovenaards mooi, is nu eens onherbergzaam, dan weer lieflijk met een uitbundige kleurenpracht en verstilde meren. Verder richting Claremorris voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Ontbijt. We vertrekken richting Knock. Knock Shrine heeft een rijke en fascinerende geschiedenis en is gevormd door een aantal opmerkelijke mensen. In de namiddag brengen we een bezoek aan Westport House. Dit 18e-eeuwse country house is in privé-eigendom van Jeremy Browne (de 11e markies van Sligo) en zijn familie, directe afstammelingen van Grace O’Malley, de befaamde 16e-eeuwse piratenkoningin van Connaught. Het is één van de meest geliefde bezienswaardigheden in Ierland. Wij genieten van een exclusieve rondleiding door de woning. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 8

  Na het ontbijt vertrekken we naar Clonmacnoise, een der meest eerbiedwaardige eigen autocar plaatsen van het land : de “stad der wijzen en heiligen”, in een schitterend middeleeuws decor. Wij bezoeken het klooster waar de koningen van Tara begraven werden. In de namiddag bezoek aan het Kasteel van Trim, een burcht uit de twaalfde eeuw en gelegen op een terrein van 30.000 m² aan de rivier de Boyne. Door naar ons hotel in Dundalk voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 9

  Ontbijt. In de voormiddag rijden we naar Belfast waar we de Titanic Experience bezoeken. Dit splinternieuw museum is volledig gewijd aan het onfortuinlijke schip dat in 1912 zonk en gebouwd werd in de scheepswerf van Belfast. In de namiddag maken we een wandeling over St George´s Market, een rondrit langs de beroemde muurschilderingen, het Ulster Museum, de Belfast Botanic Gardens, de City Hall en het Cathedral Quarter. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 10

  Na het vroege ontbijt rijden we naar Dublin, laten het mooie Ierland achter ons en nemen we de ferry naar Holyhead. We brengen een bezoek aan Chester, een eeuwenoude stad en de hoofdstad van het graafschap Cheshire. De stad werd gesticht in 70 AD door de Romeinen en droeg de naam Deva Victrix. De naam Chester komt van de Denen. Chester is een kleine, leuke en compacte stad. Nadien rijden we tot in Stoke-on-Trent voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 11

  Ontbijt. We vertrekken over de Engelse snelwegen richting Dover. Onderweg houden we nog halt in de Beroemde universiteitsstad Cambridge. Klein, maar fijn en vol met cultuur. Van Isaac Newton tot Charles Darwin, van Stephen Hawking tot prins Charles, ook zij zaten hier in de collegebanken. Vrij middagmaal en kort bezoek. Verder naar Dover en overtocht naar Calais. Via Gent naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

 • Hotels

   Hotel Best Western Aberavon Beach *** in Swansea Bay

  Hotel Riverside Park **** in Enniscorthy

  Hotel Vienna Woods **** in Glanmire

  Hotel McWilliam Park **** in Claremorris 

  Hotel Ballymascanlon House **** in Dundalk

  Hotel Best Western Plus Moat House **** in Stoke-on-Trent

  Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd. 

Vertrekdata & prijzen

 • 01/09/2019 Ė 11/09/2019
 • prijs per persoon € 1 595-
 • single toeslag € 280-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  De overtochten Calais Ė Dover Ė Calais, Fishguard Ė Rosslare en Dublin - Holyhead
  - Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Toegangsgelden voor vermelde excursies
  - Baantaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera