11-daagse rondreis Ierland

The Wild Atlantic Way,  een 11-daagse langs de mooiste plekjes en pareltjes aan de Atlantische kustlijn van Ierland.

 • Dag 1

  Fáilte go héireann. (welkom in Ierland)

  Aankomst in Dublin, de hoofdstad van Ierland. De geschiedenis van de stad gaat terug naar de periode van de Vikings in de 9de eeuw.

  Overnachting in Dublin : Sandymount Hotel 3*, of gelijkwaardig

 • Dag 2

  Sligo/Donegal regio.

  Verlaat Dublin en reis westwaarts, waar u start met de Wild Atlantic Way route in het noordwesten.  Sligo is gekend als Yeats Country. Die streek heeft vele werken van de schrijven en Nobelprijswinnaar W.B. Yeats geïnspireerd !

  Sligo is ook gekend voor zijn mooie stranden en traditionele zeewierbaden en behandelingen.

  Overnachting in Clarion Hotel Sligo 4* of gelijkwaardig.

 • Dag 3

  Sligo/Donegal regio.

  Ontdek vandaag de prachtige kliffen bij Slieve League (Sliabh Liag, in het Keltisch). Deze horen tot de hoogste kliffen in Europa. Van het bezoekerscentrum kan u te voet of met een minibusje tot bijna op de kliffen !  Wenst u de kliffen op een heel originele manier te bekijken, dan neemt u de smalle open Nuala Star boot in het haventje van Teelin.

  Overnachting in Clarion Hotel Sligo 4* of gelijkwaardig.

 • Dag 4

  Mayo.

  Verder west met stop aan Céide Fields at Ballycastle. Dit is het grootste monument ter wereld daterend uit het stenen tijdperk.  Nadien verder via het pittoreske dorpje Newport, gekend voor riviervissen en ook vissen op zee.

  Het dorp ligt te midden van de 42km Great Western Greenway (open sinds 2011), het langste off-road wandel –en fietstraject in Ierland.

  Overnachting in B&B 3*, Co. Mayo.

 • Dag 5

  Mayo.

  Maak vandaag zeker de nodige tijd voor een bezoek aan Achill Island, makkelijk te bereiken via de brug. Het eiland biedt een massa aan buitenactiviteiten, zoals bergklimmen, vissen, golf, schilderen, paardrijden, surfen, windsurfen, duiken,…

  Een tour op het eiland (kan ook met de fiets !) brengt u langs adembenemende zichten !

  Terug op het vasteland moet u zeker ook eens het charmante stadje Westport bezoeken. Tal van restaurantjes, typische pubs.  Stap eens binnen in Matt Molloys Pub, gekend voor de prachtige muziek en eigendom van de fluitspelers van de wereldbekende Ierse band, the Chieftans.

  Overnachting in B&B 3*, Co. Mayo

 • Dag 6

  Galway.

  Vandaag verder zuidwaarts, langs de Atlantische grillige kusten.

  Ontdek de ongerepte natuur van de Connemara, streek van de vele meren, riviertjes, venen.  Streek van de vele contrasten, kleuren en ruwe wildernis.

  Maak zeker een stop aan Kylemore Abbey wanneer u naar Clifden rijdt, de grootste stad in de Connemara.  Kylemore Abbey, ooit een kostschool voor meisjes, is nog steeds in het bezit en bewoond door de kloosterorde van Benedictijner nonnetjes, oorspronkelijk uit Ieper. Vergeet niet naast het mooie gebouw ook de omwalde tuin even in te lopen.

  Vanuit het nabijgelegen dorpje Creggan kan u een bezoekje brengen aan het kleine eilandje Omey. Bij laagwater kan dat zelfs te voet !

  Op het vasteland brengt de rit u verder naar het vissersdorpje Roundstone, waar u o.m. kan proven van vers gevangen kreeft of krab.

  Indien u ’s avonds in Galway entertainment zoekt, dan kan u zeker terecht in de Trad on the Prom Show die er 3 keer per week in de zomerperiode loopt.

  Overnachting in Salthill Hotel 3* in Galway.

   

 • Dag 7

  Clare.

  's Ochtends nog even een stadswandeling in Galway, een van de meest levendige plekken in Ierland. Nadien zuidwaarts, richting Co. Clare, langs de mooie kustroute “Black Head”.  Deze brengt u recht in The Burren, een heel speciaal landschap van ongeveer 300km² dat bestaat uit heuvels, rotsen, grote platte stukken kalksteen, waartussen zeldzame bloemetjes.

  Liefhebbers van dolfijnen kunnen een boottocht maken met de Dolphin Discovery Kilrush.  U heeft dan 98% kans dolfijnen te ontmoeten in volle zee !

  Overnachting in Temple Gate Hotel 3* (Ennis. Co. Clare) of gelijkwaardig.

 • Dag 8

  Kerry.

  Maak vanuit Killimer naar Tarbert een 20min durende overtocht met de carferry. Dit is een van de langste en diepste riviermondingen in Europa.

  Twintig kilometers ten oosten van Tarbert, langs rivier Shannon, vindt u een unieke attractie : Foynes Flying Boat Museum.

  Van 1939 tot 1945 was Foynes het centrum voor luchtvaart tussen Amerika en Europa. Het museum stelt heel wat dingen en toestellen uit die periode tentoon. Hier werd ook de befaamde Irish Coffee uitgevonden ! Piloot Joe Sheridan wou enkele verkleumde passagiers opwarmen en goot wat verwarmde Whiskey in een sterke koffie.

   Verder naar Tralee waar een bezoek aan het nieuwe Tralee Bay Wetlands Centre een must is als u houdt van natuur en natuurbescherming.

  Nadien kan u het schiereiland Dingle verkennen, met tal van mooie zichten gekend uit de succesvolle films zoals Ryan’s Daughter en ook Far and Away.

  Het Dorpje Dingle zelf heeft heel wat lekkere visrestaurants en gezellige pubs.

  Het gebied ten westen van Dingle heeft de grootste concentratie aan oude sites in het graafschap Kerry. In deze streek wordt nog het oorspronkelijk Iers (Gaelic) gesproken. Van hieruit heeft u ook een zicht op de Blasket Islands, verlaten sinds 1953.

  Overnachting in B&B 3*, Co. Kerry.

 • Dag 9

  Kerry.

  Vandaag een rit langs Ierland’s meest bekende route, de Ring of Kerry, een 170km rit op het Ivreagh schiereiland.  Stop aan Valentia eiland en bezoek de Skellig Experience, een tentoonstelling gewijd aan de Skellig eilanden. Deze liggen 12km uit de kust en zijn nu UNESCO werelderfgoed.  Het grootste eiland, Skellig Michael, kan ook per boot bezocht worden.

  De kronkelige baan brengt u langs veenmoerassen en grillige rotspartijen naar Waterville, een aangenaam dorpje aan zee (standbeeld van Charly Chaplin). Vandaar naar Sneem Village, gekend voor al zijn kleurrijke huisjes.  De rit leidt u verder langs pittoreske plaatsjes en mooie zichten (o.a. Ladies View) van de befaamde 3 Killarney meren en het Killarney National Park.

  Overnachting in B&B 3* , Co. Kerry.

 • Dag 9 alternatief

  Cork (Alternatief voor 2de dag Kerry.  Uw keuze !)

  Vertrek richting Cork en rij doorheen de rotstunnels naar Glengarriff, langs het Caha gebergte op het Beara schiereiland.  De tuinen van Ilnacullin (Garinish Island) zijn de moeite waard. Het is een uniek eiland dat een heel grote variëteit aan planten heeft. Met zijn ongewoon micro klimaat zijn er ook heel wat subtropische platen aanwezig. De Harbour Queen Ferries hebben een geregelde service tussen Glengarriff Pier en de tuinen op het Garinish eiland.

  Verder naar Cork, via Skibbereen en Clonakilty.

  Vergeet ook niet Bantry House and Gardens !

  Overnachting in B&B 3*, regio Cork

 • Dag 10

  Dublin.

  Vooraleer af te reizen naar Dublin, toch nog een bezoek aan een merkwaardige attractie in het centrum van Cork : The Victorian English Market.  Dit is een overdekte markt voor vis, vlees, fruit, kaas en nog veel meer. De markt gaat terug naar 1610, maar de huidige gebouwen dateren uit 1786.

  Stop in Cashel voor een bezoek aan de befaamde Rock of Cashel, een van de meest gefotografeerde sites in Ierland.

  Verder naar Dublin, voor een laatste avond in Ierland.

  Vanavond een traditionele Ierse avond (live music, zang, dans en een 3-gangen menu) in Merry Ploughboys Pub (geen transfers inbegrepen).

  Overnachting in Fitzpatrick Castle Hotel 4* te Dublin.

 • Dag 11

   Afscheid van Dublin.

   Slán Abhaile.

   Rit naar Dublin airport voor uw retourvlucht

 • Prijzen

   

  WILD ATLANTIC WAY

  10 nachten in 3*/4* hotels, B&B’s, kasteel/Manor House

  Pakket 10 nachten

  Januari t.e.m. April

   Mei t.e.m. Sept.

   Okt. t.e.m.  Dec.

  Verblijf in twin/dubbel

  € 552

  € 600

  € 552

  Verblijf in triple kamer

  € 527

  € 575

  € 527

  Single supplement

  € 310

  € 310

  € 310

  Excursiepakket

  € 180

  € 180

  € 180

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon, per nacht in dubbele kamer, Iers ontbijt inclusief

  Excursiepakket : Ingang Guinness Storehouse, Hop on/Hop off Dublin, Westport House, Killary Cruise, Kylemore Abbey, The Burren Visitor Centre, Atlantic Edge Interpretive Centre at Cliffs of Moher, Foynes Flying Boat Museum, Ierse avond in Merry Ploughboys

  Kinderkortingen, op aanvraag.

   

Kenmerken en info van de reis

 • Niet inbegrepen
  - Eventuele huurwagen (vraag onze prijzen en voorwaarden) en daaraan gekoppelde kosten zoals
  - brandstof, verzekeringen, waarborg, parkeerkosten, e.d.
  - Niet vermelde maaltijden
  - Ingangstickets bezienswaardigheden
  - Dranken en persoonlijke uitgaven
  - Verzekeringen (annulering, bijstand, bagage)
  - Transport naar en van Ierland
  - Eventuele fooien.
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera